Δύο ελληνικές ταινίες στο Σαράγιεβο

Δημοσίευση: 23 Ιουλίου 2019, 15:26
Συντάκτης:

Άλλες δύο ελληνικές μικρού μήκους ταινίες περνουν τα σύνορα και δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους σε Φεστιβάλ της Γηραιάς Ηπείρου και δη αυτό στο Σαράγιεβο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η νέα μικρού μήκους ταινία του Κωνσταντίνου Αντωνόπουλου, «Καρτ ποστάλ από το τέλος του κόσμου», θα διαγωνιστεί στο φεστιβάλ της βοσνιακής πρωτεύουσας και αποτελεί την τρίτη δουλειά του έπειτα από τα «Lea», έξι χρόνια πριν και «Without glasses»/2009.

Η Δήμητρα και ο Δημήτρης είναι καταδικασμένοι σε μία βδομάδα οικογενειακών διακοπών μαζί με τις κόρες τους. Εντελώς συμπτωματικά, οι διακοπές τους θα συμπέσουν με το τέλος του κόσμου.

Ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε πληροφορική στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και σκηνοθεσία στο Columbia University της Νέας Υόρκης με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση. Η ταινία «Καρτ Ποστάλ από το Τέλος του Κόσμου» γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στη Σύρο. Ηθοποιοί: Γιώργος Γάλλος, Αγγελική Δημητρακοπούλου, Ισαβέλλα Αναγνωστοπούλου, Μάγδα Βάρδα, Ιάσωνας Μπίττερ, Ιώ Λατουσάκη, Κώστας Παπακωνσταντίνου, Τατιάνα Πίττα, Γιώργος Λυγνός, Γιώργος Βασίλαινας. Φιλική Συμμετοχή: Γιώργος Μιχαλάκης, Ελενα Μιρτσόφσκα. Παραγωγή: Either/Or Productions | Συμπαραγωγοί: Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, Cosmote TV, Τμήμα Πολιτισμού Κυκλάδων - Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, artcut. Με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση και του Συνδέσμου Υποτρόφων Ιδρύματος Ωνάση.

To «Sad Girl Weekend» των Δημήτρη Τσακαλέα και Λήδας Βαρτζιώτη θα επιβιβαστεί επίσης στην πτήση με προορισμό Βοσνία. Η δεύτερη μικρού μήκους ταινία των δημιουργών του «Yawth» συμμετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα των σπουδαστικών ταινιών του 25ου Φεστιβάλ του Σαράγεβο.

Η ταινία αφηγείται την ιστορία τριών κολλητών φίλων, από τις οποίες δύο θα φύγουν στο εξωτερικό. Η Ελλη, η οποία μένει πίσω, αρχίζει να παθαίνει εμμονή με τις φίλες της για τον επερχόμενο αποχωρισμό και χάνει τον έλεγχο.

Το φιλμ ολοκληρώθηκε μετα από την σχετική καμπάνια crowdfunding και έχει γυριστεί στην Κάτω Γατζέα του Πηλίου.

Παίζουν: Έλσα Λεκάκου, Νατάσα Εξηνταβελώνη, Τζωρτζίνα Λιώση. Σκηνοθεσία & Σενάριο: Λήδα Βαρτζιώτη, Δημήτρης Τσακαλέας. Παραγωγή: Δημήτρης Τσακαλέας, Ηρώ Αηδόνη, Σωτήρης Πετρίδης, Μαρία Λασκαρίδου. Συμπαραγωγός: artcut moving images productions. Με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

To 25o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο διεξάγεται φέτος από τις 16 μέχρι και τις 25 Αυγούστου.

 

 

 

 

Δημοσίευση: 23 Ιουλίου 2019, 15:26
Συντάκτης:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
63261
Odeon
49100
Village
19000
Feelgood
11174