To Cinedoc παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ "Προκαταρκτικά"

Δημοσίευση: 6 Δεκ. 2024, 14:50
Συντάκτης:

Το Cinedoc παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ «Προκαταρκτικά» (Préliminaires) της Julie Talon σε συνεργασία με την οργάνωση Ως Αιδώ, την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο.

<a href="/news/cinedoc-xekina-2019-me-dyo-taxidia/59678">Το Cinedoc ξεκινά το 2019 με δύο ταξίδια</a>ΣΧΕΤΙΚΑΤο Cinedoc ξεκινά το 2019 με δύο ταξίδια

Πώς μιλούν οι γονείς στα παιδιά τους για το σεξ και πόσο διαφέρει από τον τρόπο που μιλούν μεταξύ τους τα ίδια τα παιδιά και οι έφηβοι; Γιατί είναι επιτακτική η ανάγκη ύπαρξης μαθημάτων σεξουαλικής αγωγής στο σχολικό πλαίσιο; Πώς δημιουργείται ένα ασφαλές περιβάλλον στο σπίτι και το σχολείο, ώστε τα νεαρά άτομα να μπορούν να μιλούν χωρίς ντροπή για θέματα σεξουαλικότητας, προκειμένου να μπορέσουν να δημιουργήσουν υγιείς σχέσεις στο μέλλον;

ΣΥΝΟΨΗ: Στο ντοκιμαντέρ της Julie Talon, έφηβοι/ες και νεαρά ενήλικα άτομα μιλούν ανοιχτά για τις εμπειρίες τους γύρω από το σεξ και τις σεξουαλικές τους εμπειρίες στη μέχρι τώρα ζωή τους.

Σε μια εποχή όπου η επικοινωνία χτίζεται στο μεγαλύτερο μέρος της μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, πόσο έχει αλλάξει ο τρόπος που οι νέοι άνθρωποι προσεγγίζουν ερωτικά ο ένας τον άλλον; Μέσα από τις εξομολογήσεις τους έρχονται στο προσκήνιο πολλά διαφορετικά θέματα, όπως η συναίνεση, το μπούλινγκ, η κοινωνική πίεση και το στρες που βιώνουν πολλές φορές στην προσπάθειά τους να συμβαδίσουν με τα άλλα άτομα της ηλικίας τους, αλλά και οι κοινωνικές συμβάσεις που προκύπτουν, λόγω στερεοτυπικών αντιλήψεων για το φύλο.

Ένα ντοκιμαντέρ που μας προτρέπει να μιλάμε στα παιδιά ανοιχτά χωρίς ταμπού, να τα παροτρύνουμε να μην ντρέπονται για τα συναισθήματα και το σώμα τους, τονίζοντας παράλληλα την επιτακτική ανάγκη ύπαρξης μαθημάτων σεξουαλικής αγωγής στο σχολικό πλαίσιο, προκειμένου να μπορέσουν μεγαλώνοντας να αναπτύξουν ειλικρινείς, ασφαλείς και υγιείς σχέσεις.

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου στις 20.00 στο Γαλλικό Ινστιτούτο. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τη Νιόβη Μιχαλοπούλου, Κλινική Ψυχολόγο και συνιδρύτρια της οργάνωσης Ως Αιδώ.

Προπώληση εδώ.

Η Ως Αιδώ (www.osaido.org) είναι μια αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία που έρχεται να καλύψει ένα κενό στην ελληνική κοινωνία: την παροχή ποιοτικής ολοκληρωμένης σεξουαλικής εκπαίδευσης online έτσι ώστε νεαρά άτομα και οι ενήλικες που τους φροντίζουν να έχουν άμεση και δωρεάν πρόσβαση σε επιστημονικά ακριβείς, ηλικιακά κατάλληλες και ξεκάθαρες πληροφορίες για την εφηβεία, την αναπαραγωγή, τις σχέσεις, το σεξ και τη σεξουαλικότητα, τη σεξουαλική υγεία και τη σεξουαλική ευημερία. Με τη δύναμη των ψηφιακών μέσων, νεαρά άτομα, γονείς, κηδεμόνες, εκπαιδευτικοί και επαγγελματίες υγείας αποκτούν πρόσβαση σε ολοκληρωμένο υλικό και πληροφορίες, ώστε να μπορούν να επικοινωνούν αποτελεσματικά και με ειλικρίνεια για το σεξ και τη σεξουαλικότητα.

Λίγα λόγια για το CINEDOC / Δείτε εδώ το πρόγραμμα του Cinedoc 2024-25 Το CineDoc προβάλλει και διανέμει επιλεκτικά, βραβευμένα ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ στο πλαίσιο του Cinedoc Festival. Οι προβολές πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, τον κινηματογράφο ΔΑΝΑΟ, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το CineDoc Volos και τον Δήμο Βόλου, τον Χώρο Πολιτισμού «Σημείο» στο Ρέθυμνο, το Cyclades Preservation Fund (CPF) και το Thalassa Foundation. Οι προβολές έχουν στόχο να ενθαρρύνουν τον διάλογο και να εμπνεύσουν συλλογικές δράσεις γύρω από θεματικές όπως το περιβάλλον, η ισότητα των φύλων, η συμπεριληπτικότητα, η εκπαίδευση, η ιστορία κ.ά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

G20

G20

Θα το βρείτε: Amazon Prime Video

Σύνοψη: Η G20 είναι μία πολιτική περιπέτεια όπου η Πρόεδρος των ΗΠΑ καλείται να...
11 ώρες