Είστε έτοιμοι για το cinemAI?

Δημοσίευση: 9 Απριλίου 2024, 14:16
Συντάκτης:

Το Γραφείο Δημιουργική Ευρώπη MEDIA σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Προώθησης (Hellas Film) και το Hellenic Film Commission του Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και την ομάδα Interferences διοργανώνουν το διήμερο συνέδριο cinemAI για τη συμβολή των τεχνολογιών #AI στην οπτικοακουστική παραγωγή.

<a href="/multimedia-video-clip/ellinikes-seires-mias-neas-epohis-i-mikri-othoni-megalose/69385">"Ελληνικές Σειρές μίας Νέας Εποχής: Η Μικρή Οθόνη Μεγάλωσε"</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Ελληνικές Σειρές μίας Νέας Εποχής: Η Μικρή Οθόνη Μεγάλωσε"

Το CinemAI αποσκοπεί στην ανάδειξη θεμάτων που αφορούν τη ραγδαία ανάπτυξη και συμβολή των τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης (Artificial Intelligence | AI) στην κινηματογραφική βιομηχανία και ευρύτερα στον κλάδο των οπτικοακουστικών παραγωγών.

Το φάσμα του CinemAI

Η διημερίδα απευθύνεται σε επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή κινηματογραφικών και οπτικοακουστικών έργων και εκδηλώσεων, αλλά και σε οργανισμούς και φορείς του οπτικοακουστικού τομέα. Το πρόγραμμά της περιλαμβάνει οκτώ (8) εισηγήσεις και ισάριθμα εξειδικευμένα εργαστήρια καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών οπτικών και προσεγγίσεων γύρω από τη δυναμική σχέση της τεχνητής νοημοσύνης με τον κινηματογράφο και το οπτικοακουστικό έργο. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εξελιχθούν επαγγελματικά διευρύνοντας τις θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις τους για τις ευρωπαϊκές και διεθνείς εξελίξεις αναφορικά με την ενσωμάτωση των τεχνολογιών ΑΙ σε βασικές δημιουργικές και λειτουργικές διαδικασίες της παραγωγής.

Οι καλεσμένοι στο CinemAI, καταξιωμένοι εκπαιδευτές και ομιλητές με εμπειρία στην Ελλάδα και στον διεθνή χώρο, θα αναπτύξουν θεωρητικές και πρακτικές πτυχές γύρω από τα προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης, αλλά και ζητήματα, ηθικά και νομικά, τα οποία εγείρονται λόγω της διαρκώς αυξανόμενης χρήσης τέτοιων τεχνολογιών. Το πρακτικό μέρος της διημερίδας είναι ιδιαίτερα σημαντικό γιατί εξοικειώνει τους επαγγελματίες με ένα μέλλον γεμάτο προκλήσεις. Τα οκτώ (8) εργαστήρια του CinemAI θα εστιαστούν στη χρήση των εργαλείων ΑΙ σε όλα τα στάδια της παραγωγής, από το storyboard και την ανάπτυξη του κινηματογραφικού ή οπτικοακουστικού σχεδίου έως το post-production (π.χ ενσωμάτωση οπτικών εφέ) και το marketing.

Για το ΕΚΚ η επιδίωξη μιας αυξανόμενης προστιθέμενης κινηματογραφικής αξίας, που θα δημιουργείται στην Ελλάδα, συνδέεται και με εκπαιδευτικές δράσεις όπως το CinemAI, το οποίο σχεδιάστηκε για να συμβάλει στην ανάπτυξη των ανθρώπινων πόρων στον ορίζοντα μιας βιώσιμης, εξωστρεφούς και ανταγωνιστικής εγχώριας κινηματογραφικής και οπτικοακουστικής βιομηχανίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί 30-31 Mαϊου 2024 στο Impact Hub Athens. Το Impact Hub Athens βρίσκεται στην οδό Καραϊσκάκη 28 στην Αθήνα.

Μάθε τώρα περισσότερα εδώ

Πρώτη δημοσίευση: 9 Απριλίου 2024, 14:16
Ενημέρωση: 28 Μαΐου 2024, 12:18
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

memory, από την Spentzos memory, από την Spentzos