Το Cinobo στην ταράτσα του Bios

Δημοσίευση: 8 Σεπτεμβρίου 2021, 17:21

Με το καλοκαίρι να έρχεται στο τέλος του, μία νέα συνεργασία μεταξύ Bios και Cinobo έρχεται να δώσει κινηματογραφική πνοή στα βράδια του φθινοπώρου. H ομάδα που επιμελείται το περιεχόμενο στη streaming πλατφόρμα του Cinobo κάνει μια επιλογή αγαπημένων της ταινιών που θα προβάλλονται στην ταράτσα του Bios (Πειραιώς 84, Μεταξουργείο) και οι οποίες θα προβάλλονται δωρεάν.

<a href="/nea/arkadiko-film-festival-parelthon-kai-paron-toy-eyropaikoy-sinema/69635">Το Αrkadiko Film Festival, το παρελθόν και το παρόν του ευρωπαϊκού σινεμά</a>ΣΧΕΤΙΚΑΤο Αrkadiko Film Festival, το παρελθόν και το παρόν του ευρωπαϊκού σινεμά

Tο κοινό θα μπορεί να τις παρακολουθήσει, αν το θέλει, μέσω χρήσης ασύρματων ακουστικών, πίνοντας ταυτόχρονα το ποτό του με θέα την Ακρόπολη. Οι θεατές που θα βρεθούν στην ταράτσα του Βios, μπορούν να προμηθευτούν τα ειδικά ασύρματα ακουστικά από τον χώρο δωρεάν, με 20 ευρώ ή την ταυτότητά τους ως εγγύηση.

Οι προβολές θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 9/9 και θα διαρκέσουν 7 εβδομάδες στο σύνολο, ενώ κάθε Πέμπτη το πρόγραμμα θα ανανεώνεται με νέα ταινία. Οι προβολές θα ξεκινούν κάθε βράδυ στις 21:00 και η εκάστοτε ταινία θα προβάλλεται σε λούπα καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς. Το πρόγραμμα:

9 Σεπτεμβρίου

Τα Χελιδόνια της Καμπούλ (The Swallows of Kabul), 81’

Ελεά Γκομπέ Μέβελεκ, Ζαμπού Μπραϊτμάν

Η εταιρεία παραγωγής του “Τρίο της Μπελβίλ” παρουσιάζει μια συγκλονιστική ιστορία νεανικής αγάπης με φόντο την Καμπούλ υπό την κυριαρχία των Ταλιμπάν, αποτυπωμένη με μια εντυπωσιακή τεχνική χειροποίητου κινουμένου σχεδίου βασισμένου σε κινήσεις αληθινών ηθοποιών.

16 Σεπτεμβρίου

Chungking Express. 102’

Γουόνγκ Καρ Βάι

«Στο κοντινότερό μας σημείο, βρισκόμασταν μόλις 0.01 εκατοστά μακριά ο ένας από τον άλλο». Ο Γουόνγκ Καρ Γουάι παραδίδει μια φιλμική πυρηνική βόμβα συναισθήματος, για χαμένους έρωτες, για την ανάμνηση, την απώλεια, και τους χώρους στους οποίους κινούμαστε στις μεγαλουπόλεις μας. Με Τόνι Λιούνγκ, Φέι Γουόνγκ, και “California Dreaming”.

23 Σεπτεμβρίου

Babyteeth, 118’

Σάνον Μέρφι

Υπάρχει τελικά πιο ισχυρή δύναμη στον κόσμο από τον πρώτο έρωτα; Ένα πανέμορφο ντεμπούτο που ξεχειλίζει από ανθρωπιά και συναίσθημα, βραβευμένο στο Φεστιβάλ Βενετίας. Με την Ελίζα Σκάνλεν (“Μικρές Κυρίες”) και τον Μπεν Μέντελσον (“Bloodline”, “Rogue One”).

30 Σεπτεμβρίου

Josep, 74’

Ορέλ

Μια συγκλονιστική animation καταγραφή μιας διαδρομής ελπίδας μακριά από την Ισπανία του Φράνκο, που οδηγεί εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους σε ένα άλλο αδιέξοδο. Όταν το πανέμορφο κινούμενο σχέδιο τίθεται στην υπηρεσία της ιστορικής καταγραφής.

7 Οκτωβρίου

Τα Προσωπεία του Σαββάτου (Saturday Fiction), 126’

Λου Γε

Υποψήφιο για τον Χρυσό Λέοντα στο φεστιβάλ Βενετίας και με μια λαμπερή Γκονγκ Λι στον πρωταγωνιστικό ρόλο, τα «Προσωπεία του Σαββάτου» του Λου Γε καταλήγει ως ένα δυνατό κατασκοπευτικό θρίλερ από εκείνα που θυμίζουν παλιές καλές εποχές.

14 Οκτωβρίου

Σκύλος που Γαβγίζει (Barking Dogs Never Bite), 110’

Μπονγκ Τζουν Χο

Το εντυπωσιακά σκηνοθετημένο ντεμπούτο του Μπονγκ Τζουν-χο δείχνει πως ο δρόμος προς τα “Παράσιτα” δεν ήταν καθόλου τυχαίος. Μια απολαυστική μαύρη κωμωδία που μετατρέπει μια συνηθισμένη ενόχληση (το γάβγισμα ενός σκύλου) σε αριστοτεχνικά αγωνιώδη αστικό εφιάλτη.

21 Οκτωβρίου

Σταθμός: Νέα Υόρκη (Port Authority), 94’

Ντανιέλ Λέσοβιτς

New York is burning! Η ταινία που ξεσήκωσε α λα voguing το Ένα Κάποιο Βλέμμα του Φεστιβάλ Καννών, ακολουθώντας μια διαδρομή απελευθέρωσης του κεντρικού της ήρωα καθώς ένας διαφορετικός κόσμος ανοίγεται μπροστά του όταν γνωρίζει και ερωτεύεται μια νεαρή τρανς γυναίκα.

tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos