«Εκατό Χρόνια Μοναξιά» του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες στο Netflix

Δημοσίευση: 7 Μαρτίου 2019, 14:46
Συντάκτης:

Ένα από τα σπουδαιότερα λογοτεχνικά έργα της ισπανόφωνης λογοτεχνίας, τα «Εκατό Χρόνια Μοναξιά» του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες θα μετατραπούν σε τηλεοπτική σειρά από το Netflix. Το ευχάριστο είναι ότι η σειρά θα είναι ισπανόφωνη, οπότε θα διατηρηθεί κάτι από την αύρα του σπουδαίου βιβλίου που εκδόθηκε το 1967 και έχει πουλήσει πάνω από 50 εκατομμύρια αντίτυπα. Το Netflix έχει πάρει τα δικαιώματά του, με τους γιούς του συγγραφέα, Rodrigo Garcia και Gonzalo Garcia Barcha να συμμετέχουν στην παραγωγή ως εκτελεστικοί παραγωγοί. Η σειρά θα γυριστεί κυρίως στην Κολομβία, πατρίδα του νομπελίστα συγγραφέα.

<a href="/home-cinema-streaming/damsel/69658">Damsel</a>ΣΧΕΤΙΚΑDamsel

Τα «Εκατό Χρόνια Μοναξιά» είναι από τους βασικούς εκπροσώπους του λογοτεχνικού κινήματος του μαγικού ρεαλισμού. Η ιστορία αφορά την οικογένεια Μπουενδία και το φανταστικό χωριό Μακόντο στο οποίο ξεδιπλώνεται η ιστορία τους συνδυάζοντας φανταστικές ιστορίες των μελών της οικογένειας και την πραγματικότητα της Κολομβίας μέσα στο διάστημα αυτών των εκατό χρόνων. Είναι η πρώτη φορά που θα μεταφερθεί στην τηλεόραση ή στον κινηματογράφο το συγκεκριμένο βιβλίο (ενώ ο «Έρωτας στα χρόνια της χολέρας» έχει ήδη μεταφερθεί, αρκετά αποτυχημένα). Ο ίδιος ο συγγραφέας που έφυγε από την ζωή το 2014, είχε αρνηθεί να δώσει τα δικαιώματα.

«Για δεκαετίες ο πατέρας μας ήταν αντίθετος στο να δώσει τα δικαιώματα του βιβλίου επειδή πίστευε ότι δεν θα μπορούσε να γίνει υπό τους χρονικούς περιορισμούς μιας ταινίας ή ότι αν γινόταν σε άλλη γλώσσα πέραν της ισπανικής, δεν θα ήταν δίκαιο», είπε ο Garcia. «Αλλά στην σύγχρονη χρυσή εποχή των σειρών, με το υψηλό επίπεδο των σεναριογράφων και σκηνοθετών, την κινηματογραφική ποιότητα και τη αποδοχή από το κοινό παγκοσμίως προγραμμάτων που δεν είναι στα αγγλικά, η στιγμή δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη για μια μεταφορά του βιβλίου με την παγκόσμια θέαση που προσφέρει το Netflix. Θέλουμε πολύ να υποστηρίξουμε το Netflix και τους δημιουργούς σε αυτό το εγχείρημα». Ο αντιπρόεδρος του streaming κολοσσού ως προς  το ισπανόφωνο πρόγραμμα, Francisco Ramos, δήλωσε πως «Είναι μεγάλη μας τιμή που αναλαμβάνουμε την πρώτη μεταφορά του «Εκατό Χρόνια Μοναξιά», μια αιώνια και εικονική ιστορία της Λατινικής Αμερικής, που είμαστε ενθουσιασμένοι που θα μεταφέρουμε στον κόσμο. Ξέρουμε ότι τα μέλη μας θέλουν να βλέπουν ισπανόφωνες ταινίες και σειρές».

Αποτελεί αναμφίβολα ένα πολύ μεγάλο στοίχημα καθώς είναι από τα βιβλία που δύσκολα μπορούν να μεταφερθούν σε ταινία ή σειρά και που όποιος το έχει διαβάσει δεν μπορεί παρά να περιμένει κάτι πολύ κατώτερο από το βιβλίο. Εδώ είμαστε για να μας διαψεύσει το Netflix.

tags: 
Πρώτη δημοσίευση: 7 Μαρτίου 2019, 14:46
Ενημέρωση: 7 Σεπτεμβρίου 2019, 17:44
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos