Το δικαστήριο έκρινε αθώο τον Κέβιν Σπέισι

Δημοσίευση: 21 Οκτ. 2022, 01:29
Συντάκτης:

Ένα δικαστήριο της Νέας Υόρκης έκρινε αθώο τον Κέβιν Σπέισι στην υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης του (τότε) 14χρονου Άντονι Ραπ το 1986, με τον δεύτερο να διεκδικεί 40 εκατομμύρια δολάρια.

<a href="/nea/o-kevin-speisi-krithike-athoos-gia-oles-tis-katigories/68523">Ο Κέβιν Σπέισι κρίθηκε αθώος για όλες τις κατηγορίες</a>ΣΧΕΤΙΚΑΟ Κέβιν Σπέισι κρίθηκε αθώος για όλες τις κατηγορίες

Μετά από περίπου 80 λεπτά συζητήσεων, οι ένορκοι κατέληξαν σε ομόφωνη απόφαση ότι οι δικηγόροι του Ραπ δεν κατάφεραν να αποδείξουν ότι ο Σπέισι τον παρενόχλησε ή τον κακοποίησε «ως σεξουαλικό αρπακτικό», στην γνωστή υπόθεση που ξεκίνησε με τους ισχυρισμούς του Ραπ πριν 5 χρόνια περίπου και η οποία ουσιαστικά έβαλε πρόωρο τέλος στην καριέρα του σπουδαίου και αγαπημένου 63χρονου (πλέον) ηθοποιού.

Οι δικηγόροι του Σπέισι εστίασαν σε αρκετές ασυνέπειες στις μαρτυρίες και την κατάθεση του Ραπ, ενώ υποστήριξαν επίσης ότι ο Ραπ ήταν αναστατωμένος που ο Σπέισι δεν ήταν ανοιχτά ομοφυλόφιλος και ότι τον έτρωγε η ζήλια για την σπουδαία καριέρα του στο Χόλυγουντ.

Παρά την αθώωσή του από τις κατηγορίες του Ραπ, ο Σπέισι εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα: έχει διαταχθεί να πληρώσει στην παραγωγό εταιρεία του «House Of Cards» 31 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση για δυσφήμιση με την αποχώρησή του από την σειρά λόγω των παραπάνω κατηγοριών (την οποία απόφαση προφανώς πλέον θα προσβάλει). Αντιμετωπίζει επίσης κατηγορίες στο Ηνωμένο Βασίλειο για σεξουαλική επίθεση σε τρεις άνδρες όταν ζούσε στο Λονδίνο ως καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Old Vic. Δήλωσε αθώος.

Όταν ο Ραπ δημοσίευσε για πρώτη φορά τους ισχυρισμούς του το 2017, ο Σπέισι δήλωσε μετανιωμένος, με «την πιο ειλικρινή συγγνώμη για αυτό που θα ήταν εντελώς  ακατάλληλη συμπεριφορά μέθης». Στο δικαστήριο, ο Σπέισι είπε ότι πιέστηκε από τον ατζέντη του να κάνει αυτή τη δήλωση: «Με ενθάρρυναν να ζητήσω συγγνώμη και πήρα ένα μάθημα, το οποίο είναι ποτέ να ζητάς συγγνώμη για κάτι που δεν έκανες», κατέθεσε ο Σπέισι. «Μετανιώνω και αναιρώ τη δήλωσή μου».

Μας χρωστάει μια τελευταία καλή σεζόν στο "House Of Cards"...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
6147
Tanweer
5776
Tanweer
2347
Tanweer
1754
strangers, από την Spentzos strangers, από την Spentzos