ΣΕΙΡΕΣ

"Dad stop embarrassing me" season 1: Χάσιμο χρόνου

Δημοσίευση: 23 Απριλίου 2021, 13:56
Συντάκτης:

Σύνοψη: Μετά τον θάνατο της μητέρας της, η δεκαεξάχρονη Σάσα μετακομίζει στο σπίτι του πατέρα της, Μπράιαν.

<a href="/home-cinema-streaming/damsel/69658">Damsel</a>ΣΧΕΤΙΚΑDamsel

Ο ίδιος, αν και ιδιοκτήτης μιας εταιρείας καλλυντικών που απευθύνονται σε νεαρές ηλικίες, αδυνατεί να πλησιάσει την κόρη του με επιτυχία γι’αυτό και όλη η οικογένεια, από παππού μέχρι θεία, θα τον βοηθήσουν να έρθει κοντά με την Σάσα.

Άποψη: Το όνομα του Τζέιμι Φοξ φιγουράρει στο “Das Stop Embarrassing Me!” που προστέθηκε πρόσφατα στο Netflix και υπό άλλες συνθήκες τα νέα δεν θα μπορούσαν να είναι πιο ευχάριστα. Ο ταλαντούχος Φοξ ξεκίνησε από την μικρή οθόνη με το “The Jamie Foxx Show” και κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί το πηγαίο χιούμορ αλλά και την ικανότητά του να αποδίδει και σε πιο δραματικούς ρόλους (βλέπε “Ray”, “Django Unchained”). Το όνομα του ταυτίζεται με αυθεντικότητα, coolness και γι’ αυτό πάντα θα είναι μία παράμετρος που γνωρίζεις εξ αρχής ότι θα ξεχωρίσει. Κάποιες κακές επιλογές, τηλεοπτικά και κινηματογραφικά, τα τελευταία χρόνια τείνουν δυστυχώς να γίνουν συνήθεια και η συγκεκριμένη κωμική σειρά είναι μία ακόμα προσθήκη σε αυτήν την λίστα.

Από το πρώτο επεισόδιο, όταν ο Μπράιαν με την Σάσα επισκέπτονται κατά λάθος σεξολόγο αντί ψυχολόγο για να εξομαλύνουν την σχέση τους, διαγράφεται η πορεία ενός άστοχου χιουμορ, παιδικού ενδιαφέροντος που χωράει στο πλαίσιο των επιτρεπόμενων οικογενειακών ορίων και οριακά θα μπορούσε να σταθεί ακόμα και σε παιδικό κανάλι.

Τα αστεία περιστρέφονται κυρίως γύρω από την άγνοια του Μπράιαν για τα εφηβικά trends και τον κόπο του να συμπεριφερθεί ως πατέρας μέσα σε μία ομολογουμένως ιδιότυπη οικογένεια. Στα οχτώ επεισόδια , που κατά κύριο λόγο έχει γράψει ο Τζιμ Πάτερσον (παραγωγός και σεναριογράφος για τα “Two and A Half Men”, “The Ranch”) η κωμωδία είναι γρήγορη, εύκολη και όχι και τόσο καλή. Η οικογένεια παραπέμπει σε ghetto-like λειτουργία, έχει τα χαρακτηριστικά της μαύρης κοινότητας όπως τα έχουμε μάθει μέσα από τις κωμωδίες του Χόλιγουντ με τα ιδιώματα της γλώσσας και την εμμονή με την εκκλησία και την γκόσπελ μουσική, συνεπώς η προσπάθεια να ψυχαγωγήσει αντιγράφει κάτι από τις σειρές του παρελθόντος οι οποίες έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Το αξιοπερίεργο ωστόσο είναι το πώς ο Φοξ κατέληξε να συμμετέχει σε μία τόσο μη απαραίτητη σειρά όπως το “Dad Stop Embarrassing Me” όχι απλά ως ηθοποιός αλλά και ως showrunner.

Το όλο εγχείρημα είναι απογοητευτικό με την σχεδόν ανυπόφορη ασημαντότητά του γιατί ενώ τα sitcoms είναι πάντα ευπρόσδεκτα για να περνάμε την ώρα μας αυτό είναι πραγματικό χάσιμο χρόνου.

Πρώτη δημοσίευση: 23 Απριλίου 2021, 13:56
Ενημέρωση: 23 Απριλίου 2021, 13:56
Συντάκτης:
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos