ΣΕΙΡΕΣ

"Chucky" season 1: Horror νοσταλγία

Δημοσίευση: 31 Δεκ. 2021, 20:43

Σύνοψη: Ο Jake αγοράζει κοψοχρονιά τη κούκλα 'Α Good Guy' που μόνο good δεν αποδεικνύεται. Θέμα χρόνου ο Chucky να σπείρει το μακελειό σε προάστιο της Αμερικής με τη δικαιολογία οτι με δαιμονίστηκε απο ένα παλιό serial kιller της πόλης. Λες και χρειαζόταν δικαιολογία.

<a href="/home-cinema-streaming/night-kings/66872">Night of the Kings</a>ΣΧΕΤΙΚΑNight of the Kings

Γνώμη: Στα πλαίσια της νοσταλγίας που είναι τόσο της μόδας το τελευταίο καιρό, οι horrorakiδες των 90s ώρα να ανοίξουν σαμπάνιες μιάς και η σατανική κούκλα με το αλλοπαρμένο βλέμμα επιστρέφει να πετσοκόψει ότι έχει απομείνει και μάλιστα σε τηλεοπτική σειρά των 8 επεισοδίων. Όταν οι ταινίες του Chucky με το ζόρι κρατούσαν 80 λεπτά, εδώ το fun θα μπορέσει να μετουσιωθεί σε πράξη ή θα έχουμε ξεχείλωμα;

Η απάντηση είναι οτι ναι μπορεί, καθώς σε κάθε 40αλεπτο επεισόδιο δεν είναι και λίγοι οι χαρακτήρες που δίνουν αφορμή να σφαγιαστούν γιατί.....πρέπει.

Άλλωστε τα ατού των συγκεκριμενων φίλμ δεν ήταν οι σαρωτικές ερμηνείες, οι ανατροπές βρισκόταν στο τι τρόπο θα βρεί η κούκλα να τους ξαποστείλει, ενώ στο θέμα παραγωγής τα πράγματα ήταν απλά, λιτά, μνημονιακά.

Όπως και εκεί, έτσι και στη σειρά, υπάρχει μια πληθώρα απο σούπερ αντιπαθητικές παρουσίες: απο τον μπεκρούλιακα πατέρα, παιδάκια που κάνουν bullying γιατί έτσι έχουν μάθει απ το σπίτι, αλαζόνες γονείς, άρα η κούκλα γίνεται αμέσως συμπαθητική και πανηγυρίζεις κάθε φορά που εκδικείται προς χάριν του νεαρού του φίλου που τη περιμάζεψε.

Κάπου στον βαθύ πυρήνα της ξεμπροστιάζει επικίνδυνα θέματα της εποχής, αλλα κακά τα ψέματα, δε παρακολουθείς το συγκεκριμένο θέαμα για να προβληματιστείς.

Εννοείται οι fan των ταινιών θα ξεσαλώσουν, ενώ γι αυτούς που θα επιλέξουν απενεχοποιημένη διασκέδαση και δεν έχουν δέι τίποτα απολύτως στο παρελθόν, ουδέν πρόβλημα, μιας και θα μπούν στο νόημα απ το πρώτο 20αλεπτο.

Να μιλήσουμε για ερμηνείες;

Πλην του συμπαθέστατου πρωταγωνιστή (Zackary Arthur) που το παλεύει, το υπόλοιπο cast δίνει άνιση μάχη να μη δώσει χειρότερη ερμηνεία απο την ίδια τη κούκλα. Ο Brad Dourif με μεταπτυχιακό σε σαλεμένους χαρακτήρες δανείζει τη φωνή του στον Chucky και φυσικά το κέφι του καπελώνει όλους τους υπόλοιπους.

Ο τομέας του gore είναι ικανοποιητικός αλλά σίγουρα θα περιμέναμε περισσότερο, γι'αυτό καθόμαστε άλλωστε.

Ο δημιουργός της σειράς Don Mancini έχει αφιερώσει τη ζωή του σ'αυτή τη κούκλα και δεν κάνει τίποτα περισσότερο απο αυτά που πρέπει.

Προσφέρει μπόλικο μαύρο χιούμορ, χαβαλέ που είναι υπεραπαραίτητος σε ενα τέτοιο concept και στιγμές horror νοσταλγίας.

Horror νοσταλγία είπαμε; Ότι μας προσέφερε το καινούριο Matrix. Νοσταλγία και συγκίνηση για τη παλιότερη τριλογία -horror για το νέο εγχείρημα και τα νέα εξ Αμερικής μεριά που λένε οτι θα σύνεχίσουν και σε νέο sequel.

Chucky σου δίνουμε την άδεια να καθαρίσεις όλους αυτούς τους φωστήρες!

Στριμάρει Cosmote TV

Mίλτος Παπατριανταφύλλου

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!
Πρώτη δημοσίευση: 31 Δεκ. 2021, 20:43
Ενημέρωση: 31 Δεκ. 2021, 20:43
Πλατφόρμα Streaming: 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Night of the Kings

Night of the Kings

Θα το βρείτε: Cinobo

Σύνοψη: Ένας νεαρός άνδρας στέλνεται στη “La Maca”, μια φυλακή χτισμένη μέσα στο δάσος...
5 λεπτά