To Cinedoc προβάλει το βραβευμένο "All that breathes"

Δημοσίευση: 3 Οκτ. 2023, 12:00
Συντάκτης:

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αποδημητικών Πουλιών (14/10), το CINEDOC προβάλλει στις 11 Οκτωβρίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο το βραβευμένο ALL THAT BREATHES, ένα ντοκιμαντέρ για τη συγκινητική συνύπαρξη μεταξύ ανθρώπων και ζώων, με φόντο το χαοτικό, αστικό τοπίο. Η προβολή διοργανώνεται από το CINEDOC, σε συνεργασία με την Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία, την ANIMA και το Vodafone TV όπου το ντοκιμαντέρ στριμάρει αποκλειστικά στην Ελλάδα. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του CPF και του THI, ως επέκταση της δράσης From Movies to Cyclades Movement.

<a href="/nea/cinedoc-paroysiazei-ntokimanter-lesvia-tis-tzelis-hatzidimitrioy/69679">Tο Cinedoc παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ «Λεσβία» της Τζέλης Χατζηδημητρίου</a>ΣΧΕΤΙΚΑTο Cinedoc παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ «Λεσβία» της Τζέλης Χατζηδημητρίου

Πιστό στον στόχο του να προβάλλει ντοκιμαντέρ που ενθαρρύνουν τον διάλογο και εμπνέουν συλλογικές δράσεις, η συγκυρία της προβολής είναι ιδιαίτερη αν λάβει κανείς υπόψιν του την τεράστια οικολογική καταστροφή του περασμένου καλοκαιριού στη χώρα μας. Το ντοκιμαντέρ μπορεί να έχει γυριστεί μίλια μακρυά, αλλά οι παραλληλισμοί με την Ελλάδα μπορούν εύκολα να εντοπιστούν.

Μετά την προβολή στο Γαλλικό Ινστιτούτο, θα ακολουθήσει συζήτηση με μέλη των φορέων της Ελληνικής ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ Εταιρείας και της ΑΝΙΜΑ.

H άποψη του MOVE IT για το «All that breathes”

ALL THAT BREATHES

Ντοκιμαντέρ | Σκηνοθεσία: Shaunak Sen | 2022 | Ινδία, ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο | 94’

Το «All that Breathes» είναι η πρώτη ταινία που κερδίζει το Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ στο Φεστιβάλ του Sundance και των Καννών. Προβλήθηκε το 2022 στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, ενώ ήταν υποψήφιο για το Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ.

Σύνοψη: Στο Νέο Δελχί, μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες πόλεις του κόσμου, δύο αδέλφια αφιερώνουν τη ζωή τους στην προστασία ενός αρπακτικού πουλιού, που είναι αναγκαίο για το οικοσύστημα της πόλης: του μαύρου αετού. Εν μέσω ηχορύπανσης, επιβαρυμένης ατμόσφαιρας και κοινωνικής αναταραχής, τα δύο αδέρφια περνούν μέρα και νύχτα φροντίζοντας τους μεγαλοπρεπείς αετούς στο αυτοσχέδιο, υπόγειο νοσοκομείο που έχουν χτίσει, μέχρι να μπορέσουν να πετάξουν ξανά πίσω στην (αστική) άγρια φύση.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

ΠΡΕΜΙΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος (Σίνα 31, Αθήνα)

Τετάρτη 11 Οκτωβρίου, 20.00

Προπώληση εδώ

Μετά την προβολή, θα ακολουθήσει συζήτηση με μέλη της Ελληνικής ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ Εταιρείας και της ΑΝΙΜΑ.

ΑΘΗΝΑ – Κινηματογράφος ΔΑΝΑΟΣ (Λεωφ. Κηφισίας 109, Αμπελόκηποι)

Κυριακή 15 Οκτωβρίου, 16.00

Προπώληση εδώ

ΒΟΛΟΣ – «Αχίλλειον», Δημοτικό Κινηματοθέατρο Βόλου

Σάββατο 21 Οκτωβρίου, 19.30

ΡΕΘΥΜΝΟ – Χώρος Πολιτισμού «Σημείο»

Σάββατο 25 Νοεμβρίου, 20.00

Λίγα λόγια για τους Φορείς που συμμετέχουν στην προβολή

From Movies to Cyclades Movement - από το σινεμά, στη δράση για τις Κυκλάδες. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να αποκτήσουν οι κάτοικοι και επισκέπτες των νησιών γνώση για τη μοναδικότητα των τοπικών οικοσυστημάτων και την άγρια ζωή των Κυκλάδων, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς. Μέσα από προβολές ντοκιμαντέρ και δωρεάν διαδικτυακές εκπαιδεύσεις, κάτοικοι και επισκέπτες καλούνται να ενημερωθούν και να αναλάβουν δράση για την προστασία των Κυκλάδων. Η πρωτοβουλία υλοποιείται από το Cyclades Preservation Fund (CPF), σε συνεργασία με την Anemon Productions - CineDoc Island και την υποστήριξη του The Hellenic Initiative (ΤΗΙ).

Η Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία ιδρύθηκε το 1982 και είναι μία από τις μακροβιότερες και πιο δραστήριες περιβαλλοντικές οργανώσεις στην Ελλάδα, με αντικείμενο την προστασία των άγριων πουλιών και των βιοτόπων τους. Αποστολή της είναι η προστασία των πουλιών και των βιοτόπων τους, μέσω του σχεδιασμού και της υλοποίησης επιστημονικά τεκμηριωμένων δράσεων και παρεμβάσεων, της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, της ανάπτυξης συνεργασιών και της ενδυνάμωσης της ενεργούς συμμετοχής όλων μας.

Η ANIMA - Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής είναι σωματείο που ιδρύθηκε το 2005, από ανθρώπους με πολύχρονη εμπειρία στην περίθαλψη άγριων ζώων στην Ελλάδα, καθώς και από κτηνιάτρους, βιολόγους, δασολόγους και φίλους της φύσης και της άγριας ζωής. Κύρια δραστηριότητα της ΑΝΙΜΑ είναι η περίθαλψη και επανένταξη άγριων ζώων στο φυσικό τους περιβάλλον. Με δεδομένο ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει κρατικός φορέας που να ασχολείται με το αντικείμενο αυτό, η ΑΝΙΜΑ, μαζί με τις υπόλοιπες οργανώσεις που ασχολούνται με την περίθαλψη άγριων ζώων, έρχεται να καλύψει μια βασική ανάγκη για την προστασία και διατήρηση της άγριας ζωής στη χώρα.

tags: 
Πρώτη δημοσίευση: 3 Οκτ. 2023, 12:00
Ενημέρωση: 3 Οκτ. 2023, 12:00
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
15986
Feelgood
10531
Feelgood
5930
Feelgood
2620
memory, από την Spentzos memory, από την Spentzos