ΣΕΙΡΕΣ

"Daisy Jones and the Six": Τι ωραία σειρά!

Δημοσίευση: 15 Μαρτίου 2023, 20:31
Συντάκτης:

Σύνοψη: Φιλόδοξο παρεάκι ονειρεύεται να γίνει το μεγαλύτερο ροκ συγκρότημα μέχρι να καταλήξει διαλυμένο απο τα πάθη του.

<a href="/home-cinema-streaming/damsel/69658">Damsel</a>ΣΧΕΤΙΚΑDamsel

Γνώμη: Τί ωραία σειρά είναι αυτή! 

Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκε στη πλατφόρμα Amazon Prime και άνετα μπαίνει στα μεγάλα hits (να μιλάμε με μουσικές έννοιες όπως του αρμόζει) πολύ μακρυά απο τη πληθώρα αποστειρωμένων αυτόματων πιλότων που βλέπονται και ξεχνιούνται στον πρώτο ύπνο.

"Daisy Jones and the Six" λοιπόν το όνομα της μπάντας που θέλει να κατακτήσει το κόσμο και μέσα απο τις προσωπικές τους συνεντεύξεις αποκαλύπτεται τί πήγε στραβά. Καμία έκπληξη, που όποιος έχει εντρυφήσει σε μεγάλες μπάντες στην πραγματική τους πορεία, είτε αποτυπωμένη στο σινεμά, τα πράγματα είναι αρκετά απλά. Ναρκωτικά, υπέρμετρες φιλοδοξίες, νεοπλουτισμός, γυναίκες που προκαλούν πυρηνικές εκρήξεις, εύθραστες ψυχολογίες.

Κλισέ δηλαδή που και έδω -δεν υπάρχει η εξαίρεση- το εγχείρημα βριθεί απο αυτά. Είναι τόσο ωραία δοσμένα όμως, απο τους εναρκτήριους τίτλους αρχής με το Dancing Barefoot της Patti Smith που σε προετοιμάζει για μια πανέμορφη βουτιά στα 70s, μέχρι τη σπουδαία αποτύπωση της εποχής στα μικρά πράγματα απο μπαράκια, μέχρι τα ντυσίματα και τη μουσική.

Το cast περίφημο απο τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Σίγουρα η πρώτη εντύπωση βλέποντας τον Timothy Olyphant σε ρόλο 'Ψινάκη'  και μέντορα του group σε κάνει να ανησυχείς οτι θα του φύγει η περούκα με καμια απότομη κίνηση, αλλά είναι τόσο αβανταδόρικο το παίξιμο του που δικαιολογείς τα πάντα (και μιλάμε για συμπληρωματικό χαρακτήρα).

Παρακολουθώντας το trailer υπήρχε ένας φόβος οτι η σειρά θα εστιάσει στο πρωταγωνιστικό ειδύλλιο, αλλα όλα καλά τελικά. Κάθε χαρακτήρας έχει το μερίδιο που του αναλογεί, προσωπικά ομως πιστεύω τη παράσταση κλέβουν οι γυναίκες της σειράς. Προσπερνάμε το γεγονός οτι έιναι ΟΛΕΣ κουκλάρες: παίζουν απίστευτα τους ρόλους που υπηρετούν.

Η Riley Keough σαν Daisy κινείται πολύ άνετα σαν μια βασανισμένη ψυχή που ψάχνει να βρεί το δρόμο της, ενώ η Camilla Morrone αποτινάσει εξίσου εύκολα την εικόνα 'γλάστρας' που απλά υπάρχει για να εξυπηρετήσει το τρίγωνο των Βερμουδων. Απο κοντά η σκλήρή καριόλισσα Suki Waterhouse στα πλήκτρα σαν νταντά των ξεσαλωμένων εφήβων.

Οι μουσικές επιλογές είναι μία προς μία σε μια εποχή που το Ροκ Βασίλευε (και καλά έκανε) και το συναίσθημα ξεχείλιζε. Μαλλον και το μυστικό επιτυχίας προκύπτει απο το συναίσθημα.

Το "Daisy Jones and the Six" είναι γεμάτο απο συναισθήματα, πίκρες, νοσταλγία και έρωτες που δεν ευοδώθηκαν ποτέ, σερβιρισμένες με ένα εκρηκτικό κοκτέιλ σπουδαίων τραγουδιών.

Βασίστηκε σε voυβέλα του 2019 που έκανε μεγάλη επιτυχία και έθιξε ακόμα πιο δύσκολα ζητήματα που κόπηκαν στη μικρή οθόνη, ενώ καποιες κακές γλώσσες λένε οτι το fantasy συγκρότημα αφορά  τους Fleetwood Mac χωρίς να τους κατονομάζει.

Οπως και να χει, για να είμαστε ξεκάθαροι, δεν υπάρχει η παραμικρή πρωτοτυπία σε όλο αυτό, αλλά ποιός τη χρειάζεται όταν τα συναισθήματα μέσα σου ουρλιάζουν οτι κάποτε το Sex Drugs and Rock n roll ήταν στάση ζωής, την ώρα που ασχολούμαστε με επιτηδευμένα και πτωχευμένα ζειμπεκικα ή με καλλιτέχνες που ανοίξαν τα μπουζούκια για να ξεχαστεί ο κόσμος, να πετάξει κανα λουλουδικό βρε αδερφέ.

 

 

Πρώτη δημοσίευση: 15 Μαρτίου 2023, 20:31
Ενημέρωση: 15 Μαρτίου 2023, 20:33
Συντάκτης:
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos