Δείτε σε online streaming το ντοκιμαντέρ για την Ολυμπία Δουκάκη

Δημοσίευση: 10 Ιουλίου 2020, 13:35

Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «Ολυμπία», με σκηνοθέτη το Χάρη Μαυρομιχάλη  αφηγείται, την οδυνηρή ιστορία μιας γυναίκας που επαναπροσδιορίζει  τη ζωή της ,βάζοντας τους δικούς της κανόνες χωρίς εκπτώσεις. Πρόκειται για τη ζωή της Ολυμπίας Δουκάκη.

Επαναστατώντας κατά της παραδοσιακής Ελληνίδας μητέρας της, καταπολεμώντας ένα συντηρητικό τρόπο ζωής  εν μέσω της παραδοσιακής παλαιάς ανώτερης τάξης της Βοστώνης (BostonBrahmin) στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης και ξεκινώντας τη δική της θεατρική ομάδα στο Νιου Τζέρσεϋ, η Ολυμπία Δουκάκη αντιμετώπισε face to face  τη ζωή δείχνοντας απίστευτο θάρρος.

Μέσα από μια ιστορία που, άψογα, συνδυάζει το παρελθόν και το παρόν, ανοίγει την καρδιά της και εκθέτει τον πιο αληθινό εαυτό της στο κοινό. Αυτό που κάνει τόσο φωτεινή την ταινία είναι η ωμή ειλικρίνεια με την οποία η Ολυμπία μας οδηγεί στον πυρήνα του εαυτού και του είναι της.

Το «Ολυμπία» είναι μια συγκινητική ταινία που διερευνά όχι μόνο την πλούσια και ιστορική καριέρα της Ολυμπίας, αλλά και τον αγώνα της να βρει μια κοινή συνισταμένη αρμονικής συνύπαρξης ανάμεσα στις αμερικανικές αξίες και τις αξίες που τις μετέδωσαν οι Έλληνες μετανάστες  γονείς της. Η δημιουργία της δικής της προσωπικότητας για την οποία αγωνίστηκε, η προσπάθειά της να γεφυρώσει αυτούς τους δυο κόσμους και να τους μπολιάσει με τα δικά της ιδανικά για τον τρόπο ζωής των ανθρώπων, την οδήγησαν σε ένα περιπετειώδη δρόμο προσωπικών ανακαλύψεων, αγάπης, απώλειας, μητρότητας, λύπης και επιτυχίας.

Με την  κινηματογραφική ματιά του σκηνοθέτη το Χάρη Μαυρομιχάλη το κοινό παρακολουθεί σε μία διαρκεί κίνηση τη ζωή της Ολυμπίας Δουκάκη ανάμεσα στις πρόβες, τα εργαστήρια, την οικογενειακή ζωή και τελικά το ταξίδι με την κόρη και τις εγγονές της στο προγονικό σπίτι της στην Ελλάδα.

Aπόψε, Παρασκευή 10 Ιουλίου στις 20.00, η "Ολυμπία" θα παρουσιαστεί σε live streaming στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Μπορείτε να το δείτε εδώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos