Ενίσχυσε τη νέα ταινία του Μάνου Τριανταφυλλάκη

Ενίσχυσε τη νέα ταινία του Μάνου Τριανταφυλλάκη
Δημοσίευση: 16 Φεβ. 2020, 16:21

O σκηνοθέτης και ηθοποιός Μάνος Τριανταφυλλάκης ολοκλήρωσε τη νέα ταινία του, "Σαν το νερό".

Η ταινία είναι εμπνευσμένη από τη ζωή του πατέρα του, που εφυγε πρόσφατα από τη ζωή, καθώς και από τις ιστορίες και τα βιώματα εκείνου και του τόπου του. Της Κρήτης. Για την ολοκλήρωση της ταινίας έχει ξεκινήσει μία crowdfunding καμπάνια που αποσκοπεί όχι μόνον στην ενίσχυση του “post production” της ταινίας (μοντάζ, color correction, color grading, τίτλους, υπότιτλους, γραφιστικά, πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Γιώργου Βαρσαμάκη που θα ηχογραφηθεί σε στούντιο, και το κόστος συμμετοχής των φεστιβάλ), αλλά και στην υλική ανταμοιβή των ανθρώπων που συνέβαλαν προκειμένου να ολοκληρωθούν άρτια τα γυρίσματα της ταινίας.

Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν εξ’ολοκλήρου στο νησί της Κρήτης, σε έξι διαφορετικά μέρη (locations). Πιο συγκεκριμένα, στο Ηράκλειο, στο Οροπέδιο Λασιθίου, στο Οροπέδιο του Λιμνάκαρου, στην Ελούντα, στην Ιεράπετρα και στο νησί της Χρυσής.

Υποστηρίξτε την ταινία, κάνοντας επίσκεψη εδώ.

Σύνοψη ταινίας:  Με την ταινία Σαν το νερό, επιχειρείται ένα μαγικό ταξίδι στον χρόνο, εμποτισμένο με τις ζωντανές-συμβολικές εικόνες του πατέρα, του παππού, του άντρα, του παιδιού, του μωρού… Μαζί τους ένα κορίτσι και μία γυναίκα. Σκιαγραφείται με λεπτομέρεια ένα πολύχρωμο και φαντασμαγορικό συνονθύλευμα τοπίων, συνοδευμένο με τη πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Γιώργου Βαρσαμάκη, φιλοτεχνώντας με αυτόν τον τρόπο, το παζλ μια ολόκληρης ζωής, εντεθειμένης στην Κρήτη. Η ταινία μικρού μήκους εμπεριέχει βιωματικές αναφορές στον πατέρα του σκηνοθέτη. Τα ερωτήματα που τίθενται: τι είναι ο χρόνος και πως τον αντιλαμβανόμαστε; Ποια η σημειολογική έννοια της ζωής και της ύπαρξης; Πως την ερμηνεύουμε και την αποτυπώνουμε στην καθημερινή μας πράξη; Ζούμε άραγε τις στιγμές δίνοντάς τους την απαραίτητη αξία στον “εκάστοτε” κύκλο της ζωής μας;

Ηθοποιοί: Γιάννης Παπαδαντωνάκης, Ηλέκτρα Μητσιμάρη, Μαρία Καστελιανού, Γιάννης Κιουρανάκης, Μάνος Τριανταφυλλάκης. Αφηγητής: Θανάσης Νάκος. Σενάριο: Μάνος Τριανταφυλλάκης, Ελίνα Νταρακλίτσα. Σκηνοθεσία: Μάνος Τριανταφυλλάκης, Διεύθυνση Φωτογραφίας: Μαρίνος Παπαδαντωνάκης. Κάμερα: Νίκος Βάνδουλας. Ντρον: Αλέξανδρος Χατζηπαναγιώτης, Γιώργος Μπαλωθιάρης. Πρωτότυπη Μουσική: Γιώργος Βαρσαμάκης. Σχεδιασμός Ήχου: Μάνος Τσιριγοτάκης. Μουσική επιμέλεια: Manos JMT. Μοντάζ: Χάρης Γρηγορέλης, Πέτρος Κιοσσές. Ειδικά εφέ: Magikon Production. Color Correction: Μάνθος Σάρδης. Τίτλοι: Γιώργος Παυλουδής. Μεϊκάπ: Μαρία Μαρκογιαννάκη. Μετάφραση στα Αγγλικά: Μαρία Δραγατάκης. Μετάφραση στα Ιταλικά: Francesca Minutoli. Διεύθυνση Παραγωγής: Ελίνα Νταρακλίτσα. Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαντώ Ρασούλη. Εκτέλεση Παραγωγής: Κώστας Σταματόπουλος, Νίκος Κονιτσιώτης, Παυλίνα Αγαλιανού, Λήδα Πλατσή, Μαντώ Ρασούλη, Λεωνίδας Μητσιμάρης, Γιώργος Τσαγκαράκης. Παραγωγή: Μάνος Τριανταφυλλάκης.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The devil and the father Amorth

The devil and the father Amorth

Σύνοψη: Ο σκηνοθέτης του εμβληματικού “The exorcist”, 45 χρόνια μετά την πρώτη προβολή του,...
1ώρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
2200
Feelgood
1680