Το "Brutalia, εργάσιμες μέρες" του Μανώλη Μαυρή στην Εβδομάδα Κριτικής των Καννών

Δημοσίευση: 7 Ιουνίου 2021, 16:52

Η σημερινή ανακοίνωση του προγράμματος της Εβδομάδας Κριτικής που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 74ου Φεστιβάλ των Καννών επιβεβαιώνει τους σταθερούς και ισχυρούς δεσμούς της  ελληνικής ταινίας μικρού μήκους με το φεστιβάλ κατά τα τελευταία χρόνια. Συγκεκριμένα, επιλέχθηκε στο διαγωνιστικό αυτό πρόγραμμα η ταινία «Brutalia, εργάσιμες μέρες» του Μανώλη Μαυρή, η οποία έχει χρηματοδοτηθεί από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και υποστηρίζεται στις Κάννες από την Hellas Film.

ΣΧΕΤΙΚΑΤο Fast & Furious 9 θα προβληθεί στο Φεστιβάλ Καννών

Το «Bruralia, εργάσιμες μέρες» διεκδικεί τη βράβευσή του στην Εβδομάδα Κριτικής τιμώντας, ούτως ή άλλως, με τη συμμετοχή του στο σημαντικό παράλληλο αυτό πρόγραμμα των Καννών τον ελληνικό κινηματογράφο.

Το σενάριο της ταινίας, από τον Μανώλη Μαυρή, παρουσιάζει μια δυστοπική μητριαρχική κοινωνία, στην οποία νέες γυναίκες με στρατιωτική περιβολή εργάζονται σαν μέλισσες για το καλό του «μελισσιού». Ο Μανώλης Μαυρής έχει στο ενεργητικό του ως σκηνοθέτης δύο ακόμη ταινίες μικρού μήκους, το «Blue Train» (2014) και το «Μανέκι Νέκο» (2017).

Παραγωγοί του «Brutalia» είναι οι: Annabelle Aronis, Γιώργος Τσοκόπουλος, Μαντώ και Μυρτώ Στάθη. Στους βασικούς ρόλους εμφανίζονται οι: Έλσα Λεκάκου, Κόρα Καρβούνη, Χαρά Μάτα Γιαννάτου.

Στην Εβδομάδα Κριτικής επίσης διαγωνίζεται και η μεγάλου μήκους ταινία «Feathers» του Omar El Zohairy. To έργο αυτό είναι διεθνούς συμπαραγωγής (Γαλλία, Αίγυπτος, Ολλανδία, Ελλάδα) και έχει χρηματοδοτηθεί από το ΕΚΚ στο πλαίσιο ενίσχυσης της εξωστρέφειας των Ελλήνων παραγωγών. Στην παραγωγή του  «Feathers» συμμετέχει η ελληνική εταιρεία Heretic (Κωνσταντίνος Κοντοβράκης, Γιώργος Καρναβάς).

Σημαντική είναι φέτος η ελληνική παρουσία στο L’ Atelier της Cinefondation των Καννών, όπου θα παρουσιαστεί το κινηματογραφικό σχέδιο μυθοπλασίας μεγάλου μήκους «Cora» της Εύης Καλογηροπούλου. Το σχέδιο αυτό εντάχθηκε πρόσφατα στα χρηματοδοτικά προγράμματα του ΕΚΚ στη συγκεκριμένη δράση του φεστιβάλ. Υπενθυμίζεται πως πέρυσι η Καλογηροπούλου είχε συμμετάσχει στο επίσημο πρόγραμμα των Καννών με την μικρού μήκους ταινία «Motorway 65» διεκδικώντας τον Χρυσό Φοίνικα.

Το 74ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών θα πραγματοποιηθεί στους φυσικούς χώρους του από 6 – 17 Ιουλίου 2021. Το L’ Atelier της Cinefondation θα διεξαχθεί από 8 -13 Ιουλίου 2021.

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!
Πρώτη δημοσίευση: 7 Ιουνίου 2021, 16:52
Ενημέρωση: 7 Ιουνίου 2021, 16:53
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
2796
Tanweer
2500
Feelgood
2355
Feelgood
2030