Έρευνα: Τι βλέπουν οι Έλληνες στο Netflix

Έρευνα: Τι βλέπουν οι Έλληνες στο Netflix
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ To Move It σας πάει Berlinale
Δημοσίευση: 21 Ιαν. 2020, 22:43
Συντάκτης:

Από το 2016 βρίσκεται το Netflix στην ελληνική αγορά και αποτελεί σαφή κυρίαρχο του online streaming, καθώς τα νούμερα του Amazon απέχουν πολύ, το Apple Μόλις ξεκίνησε, ενώ Disney και ΗΒΟ Μax δεν είναι προς το παρόν διαθέσιμα στα ελληνικά σπίτια. 

ΣΧΕΤΙΚΑ"Locke & Key" season 1: Διασκεδαστικό

Η εταιρεία δημοσκοπήσεων Ierax Analytics που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησε έρευνα για το τι βλέπουν οι Έλληνες στο Netflix, που και πως το βλέπουν, αλλά και για το είδος της ελληνικής σειράς που θα ήθελαν να βρει θέση στην πλατφόρμα. 

Η Eleven και η παρέα της είναι η αγαπημένη σειρά για το 9% των ατόμων που πήραν μέρος στην έρευνα. Αναφορικά με την πρώτη δεκάδα, μετά το Stranger Things έρχονται στη 2η θέση το La Casa de Papel με 8%, The Witcher με 7%, Peaky Blinders και Lucifer στο 5%, You και Dark στο 4%, Elite, Breaking Bad και Friends στο 3%.

Εκτός Netflix, τα πρωτεία πάνε στο Game of Thrones με 15%, ενώ αρκετά πιο πίσω βρέθηκαν το Supernatural 5% και Grey’s Anatomy 4%.

Όσον αφορά το μέσο στο οποίο παρακολουθούν Netflix οι συμμετέχοντες στην έρευνα, η τηλεόραση παραμένει 1η με 44%, στη 2η θέση έρχονται υπολογιστές και laptop με 26%, ενώ στη συνέχεια ακολουθεί το κινητό με 22%.

Σημαντικό μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός ότι μόνο το 20% των συμμετεχόντων βλέπει «ξεροσφύρι» Netflix, ενώ οι υπόλοιποι καταναλώνουν είτε φαγητά ή ποτά κατά τη διάρκεια των αγαπημένων τους σειρών.

Στο μεταξύ, εντύπωση προκαλούν τα στοιχεία ότι 43% δε γνωρίζει τι είναι τα Film Offices που θα λειτουργήσουν στην Ελλάδα, ενώ 92% από όσους τα γνωρίζουν θεωρεί πως θα βοηθήσουν στο να έρθουν μεγάλες παραγωγές στη χώρα μας.

Τέλος, στην περίπτωση που υπάρχει κάποια παραγωγή του Netflix στην Ελλάδα, το 18% των συμμετεχόντων σημείωσε ότι θέλει να είναι παραγωγή μυστηρίου. 16% θέλει η παραγωγή να έχει θέμα ιστορικό, 13% κοινωνικό, 12% αστυνομικό και 9% περιπέτεια.

Τα 3.660 ερωτηματολόγια συμπληρώθηκαν διαδικτυακά από τις 09 μέχρι τις 13 Ιανουαρίου 2020. Στην έρευνα συμμετείχαν άνδρες και γυναίκες άνω των 17 ετών, κάτοικοι Ελλάδος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Odeon
16044
Seven
11166
Feelgood
8894
Village
8085