Το ελληνικό σινεμά ταξιδεύει τον Αύγουστο στον κόσμο

Δημοσίευση: 28 Ιουλίου 2023, 16:15
Συντάκτης:

Η ελληνική ταινία, μεγάλου και μικρού μήκους, κάνει αισθητή την παρουσία της στα κινηματογραφικά φεστιβάλ του Λοκάρνο και του Σαράγεβο τον Αύγουστο, αλλά και σε αυτό της Βενετίας στην εκπνοή του καλοκαιριού διεκδικώντας βραβεία και διακρίσεις. Οι τρεις αυτές διεθνείς διοργανώσεις είναι σημαντικές για τη διατήρηση και την ενίσχυση των δεσμών της εγχώριας κινηματογραφικής παραγωγής με το ευρωπαϊκό κοινό, αλλά και με τους επαγγελματίες του διεθνούς κινηματογράφου. Η επιλογή επτά (7) ταινιών -τρεις (3) μεγάλου μήκους και τέσσερις (4) μικρού- σε διαγωνιστικά προγράμματα των φεστιβάλ αυτών φανερώνει την εμπιστοσύνη των ξένων προς το έμψυχο δυναμικό της κινηματογραφίας μας. Για όλα σας έχουμε γράψει πολλές περισσότερες πληροφορίες τις οποίες μπορείτε να διαβάσετε αν κλικάρετε τα ενεργά λινκ. 

<a href="/nea/elliniko-kentro-kinimatografoy-hrimatodotei-15-tainies-neon-dimioyrgon/68258">Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου χρηματοδοτεί 15 ταινίες νέων δημιουργών</a>ΣΧΕΤΙΚΑΤο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου χρηματοδοτεί 15 ταινίες νέων δημιουργών

76ο Φεστιβάλ του Λοκάρνο (2-12/8/2023)

Animal

Η δεύτερη ταινία μεγάλου μήκους της Σοφίας Εξάρχου κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο φεστιβάλ του Λοκάρνο ανοίγοντας το διεθνές διαγωνιστικό πρόγραμμά του. Παραγωγοί του Animal, είναι η Μαρία Δρανδάκη και η Μαρία Κοντογιάννη.

Η μητέρα μου είναι Αγία

Η μικρού μήκους ταινία του Σύλλα Τζουμέρκα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο διεθνές διαγωνιστικό πρόγραμμα Pardi di Domani – Cordi d’ autore στο οποίο είναι επιλέξιμα έργα καθιερωμένων σκηνοθετών από όλο τον κόσμο. Παραγωγή – Ανάθεση 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης σε συνεργασία με Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (Κωνσταντίνος Σακκάς, Delta Pi).

Scorched Earth

Η σπουδαστική ταινία της Μαρκέλας Κονταράτου, με την οποία αποφοίτησε από το London Film School, συμμετέχει στο διεθνές διαγωνιστικό πρόγραμμα Pardi di Domani.

29o Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο (11-18 /8/2023)

Mέντιουμ

H δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία της Χριστίνας Ιωακειμίδη κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο διεθνές διαγωνιστικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ διεκδικώντας βραβείο. Η παραγωγή είναι των Χ. Ιωκειμίδη, Λουίζου Ασλανίδη και Γιώργου Νούσια (EKSO Productions).

Animal

To Σαράγεβο είναι ο δεύτερος φεστιβαλικός σταθμός για την ταινία της Σοφίας Εξάρχου.

Τα περιστέρια αρρωσταίνουν όταν η πόλη φλέγεται

Η μικρού μήκους ταινία του Σταύρου Μαρκουλάκη διεκδικεί βραβείο στο Φεστιβάλ. Η παραγωγή είναι των Ηρακλή Μαυροειδή και Νίκου Σμπιλίρη (Blacktree Productions).

Έτοιμοι

Η μικρού μήκους ταινία animation της Ειρήνης Βιανέλλη διεκδικεί και αυτή βραβείο στο Φεστιβάλ. Η παραγωγή είναι της Δανάης Σπαθάρα (Heretic).

Η μητέρα μου είναι Αγία

Το Σαράγεβο είναι ο δεύτερος φεστιβαλικός σταθμός και για την ταινία του Σύλλα Τζουμέρκα, ο οποίος διεκδικεί και εδώ  βραβείο.

80ο Φεστιβάλ Βενετίας (30/8 – 9/9/2023)

Το καλοκαίρι της Κάρμεν

Η μεγάλου μήκους ταινία του Ζαχαρία Μαυροειδή κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο παράλληλο διαγωνιστικό πρόγραμμα Giornate Degli Autori στο πλαίσιο του 80ου Φεστιβάλ Βενετίας. Παραγωγός είναι η Ιωάννα Μπολομύτη (Atalante Productions).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

You hurt my feelings

You hurt my feelings

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Όταν η Μπεθ ακούει κρυφά τον σύζυγό της, Ντον, να γίνεται επικριτικός για...
19 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
42992
Feelgood
18784
Neo
2440
Zone of interest, από την Spentzos Zone of interest, από την Spentzos