ΣΕΙΡΕΣ

"The Essex serpent": Πειστικό βρετανικό δράμα εποχής

Δημοσίευση: 24 Μαΐου 2022, 18:29
Συντάκτης:

Είμαστε στο βικτωριανό Λονδίνο, και μετά τον θάνατο του συζύγου της, η Cora αποφασίζει να μετακομίσει στη βρετανική επαρχία, και συγκεκριμένα στο Essex, για να εξερευνήσει τον αστικό θρύλο ενός μυθικού ερπετού, το οποίο βάση πληροφοριών έχει κάνει την εμφάνιση του στην περιοχή.

<a href="/nea/am-i-being-unreasonable-odyniro-kai-geloio-tis-anthropinis-yparxis/69760">"Am I Being Unreasonable?": Το οδυνηρό και το γελοίο της ανθρώπινης ύπαρξης</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Am I Being Unreasonable?": Το οδυνηρό και το γελοίο της ανθρώπινης ύπαρξης

Εκεί γνωρίζει και τον πάστορα στην συνοικίας, Will Ransome, ο οποίος αρνείται πεισματικά να πιστέψει στην ύπαρξη του εν λόγω πλάσματος.

Η βικτωριανή περίοδος και η gothic αισθητική που μόνο η επαρχία της Μεγάλης Βρετανίας μπορεί να μας προσφέρει, δεν θα μπορούσαν να είναι πιο ταιριαστό setting για την τηλεοπτική μεταφορά του μυθιστορήματος της Sarah Perry.

Ένας μύθος που θυμίζει γνωστές σε όλους μας ιστορίες της λαϊκής παράδοσης της Βρετανίας, σε συνδυασμό με μια διεύθυνση φωτογραφίας που θυμίζει παραμύθι, μας δίνουν ένα αξιοπρεπέστατο δράμα εποχής.

Ο Tom Hiddleston είναι εγγύηση σε όποιον ρόλο αναλαμβάνει, και ξέρουμε από την αρχή ότι θα δούμε μία πολύ ποιοτική ερμηνεία. Μεγαλύτερη έκπληξη όμως προκαλεί η Claire Danes και η πολύ πειστική βρετανική προφορά, με την οποία μπορεί να μην την έχουμε συνηθίσει, αλλά της ταιριάζει γάντι. Φυσιογνωμικά έχει ακριβώς το παρουσιαστικό που χρειάζεται για μία τέτοια gothic romance ιστορία, και υποκριτικά ανταπεξέρχεται πλήρως.

Τα τρία πρώτα επεισόδια δεν μας προσφέρουν κάποια σημαντική δράση, ή εξέλιξη στην πλοκή, και μπορούμε να βγάλουμε το συμπέρασμα ότι κάπως έτσι κυλάει όλη η σειρά. Αποσκοπεί περισσότερο στο να μας μεταφέρει σε μία εποχή όπου η επιστήμη προσπαθούσε ακόμα να εδραιωθεί και να κερδίσει τον σεβασμό που της αξίζει έναντι της θρησκείας και της προκατάληψης, όπως επίσης σε μία εποχή που μικρές κοινωνίες ήταν ακόμα χαμένες σε δεισιδαιμονίες και αστικούς μύθους, τους οποίους αντιλαμβάνονταν σαν πραγματικότητα. Αντιπροσωπευτικό αυτού είναι οι δύο κεντρικοί χαρακτήρες της Cora και του Will, και η αντικρουόμενες αντιλήψεις για την ύπαρξη ενός τέρατος τύπου Loch Ness, και για το αν υπάρχει πάντα μια λογική εξήγηση για τα κατά τα άλλα ανεξήγητα γεγονότα που συμβαίνουν στη μικρή επαρχιακή πόλη.

Αν σας αρέσουν τέτοια μεταφυσικά δράματα εποχής, τότε το The Essex Serpent είναι μία σειρά που θα παρακολουθήσετε ευχάριστα.

Αν πάλι περιμένετε δράση, δράκους, και τέρατα, τότε ίσως σας απογοητεύσει. 

Είναι μία πολύ καλή και πολύ βρετανική σειρά, η οποία δυστυχώς η ευτυχώς απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό. Όσοι ανήκουν σε αυτό, σίγουρα αξίζει να της δώσουν μια ευκαιρία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos