ΣΕΙΡΕΣ

"Echo" season 1: Down to earth μαρβελικό

Δημοσίευση: 28 Ιαν. 2024, 17:19
Συντάκτης:

Σύνοψη: Η Μάγια έχει μεγαλώσει μέσα στο έγκλημα προσπαθώντας να ξεχάσει το τραγικό παρελθόν της, όμως πολύ γρήγορα θα βρεθεί αντιμέτωπη με το πεπρωμένο που ακολουθεί τη φυλή της και την ανακάλυψη οτι έχει γεννηθεί για κάτι καλύτερο.

<a href="/home-cinema-streaming/suncoast/69875">Suncoast</a>ΣΧΕΤΙΚΑSuncoast

Γνώμη: Η πρώτη φράση που μας έρχεται στο μυαλό ειναι οτι μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά.

Απο εκεί που υπήρχε ένα σκληροπυρηνικό γκρούπ απο fans που δεν δεχόντουσαν οποιαδήποτε κριτική σε ταινία Marvel, ένα civil war μεταξύ σκηνοθετών-ηθοποιών αν μπορούν να θεωρηθούν ταινίες οτιδήποτε έχει να κάνει με στολές και κολάν, η απαγόρευση αν είσαι σινεφίλ να βλέπεις 'τέτοια' ή το αντίθετο, τώρα έχουμε περάσει σε ένα ωστικό κύμα hate, μια 'σκούπα' πάνω σε κάθετι μαρβελικό.

Όλα είναι ατζέντες, woke fiesta, cancel culture, μια απομυθοποίηση πάνω στο να βλέπεις και να απολαμβάνεις το θέαμα πιστεύοντας οτι πάντα κάτι κρύβεται απο πίσω.

Δεν είναι τυχαίο οτι το Echo που πλασαρίστηκε σαν το νέο Daredevil (αλήθεια ποιος μπορεί να το πίστεψε αυτό) κατασπαράχθηκε στην αρένα της κριτικής, με τη μπάλα να παίρνει τη πρωταγωνίστρια, τους συντελεστές, τον ίδιο τον Daredevil που ξεπουλήθηκε ακόμα και στα πολλαπλά cameo που ήταν το 'τυράκι' για να πέσουμε στη φάκα.

Στην τελική, η σειρά ήταν λίγο πολύ ότι υποσχόταν το trailer. Μια street εκδοχή μιας σχετικά άγνωστης ηρωίδας με έμφαση στο χαρακτήρα παρά στην επίδειξη δυνάμεων, ένα ταξίδι που αφορούσε μια οικογένεια και τiς ρίζες της.

Ήταν κάτι το εξαιρετικό; Ποτέ και σε καμία περίπτωση, από την άλλη όμως το θεώρησα έτη φωτός καλύτερο απο αυτά που είχαν σκάσει παταγωδώς όπως κάτι κωμωδίες τύπου The Marvels, She hulk και μεγαλεπήβολα στραβοπατήματα τύπου Secret invasion, Ant-Μan Quantomania.

Μια χαρά ενδιαφέρον είχε το story της κωφάλαλης ηρωίδας, όπου η Alaqua Cox ως κωφάλαλη με ένα τεχνητό μέλος στη πραγματική της ζωή, αγκαλιάζει τον χαρακτήρα πραγματικά.

Ο πολύς Vincent D Onofrio σαν Kingpin, ο εκδικητής της νύχτας Daredevil με τον Hawkeye, είναι οι σάλτσες που χρειαζόταν το γεύμα για να νοστιμίσει.

Οι δημιουργοί προφανώς έχοντας πάρει πρέφα ότι 12-13 επεισόδια γεμάτα απο υποπλοκές φτιάχνουν μια ωραιότατη κοιλίτσα στα μισά ακόμα και στα πιο επιτυχημένα project τους (Punisher, Jessica Jones, Loki) συρρίκνωσαν τη σειρά δραματικά σε μόλις πέντε, γεγόνός που δεν άφησε περιθώρια να αναπτυχθεί σωστά το πλούσιο παρελθόν των ηρώων αλλα περισσότερο η σχέση της Mάγια με τον Kingpin.

Ούτε μείναμε άναυδοι απο τις σκηνές μάχης που στη πλειοψηφία τους είναι σώμα με σώμα. Είναι απλά ικανοποιητικές.

Όποιος περίμενε χορογραφίες υψηλού επιπέδου, μπορεί να μελετήσει την καλύτερη περιπέτεια του 2023, το John Wick 4, ενώ ξυλίκια με ηθοποιούς να καταλήγουν στα επείγοντα υπάρχουν στα Raid, στον παλιό καλό ορθόδοξο Jackie Chan και γενικότερα προς Ανατολάς μεριά.

Εδώ γίνονται τα απαραίτητα χωρίς να μπορεί να είναι κάθε μέρα του Αγίου Daredevil.

Συνοψίζοντας, το Echo της Disney είναι μια οκ σειρά που βλέπεται ευχάριστα, χωρίς να χρειάζεται να έχεις δεί τα αλλα 165 spin off υπερηρώων για να πιάσεις το νόημα πάνω στο τί βιολί βαράει ο κάθε χαρακτήρας, μια τίμια παραγωγή που σέβεται τον εαυτό της χωρίς τη παρέλαση σεφερλίδικων αστείων, σίγουρα όμως είχε όλα τα φόντα να βγεί απο το βάλτο και τη βαρεμάρα που έχει γεμίσει τα τελευταία project της. Δεν το κατάφερε, συνεχίζουμε χωρίς να δημιουργούμε παγκόσμιο πόλεμο, μας φτάνουν τα προβλήματα στη καθημερινότητα και η echo που κάνουν οι άδειες τσέπες μας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Suncoast

Suncoast

Θα το βρείτε: Disney+

Σύνοψη: Η 17χρονη Ντόρις έχει αφιερώσει σημαντικό μέρος της παιδικής κι εφηβικής της ηλικίας...
19 ώρες
strangers, από την Spentzos strangers, από την Spentzos