ΣΕΙΡΕΣ

"The dropout": Η εμμονή του "θηλυκού Στιβ Τζομπς"

Δημοσίευση: 26 Μαρτίου 2022, 19:19
Συντάκτης:

Σύνοψη: Η ιστορία της κακόφημης start-up “Theranos” και της διαβόητης ιδρύτριάς της, Ελίζαμπεθ Χολμς.

<a href="/home-cinema-streaming/shirley/69752">Shirley</a>ΣΧΕΤΙΚΑShirley

Άποψη: Μετά από podcast (“The Dropout”), ντοκιμαντέρ (“Out for Blood”) και βιβλίο (“Bad Blood”) η περίφημη απάτη δισεκατομμυρίων που έστησε η Ελίζαμπεθ Χολμς στην Σίλικον Βάλεϊ δεν θα μπορούσε να μην διασκευαστεί και ως κινηματογραφική ή τηλεοπτική παραγωγή. Το δίκτυο της Hulu ανέπτυξε την δεύτερη επιλογή και την διαμόρφωσε ως mini series προς τέρψη του κοινού με πολύ καλές προδιαγραφές και με όλο το ενδιαφέρον που παρουσιάζει η υπόθεση, η οποία εκδικάστηκε πριν λίγο καιρό και αναμένεται να συνεχίσει, να στηρίζει την ρεαλιστική απεικόνιση ενός εμμονικού επιχειρηματικού μυαλού που αγωνιούσε να γίνει ο επόμενος Στιβ Τζομπς.

Αυτή ήταν η φιλοδοξία της Χολμς όταν αποφάσισε στα 19 της να εγκαταλείψει τις σπουδές της στο Στάνφορντ (εξού και ο τίτλος) και να αφοσιωθεί στην ανάπτυξη της “Theranos”, της εταιρείας της που υποσχόταν ότι η τεχνολογία τους θα επέτρεπε μόνο με μία σταγόνα αίματος να ανιχνεύσουν απλές παθήσεις όπως ο έρπης έως σοβαρές ασθένειες όπως ο καρκίνος.

Τα δύο πρώτα επεισόδια της σειράς που ανέπτυξε η Ελίζαμπεθ Μέριγουέδερ, σε ένα από τα λίγα πρότζεκτ της στο φάσμα του δράματος  καθώς έχει ασχοληθεί κυρίως με rom coms όπως “New Girl”, “No Strings Attached”, “Single Parents”, επικεντρώνονται στα πρώτα χρόνια όπου η ψυχωτική στοχοπροσήλωση της Χολμς και η προβληματική φιλοδοξία της την παρακινούσαν ώστε να κοιμάται στο γραφείο της αλλά και να ψάχνει συνεχώς επενδυτές.

Η Αμάντα Σέιφριντ διαθέτει την ικανότητα της πειθούς όπως ακριβώς η Χολμς και συνδυαστικά με την αλλαγή στον τρόπο και τον τόνο ομιλίας, δίνει μία πιστή αντιγραφή ενός ατόμου εξαιρετικά περίπλοκου. Τα επίπεδα που της δίνει εναλλάσσονται καθώς περνάει τα στάδια της επιτυχίας και παράλληλα αγνοεί κάθε επικίνδυνη αποτυχία χωρίς ωστόσο να παρουσιάζει ένα ιδιοφυές άτομο αλλά μία οριακά παράφρονη προσωπικότητα.

Σίγουρα το γεγονός ότι η υπόθεση είναι σχετικά φρέσκια και το εν λόγω άτομο είναι εν ζωή, κάνει την σειρά πολύ ελκυστική και το ότι πρόκειται για απάτη υπέρογκων ποσών δίνει ένα κίνητρο παραπάνω στους περίεργους, ακριβώς όπως έγινε με το “Inventing Anna”.

Στα τέσσερα επεισόδια που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής, η αγωνία κορυφώνεται πολλές φορές. Από ψευδείς δοκιμές μέχρι τρομακτικά παιχνίδια με μεγάλες εταιρείες, το σενάριο μας προκαλεί όλο και περισσότερο να ανακαλύψουμε έως πού φτάνει αυτή η ιστορία και μας βοηθάει δίνοντάς μας μια σφαιρική παρουσίαση των γεγονότων από κάθε άποψη κερδίζοντας παράλληλα έδαφος στην ποιοτική αφήγηση διότι αν και εξοργιστική, δεν παύει να είναι μία συναρπαστική υπόθεση για να την ζωντανεύεις στην οθόνη.

To Hulu το έκανε αξιόλογα και σε πολύ καλό timing όπως όλα δείχνουν. Η μόνη συνέχεια που περιμένουμε είναι μία εξίσου εθιστική πορεία επεισοδίων αλλά και ένα θεαματικό φινάλε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos