To Disney Plus χάνει συνδρομητές

Δημοσίευση: 20 Μαΐου 2023, 14:50
Συντάκτης:

Τα πράγματα για τις streaming υπηρεσίες έχουν αρχίσει να ζορίζουν. Η Disney βλέπει να χάνει συνδρομητές η πλατφόρμα της, Disney+, και μάλιστα για δεύτερο συνεχόμενο τέταρτο του χρόνου. Έχασε τέσσερα εκατομμύρια συνδρομητές, εκ των οποίων οι 300 χιλιάδες είναι στις ΗΠΑ και στον Καναδά. Μπορεί να έχει ακόμα 157,8 εκατομμύρια συνδρομητές που παρακολουθούν τα προγράμματά της, ωστόσο έχοντας ήδη χάσει 2,4 εκατομμύρια συνδρομητές το προηγούμενο τέταρτο, θα πρέπει να αρχίσει να ανησυχεί για το μέλλον, δεδομένου του ανταγωνισμού με τις άλλες-πολλές πλέον-πλατφόρμες. Το μέλλον δεν είναι καθόλου σταθερό για αυτές, όχι μόνο για της Disney. Μπορεί η περίοδος της καραντίνας, που κλεισμένοι μέσα, εθιστήκαμε στο συνεχές πρόγραμμα, αλλά πλέον όλα έχουν επιστρέψει σε μια σχετική κανονικότητα και δεν μπορεί κανείς να ακολουθεί όλο αυτό τον ορυμαγδό περιεχομένου-όχι πάντα τόσο καλού-που προσφέρουν οι εταιρείες.

<a href="/nea/treiler-toy-acolyte-exorgise-toys-fans/69680">Το τρέιλερ του "Acolyte" εξόργισε τους φανς</a>ΣΧΕΤΙΚΑΤο τρέιλερ του "Acolyte" εξόργισε τους φανς

Στην περίπτωση της Disney+ συγκεκριμένα, ήδη από την πρώτη μέρα που άνοιξε, κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από δέκα εκατομμύρια συνδρομητές, ενώ χάρη σε προγράμματα, όπως το The Mandalorian, αλλά και στον Covid-19, μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020 είχε φτάσει τους 86,8 εκατομμύρια. Βλέποντας αυτά τα ελπιδοφόρα νούμερα, η Disney είχε εκφράσει την πεποίθηση ότι στόχος είναι οι 260 εκατομμύρια συνδρομητές μέχρι το 2024. Απέχουμε ένα χρόνο από το 2024 και ακόμα υπολείπεται κατά 100 εκατομμύρια με μια μείωση συνδρομητών που ενδέχεται να συνεχιστεί. Θα πρέπει ωστόσο να συνυπολογιστεί και ένας ακόμα παράγοντας. Στους συνδρομητές που μετρά η Disney, υπολογίζει και τους συνδρομητές της Hotstar, μια ινδική εταιρεία streaming που απέκτησε η Disney κατά την αγορά της 21st Century Fox το 2019. Οι συνδρομητές του Hotstar προστέθηκαν σε εκείνους του Disney+. Αυτό εξηγεί τόσο την άνοδο όσο και την πτώση των αριθμών, διότι το Hotstar έχει πάψει πλέον να είναι τόσο δελεαστικό για το κοινό, μιας και πλέον δεν έχει αγώνες κρίκετ και προγράμματα του HBO, με αποτέλεσμα πολλοί να φεύγουν από εκεί και όχι από το Disney+. Ενώ το 2020 την βοήθησε να εκτινάξει τους αριθμούς της, τώρα λειτουργεί σαν βαρίδι για εκείνη.

Η Disney θα πρέπει να επανεξετάσει διάφορα ζητήματα μιας και οι αβανταδόρικοι τίτλοι και οι ακριβές παραγωγές δεν έφεραν παραπάνω κόσμο. Ούτε ο νέος Black Panther, ούτε το She-Hulk και το Andor μπόρεσαν να σώσουν την κατάσταση.

Στα πλαίσια της μείωσης του κόστους, το Disney Plus αποφάσισε να κόψει 29 σειρές από την πλατφόρμα του και αυτή του Hulu η οποία του ανήκει, μεταξύ των οποίων το «Willow» που ολοκληρώθηκε πριν μερικούς μήνες, αλλά και τα «Y: The Last Man», «Pistol», «Turner & Hooch» μεταξύ άλλων. Η κίνηση αυτή αναμένεται να αποφέρει μείωση κόστους περίπου 1.8 δισεκατομμύρια δολλάρια.

Αυτό που θα πρέπει να πάρουν ως μάθημα και οι υπόλοιπες εταιρείες streaming υπηρεσιών είναι ότι είναι αδύνατο να αυξάνονται αενάως οι συνδρομητές. Κάποια στιγμή θα φτάσει ταβάνι και ή θα διατηρηθούν ή το πιο πιθανό θα αρχίσουν να έχουν από μικρή έως μεγάλη πτώση, αναλόγως του πώς θα το διαχειριστούν. Οι εταιρείες που τους ανήκουν οι πλατφόρμες θα πρέπει επίσης να αντιληφθούν ότι δεν μπορούν να βασίζονται εξ ολοκλήρου σε αυτές και να βάζουν όλα τα λεφτά τους σε αυτές, καθώς ποτέ κανείς δεν ξέρει τι επιφυλάσσει το μέλλον.

tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos