«Το Καλοκαίρι της Κάρμεν» του Ζαχαρία Μαυροειδή στο Φεστιβάλ Βενετίας

Δημοσίευση: 28 Ιουλίου 2023, 12:49
Συντάκτης:

O Zαχαρίας Μαυροειδής επιστρέφει με την τρίτη μεγάλου μήκους ταινία του, δέκα χρόνια μετά τον «Ξεναγό» και δύο χρόνια μετά τον «Απόστρατο».

<a href="/nea/venetia-2023-o-hrysos-leontas-sto-poor-things-toy-giorgoy-lanthimoy/68692">Βενετία 2023: Ο Χρυσός Λέοντας στο «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου</a>ΣΧΕΤΙΚΑΒενετία 2023: Ο Χρυσός Λέοντας στο «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου

Αυτή την φορά με «Το Καλοκαίρι της Κάρμεν», το οποίο θα πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο διαγωνιστικό τμήμα του Giornate Degli Autori για το 80ο Φεστιβάλ Βενετίας.

Αυτό είναι το επίσημο πρόγραμμα του 80ού Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη της ταινίας, «κατά τη διάρκεια ενός ολοήμερου μπάνιου στα Λιμανάκια της Βάρκιζας, ο τριαντάχρονος Δημοσθένης – πρώην ηθοποιός, νυν δημόσιος υπάλληλος – συνδράμει τον κολλητό του Νικήτα – επίσης πρώην ηθοποιός, νυν φέρελπις κινηματογραφιστής, στην συγγραφή του σεναρίου της πρώτης του μεγάλου μήκους ταινίας. Πηγή έμπνευσης μια σειρά από γεγονότα γύρω από την μικροσκοπική ημίαιμη Κάρμεν.

Παλεύοντας να μετατρέψουν τα αληθινά γεγονότα σε κινηματογραφική ταινία, Νικήτας και Δημοσθένης θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον Νο.1 κανόνα της θεωρίας του σεναρίου: στο τέλος της ιστορίας ο ήρωας αλλάζει. Μέσα από τη σύγκρουση για την ερμηνεία των γεγονότων του καλοκαιριού με την Κάρμεν, η πολύχρωμη φιλία τους θα αλλάξει κεφάλαιο»

Στο καστ οι Γιώργος Τσιαντούλας, Ανδρέας Λαμπρόπουλος, Ρουμπίνη Βασιλακοπούλου, Νικόλας Μίχας, Βασίλης Τσιγκριστάρης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The book of Clarence

The book of Clarence

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Κατά τη διάρκεια της επί γης παρουσίας του Ιησού, ο παραβατικός δίδυμος αδερφός...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
6147
Tanweer
5776
Tanweer
2347
Tanweer
1754
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos