Bρέθηκε ο αληθινός serial killer από το «Memories of Murder» του Μπονγκ Τζουν-Χο

Δημοσίευση: 20 Σεπτεμβρίου 2019, 12:24
Συντάκτης:

Τα «Παράσιτα» του νοτιοκορεάτη σκηνοθέτη Bong Joon-ho κατάφεραν να κερδίσουν μια από τις σημαντικότερες διακρίσεις που μπορεί να πάρει κινηματογραφική ταινία και δεν είναι άλλη από τον Χρυσό Φοίνικα των Καννών. Ο σκηνοθέτης όμως πριν κατακτήσει τις Κάννες και προτού γίνει γνωστός με ταινίες όπως το «Snowpiercer» και το «Okja», είχε σκηνοθετήσει το «Memories of Murder» το 2003.

<a href="/nea/oi-ipa-enantion-tis-billie-holiday/62888">Οι ΗΠΑ εναντίον της Billie Holiday</a>ΣΧΕΤΙΚΑΟι ΗΠΑ εναντίον της Billie Holiday

Η ταινία του 2003 από τους φανς του σκηνοθέτη και εν γένει του νοτιοκορεάτικου σινεμά (ένα σινεμά που συνεχώς αποκτά όλο και περισσότερους θαυμαστές και όλο και περισσότερες διεθνείς διακρίσεις) θεωρείται από τις καλύτερες του Bong Jooon-ho, ένα crime story που βασιζόταν σε έναν πραγματικό κατά συρροή δολοφόνο στην Νότια Κορέα στα τέλη της δεκαετίας του ΄80. Και στην πραγματικότητα και στην ταινία η υπόθεση παρέμενε άλυτη από την αστυνομία μην έχοντας καταφέρει να συλλάβουν τον δράστη. Σύμφωνα όμως με νέα στοιχεία και επειδή η ίδια η ζωή έρχεται να διαψεύσει την τέχνη, η υπόθεση εν τέλει λύθηκε. Σύμφωνα με νέες εξετάσεις DNA ταυτοποιήθηκε ο άνθρωπος που διέπραξε τα εγκλήματα, σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας. Δεν έχει δημοσιοποιηθεί η ταυτότητά του αλλά ήταν κάποιος που όλα αυτά τα χρόνια ήταν ανάμεσα στους υπόπτους.

Η αστυνομία βέβαια συνεχίζει την διερεύνηση του μυστηρίου, μια τραγική ιστορία όπου δέκα γυναίκες βρέθηκαν δολοφονημένες στην νοτιοκορεάτικη πόλη Hwaseong στο διάστημα 1986-1991. Ίσως η υπόθεση φτάσει σε ένα οριστικό τέλος και το τέλος του «Memories of Murder» να το αλλάζει η ίδια η πραγματικότητα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos