Eκπαιδευτικές προβολές για μαθητές online και δωρεάν

Δημοσίευση: 23 Νοε. 2020, 17:28

Το «Petit Plan: Κινηματογράφος για Εφήβους», παρουσιάζει έναν νέο κύκλο εκπαιδευτικών προβολών με τίτλο «Διαφορετικότητα και Ισότητα» από τις 23 – 27 Νοεμβρίου 2020.

<a href="/home-cinema-streaming/damsel/69658">Damsel</a>ΣΧΕΤΙΚΑDamsel

Οι προβολές θα είναι δωρεάν για όλη την Ελλάδα και θα είναι διαθέσιμες διαδικτυακά μέσα από την ιστοσελίδα http://video.petitplan.org/

Στόχος των προβολών είναι να προβληθούν κοινωνικά ζητήματα που αφορούν στο νεανικό κοινό και στην Ελληνική πραγματικότητα, όπως το προσφυγικό, ο ρατσισμός, ο σχολικός εκφοβισμός και η διαφορετικότητα. Σκοπός είναι να προκληθεί μια γόνιμη και ουσιαστική συζήτηση για τη διαφορετικότητα, αλλά, κυρίως, για τα σημεία εκείνα που ενώνουν τους ανθρώπους, πέραν από τα σύνορα.

Όλες οι ταινίες θα συνοδεύονται από εκπαιδευτικό υλικό.

Μετά το πέρας των διαδικτυακών προβολών, οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες για εκπαιδευτικούς και για χρήση στο διδακτικό έργο, ανάλογα με τη βαθμίδα (Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο), κατόπιν αίτησης τους στο info@petitplan.org. Επίσης, στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν Πανεπιστήμια, με σκοπό τόσο την προβολή και συζήτηση του υλικού, όσο και την ακαδημαϊκή συζήτηση για την κινηματογραφική παιδεία στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Οι ταινίες χωρισμένες με βάση την καταλληλότητά τους για τα θέματα τα οποία θίγει:

Κατάλληλες για ηλικίες 8+

Τα παιδιά της ακτής

Αμέλια Νάνι, Βέλγιο, 2018, 20’. Ένα απόγευμα δύο παιδιά από διαφορετικούς κόσμους θα συναντηθούν.

Το μαγικό μπαλόνι

Σάντρα Νταζάνι, Ιορδανία, 2017, 12’. Η ιστορία της Μαριάμ, ενός νεαρού κοριτσιού που δεν μπορεί να περπατήσει και μένει σε ένα προσφυγικό καταυλισμό. Περνάει την ημέρα της διαβάζοντας και εύχοντας να ταξιδέψει τον κόσμο.

Μικρές πατημασιές

Μουράντ Ατσάν, Γερμανία, 2019, 18’. Ο Αμίρ, ένα 10χρονο αγόρι από την Συρία θα πάει στο νέο του σχολείο στην Γερμανία.

Ντόροθι, η πολυλογού

Εμανουέλ Γκορζιάρντ, Γαλλία/Βέλγιο, 2018, 9’. Τέσσερις αγελάδες βόσκουν ανέμελες στο λιβάδι. Δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να ζήσουν μια περιπέτεια και δεν ξέρουν πολλά για τον κόσμο, μέχρι που μια μέρα ανακαλύπτουν ένα χνουδωτό πλάσμα στο ρυάκι τους.

Ψάχνοντας καταφύγιο

Πόπη Ανεμογιάννη, Ελλάδα, 2019, 4’. Πραγματική ιστορία για ένα κορίτσι σε ένα πρσφυγικό καταυλισμό η οποία παίρνει μέρος σε ένα workshop για animation.

Κατάλληλα για ηλικίες 12+

Δεν υπάρχουν άσχημα τέλη

Ζιβ Χέρμελιν-Σαντάρ, Ισραήλ, 2019, 13’. Στιγμές πριν την παραδοσιακή τελετή μνήμης για το Ολοκαύτωμα, τα μέλη του κιμπούτς Σεριντίμ, συνειδητοποιούν ότι η τελευταία επιζώσα του Ολοκαυτώματος στο κιμπούτς δεν θέλει να μοιραστεί την προσωπική της ιστορία.

Η γραμμή

Αλεσάντρο Στέβανον, Ιταλία, 2019, 15’. Ο Φεντερίκο είναι ένα ντροπαλό και μοναχικό αγόρι που μένει στην Ιταλία. Μια μέρα θα γνωρίσει έναν καλλιτέχνη από την Σενεγάλη και θα αναπτυχθεί μεταξύ τους μια φιλία.

Ο πιανίστας του Γιαρμούκ

Βίκραμ Αλουγουάλια, Ηνωμένο Βασίλειο, 2017, 13’. Ο «πιανίστας του Γιαρμούκ», ο άνθρωπος που έγινε γνωστός σε όλο τον κόσμο παίζοντας πιάνο στα χαλάσματα του κατεστραμμένου Παλαιστινιακού καταυλισμού του Γιαρμούκ, λίγο έξω από τη Δαμασκό, πήρε το δρόμο της προσφυγιάς κι έφτασε στην Ελλάδα.

12 ναυτικά μίλια

Γιάκομπ Βέρνερ, Τερέσα Σλιφ, Αν Κλάρα Κόλερ, Γερμανία, 2017, 6’. Μια πραγματική ιστορία διάσωσης προσφύγων.

Μετανάστης

Εζέκιελ Ντάλινγκερ, Ντάνιελ Ιέτσι, Αργεντινή, 2019, 6’. Πραγματικές μαρτυρίες μεταναστών από χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Ένα

Χαβιέ Μάρκο Ρίκο, Ισπανία, 2018, 10’. Ένας ψαράς θα βρει ένα κινητό στη θάλασσα.

City Plaza Hotel

Άννα Πόλα Χόνιγκ, Γερμανία, 2019, 14’. Η Ζίνος είναι ένα 11χρονο κορίτσι που μένει στην προσφυγική κατάληψη του City Plaza Hotel στο κέντρο της Αθήνας. Κάθε μέρα η ζωή της κυριεύεται από φόβο εκδίωξης που της θυμίζει το βίαιο παρελθόν της στο Αφγανιστάν.

Κατάλληλο για ηλικίες 15+

Η ιστορία του Γιάννη

Βούλα Γερμανάκου Κοψίνη, Γερμανία, 2019, 15’. Η ιστορία ενός Πόντιου πρόσφυγα από την Κριμαία που έφτασε στον Πειραιά το 1919.

Κάνε υπομονή

Ντάφνα Αγουάντις, Ολλανδία, 2019, 5’. Άνθρωποι μας διηγούνται ιστορίες που άφησαν την πατρίδα τους και πέρασαν σύνορα για την αγάπη.

Μπλε στάχτες

Θάντεους Κριστάντλ, Γαλλία, 2019, 15’. Ένας πατέρας, μια μητέρα και η κόρη τους προσπαθούν να φύγουν από τη χώρα τους μετά από μια παγκόσμια πανδημία.

Στο δέρμα σου

Βίκι Καλαβία, Ισπανία, 2019, 20’. Νεαρά άτομα διαφορετικών εθνικοτήτων συναντιούνται. Το μόνο τους κοινό στοιχείο είναι ότι μένουν όλοι στην Αραγωνία.

Σπουργίτι

Φαρζάνε Ομινταρνία, Δανία, 2019, 12’. Ένα πραγματικό περιστατικό που έγινε στην Αυστρία τον Αύγουστο του 2015 όταν άνθρωποι διαφορετικών εθνοτήτων ταξίδεψαν όλοι μαζί.

Είμαι η Φατού

Αμίρ Ραμαντάν, Ιταλία, 2019, 20’. Η Φατού είναι ένα 23χρονο κορίτσι από την Σενεγάλη που μένει στην Ιταλία. Προσπαθεί να βρει τον πραγματικό της εαυτό έρχοντας σε κόντρα με την παραδοσιακή της μητέρα αλλά και την κοινωνία στην οποία μένει.

Απελπισία

Χαβιέ Ροντρίγκες Εσπινόσα, Ισπανία, 2019, 17’. Ο 15χρονος Αντρές, έχει εξαφανιστεί. Η αστυνομία θα ερευνήσει στο σχολείο που πήγαινε, αλλά δεν λένε όλη την ιστορία οι μαθητές και οι καθηγητές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos