ΣΕΙΡΕΣ

"The Crown" season 3: Απολαυστική Ολίβια Κόλμαν

Δημοσίευση: 2 Δεκ. 2019, 15:50
Συντάκτης:

Το The Crown επέστρεψε με τη τρίτη σεζόν του στους διαδρόμους του Μπάκινγκχαμ, με ανανεωμένο καστ και μεγάλα ονόματα να αναλαμβάνουν το έργο να μας ξεναγήσουν στη δεκαετία της βασιλείας της Ελισσάβετ της 2ης  από την εκλογή του κόμματος των εργατικών του Χάρολντ Γουίλσον, μέχρι την επέτειο των 25 χρόνων από τη στέψη της.

<a href="/crown-season-6b-apohairetise-tin-istoria/69205">"The Crown" season 6B: Αποχαιρέτησε την ιστορία</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"The Crown" season 6B: Αποχαιρέτησε την ιστορία

Η σειρά αρχίζει αγκαλιάζοντας τις αλλαγές, όχι μόνο στα πρόσωπα αλλά και στη συμπεριφορά των χαρακτήρων με τη βασίλισσα Ελισσάβετ να παρουσιάζεται πιο ώριμη και σταθερή στη συμπεριφορά της και την Ολίβια Κόλμαν, ξανά μετά την Ευνοούμενη του Λάνθιμου σε ρόλο Βασίλισσας, άριστη στην πόζα, τις εκφράσεις και την άρθρωση της, απολαυστική σε κάθε της σκηνή.

Με το σενάριο της λιγότερο επικεντρωμένο ίσως στην ανάπτυξη ή στις σχέσεις των πρωταγωνιστών σε σύγκριση με τους δύο προηγούμενους κύκλους, η σειρά κυλά εντελώς ανώδυνα, με ανανεωμένο θέμα και ύφος σε κάθε επεισόδιο και τους χαρακτήρες, ορισμένες φορές εκνευριστικά εκτός πραγματικότητας, να έχουν πάντα τις αδυναμίες τους, αλλά στο τέλος κάθε αυτοτελούς επεισοδίου σαν καλοί μαθητές να αποδέχονται τα λάθη τους.

Η τρίτη σεζόν όπως και οι προηγούμενες, αντλεί υλικό από την πραγματικότητα και η ταραγμένη κοινωνικά και πολιτικά εκείνη περίοδος έχει άφθονο να προσφέρει. Έτσι η μεγαλύτερη αρετή της σειράς είναι ότι ρίχνει φως σε ξεχασμένα ή άγνωστα στο διεθνές κοινό ιστορικά γεγονότα, με μία συγκρατημένη δόση πατριωτισμού και μία ψευδαίσθηση κριτικής ματιάς.  Τα γεγονότα φυσικά δίνονται με την οπτική της επιρροής τους στο παλάτι, σε συνδυασμό με μερικές απόπειρες να φανεί πως η μοναρχία προσπαθεί συνεχώς να προσαρμοστεί στη σύγχρονη εποχή, αν υποθέσουμε ότι αυτή η πρόταση δεν είναι αντιφατική στα θεμέλια της.

Σε αυτό το πλαίσιο πάντως, η σκηνοθεσία αναδεικνύει με ενθουσιασμό και κομψότητα τα στοιχεία του σεναρίου, με τη σειρά να αποτελεί τελικά υπόδειγμα του πως μία γνωστή  ή ίσως  μονότονη ιστορία, μπορεί να γίνει ενδιαφέρουσα στα χέρια ταλαντούχων ανθρώπων.

Και αν κανείς αναρωτιέται γιατί θα έπρεπε να νοιαζόμαστε και να δίνουμε επιπλέον αξία σε αυτή την οικογένεια, τα άριστα κουστούμια, τα πολυτελή σκηνικά, οι υποδειγματικοί τρόποι της βρετανικής αριστοκρατίας με την πολυτέλεια των σκανδάλων και των φλεγματικών σχολίων της, εύκολα αποπροσανατολίζουν από το παραπάνω ερώτημα. Κατάφερε σε τελική ανάλυση το The Crown να ανταπεξέλθει στη μεγαλύτερη πρόκληση, να μείνει σταθερό παρά της αλλαγές του και σαν την ίδια τη μοναρχία προφανώς ακλόνητο.

 

 

tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
10128
Tanweer
5947
Film Group
2726
Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΪΝΤ | FREUD'S LAST SESSION  , από την Spentzos Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΪΝΤ | FREUD'S LAST SESSION  , από την Spentzos