ΣΕΙΡΕΣ

"Clickbait": Πατέρας; Αδερφός; Σύζυγος; Ψεύτης;

Δημοσίευση: 4 Σεπτεμβρίου 2021, 14:46
Συντάκτης:

Σύνοψη: Όταν ο οικογενειάρχης Νικ Μπρούερ μπλέκεται σε ένα έγκλημα με μια μοχθηρή διαδικτυακή ανατροπή, οι δικοί του άνθρωποι παλεύουν να ξεσκεπάσουν την αλήθεια.

<a href="/home-cinema-streaming/night-kings/66872">Night of the Kings</a>ΣΧΕΤΙΚΑNight of the Kings

Άποψη: Social media και γυναικοκτονίες-βιασμοί είναι δύο θεματικοί τόποι που απασχόλησαν και απασχολούν τα τελευταία χρόνια την κοινή γνώμη. Το clickbait από την άλλη είναι κάτι που απασχολεί πολύ τα media, καθώς αναφέρεται σε ειδήσεις, βίντεο και λοιπά προγράμματα που ανεβαίνουν στο ίντερνετ και ο μόνος τους σκοπός είναι να κλικάρεις σε αυτά για να μπεις στην ιστοσελίδα και να της χαρίσεις προσέλευση.

Όλα αυτά ενώνονται στην νέα σειρά του Netflix, Clickbait, των Tony Ayres (Stateless) και Christian White, καταλήγοντας σίγουρα όχι σε κάτι πρωτότυπο και ιδιαίτερα σύγχρονο σκηνοθετικά, αλλά αναμφίβολα πολύ ενδιαφέρον που αξίζει να κλικάρει για να το ψάξεις στο Netflix. Θέμα ένας άνδρας, ο Νικ (Adrian Grenier), παντρεμένος με παιδιά, ο οποίος εξαφανίζεται μυστηριωδώς, ενόσω κυκλοφορεί ένα βίντεο που τον δείχνει να κρατά ένα πλακάτ ότι έχει κακοποιήσει και έχει σκοτώσει γυναίκες και αν το βίντεο έχει πάνω από πέντε εκατομμύρια θεάσεις, θα σκοτωθεί. Η αδερφή του (Zoe Kazan), δεν πιστεύει τίποτα, η γυναίκα του ίσως κρύβει πράγματα και ένας ντετέκτιβ θέλει πολύ να ανακαλύψει τι έγινε.

Κάποιος τον παγίδεψε; Ή μήπως ο φαινομενικά καλός οικογενειάρχης συμπεριφέρεται πράγματι κατ΄αυτόν τον τρόπο.

Η σειρά θέτει πολλά. Πρωτίστως για το μείζον θέμα της κακοποίησης και του βιασμού αλλά και του προφίλ του βιαστή, που, όπως ο φερόμενος ως βιαστής ήρωας της σειράς, έτσι και στην πραγματικότητα συχνά συναντάμε έναν όμορφο άνδρα που φαίνεται φιλήσυχος και ξαφνιάζει οικογένεια και γνωστούς με τις πράξεις του.

Εν προκειμένω, δεν θα αποκαλύψουμε αν όντως σχετίζεται με το έγκλημα ή όχι, απλώς η σειρά παίζει με τον θεατή ακριβώς ως προς αυτό το μοτίβο. Έχουμε δηλαδή μια ακόμα περίπτωση ενός φαινομενικά αθώου που τελικά αποδεικνύεται εγκληματίας ή πράγματι κρύβεται από πίσω κάτι ευρύτερο;

Ευτυχώς η σειρά αποφεύγει εύστοχα να εντάξει στην ιστορία της τις γυναίκες που υποτίθεται (?) κακοποίησε, καθώς δεν αφορά αυτές, δεν κρίνει αν λένε την αλήθεια ή όχι, αν τον παγίδευσαν ή όχι, κάτι που αν έκανε θα έπεφτε σε ατόπημα. Εδώ εξετάζει ευρύτερες οικογενειακές και κοινωνικές σχέσεις που ταράζουν τα πράγματα.

Η άλλη προβληματική της σειράς είναι η μετατροπή σε θέαμα οποιασδήποτε κατάστασης. Ένας άνθρωπος πρόκειται να σκοτωθεί στις πέντε εκατομμύρια θεάσεις και οι άνθρωποι μετά μανίας το παρακολουθούν, θεωρώντας το και αυτό κάτι προς σοσιαλμιντιακή κατανάλωση, αγνοώντας τον ανθρώπινο πόνο πίσω από αυτό.

Παρότι δεν υπάρχουν τρομερές ανατροπές ούτε ένα τέλος που ξαφνιάζει, ωστόσο κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον. Σε αυτό συμβάλλει το ότι σε κάθε ένα από τα οκτώ επεισόδια αλλάζει το κεντρικό πρόσωπο. Κάθε επεισόδιο έχει ως τίτλο έναν ήρωα της σειράς (το πρώτο επεισόδιο λέγεται η αδερφή, το δεύτερο ο ντετέκτιβ, το τρίτο η σύζυγος κ.ο.κ.) και για εκείνο το ένα επεισόδιο αυτός ο χαρακτήρας γίνεται ο οδηγός μας στην υπόθεση και μέσα από την δική του εμπλοκή μαθαίνουμε νέα γεγονότα.

Η Zoe Kazan αποδεικνύεται διαμάντι στον ρόλο της αδερφής του φερόμενου ως θύτη ή θύμα της όλης κατάστασης σε μια σειρά που παρότι πολλές φορές υπερβάλλει, παρότι ορισμένα επεισόδια ή σκηνές φλερτάρουν άγρια με την σαπουνόπερα, εντούτοις κρατά την προσοχή του θεατή, σε μια εποχή που το clickbait δίνει και παίρνει και εύκολα κάνεις κλικ σε άλλο τηλεοπτικό προϊόν.

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!
Πρώτη δημοσίευση: 4 Σεπτεμβρίου 2021, 14:46
Ενημέρωση: 4 Σεπτεμβρίου 2021, 14:46
Συντάκτης:
Πλατφόρμα Streaming: 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Night of the Kings

Night of the Kings

Θα το βρείτε: Cinobo

Σύνοψη: Ένας νεαρός άνδρας στέλνεται στη “La Maca”, μια φυλακή χτισμένη μέσα στο δάσος...
5 λεπτά