"Έφυγε" ο γηραιότερος μίμος στον κόσμο

Δημοσίευση: 11 Ιουλίου 2019, 15:47
Συντάκτης:

Ίσως να μην ξέρουμε όλοι τον Richmond Shepard, ήταν όμως ένας από τους πιο επιτυχημένους και μακροβιότερους μίμους στην Αμερική που έφυγε από την ζωή στις 2 Ιουλίου σε ηλικία ενενήντα χρονών. Η οικογένειά του ανακοίνωσε το δυσάρεστο γεγονός με έναν όμως ασυνήθιστο τρόπο. «Αντί λουλουδιών, ο Richmond έχει ζητήσει μια στιγμή θορύβου».

Ο Shepard ήταν κυρίως γνωστός ως μίμος. Πριν τρία χρόνια το New Yorker του είχε δημιουργήσει ένα βίντεο με τον τίτλο «Ο γηραιότερος μίμος στον κόσμο». Εκτός αυτού όμως ήταν σκηνοθέτης και κριτικός θεατρικών παραστάσεων με διάφορες μικρές σκηνές στο Λος Άντζελες και στην Νέα Υόρκη να φέρουν το όνομά του. Είχε γράψει και ένα βιβλίο το 1970 με τον τίτλο «Mime: The Technique of Silence», το οποίο θεωρείται κομβικής σημασίας για όποιον θέλει να γίνει μίμος. Είχε κάνει και αρκετές τηλεοπτικές εμφανίσεις, όπως στο «The Today Show» και το «Ally McBeal».

Πέραν όμως από το να είναι ένας σιωπηλός μίμος που με την αξιοθαύμαστη εκφραστικότητα του προσώπου του μπορούσε να κάνει τα πάντα, είχε αναλάβει και μερικούς ομιλούντες ρόλους κυρίως στο θέατρο. Στα τέλη της δεκαετίας του 1980 εμπλέκεται πιο ενεργά στα θέατρα έχοντας θεατρικές ομάδες και ανοίγοντας μικρές σκηνές, κάτι που συνέχισε μέχρι τέλους, όπως με το Richard Shepard Theatre την δεκαετία του 2000. Το 2009 έγινε ένα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους για εκείνον με τον τίτλο «A Mime’s Life» όπου μεταξύ άλλων ανέφερε «Ποιος θα μπορούσε να πιστέψει ότι σε αυτήν την προχωρημένη ηλικία θα είμαι με λευκό makeup στο πρόσωπό μου? Δεν το περίμενα. Νόμιζα ότι το να γίνω μίμος θα ήταν η είσοδος για να μπω στη σόου μπιζ μέσα από μια πλαϊνή πόρτα ή την πίσω πόρτα». Σε μια συνέντευξή του το 2016 είχε δηλώσει χαριτολογώντας ότι «Μόνο ένα πράγμα σε πληρώνει λιγότερο από το να είσαι μίμος, η ποίηση». Την περίοδο αυτή ετοίμαζε ένα αυτοβιογραφικό σόου με τον τίτλο «You Wanna Be a What?!? (A Musical Memory in Mime)» το οποίο ήταν και η απάντηση της μητέρας του όταν της είπε ότι θα γίνει μίμος. Ο Richmond Shepard γεννήθηκε το 1929 στο Μπρούκλιν, σπούδασε, πήρε PhD στην επικοινωνία, δίδαξε στα Rutgers , USC, St. John’s και Cal State L.A. ενώ έκανε και μαθήματα σε ηθοποιούς όπως η Lily Tomlin και ο Dick Van Dyke. Μεγάλωσε σε εβραϊκή οικογένεια αν και ο ίδιος είχε διάφορες ανησυχίες και είχε στραφεί στο Subud, ένα ινδονησιακό πνευματιστικό κίνημα. Απέκτησε τέσσερις κόρες, μεταξύ των οποίων η τραγουδίστρια Vonda Shepard, και τέσσερα εγγόνια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos