ΣΕΙΡΕΣ

“Black Snow”: Σασπένς με background μια θλιβερή ιστορική αλήθεια

Δημοσίευση: 12 Φεβ. 2023, 15:36
Συντάκτης:

Σύνοψη: Το 1995, η δεκαεπτάχρονη Isabel Baker δολοφονήθηκε. Το έγκλημα συγκλόνισε τη μικρή πόλη Άσφορντ και κατέστρεψε την κοινότητα των Αυστραλών Νησιωτών της Νότιας Θάλασσας της Ελίζαμπεθ. To 2019 η υπόθεση ανοίγει και πάλι. Με τους χαρακτήρες γεμάτους μυστικά, οι ποικίλες οπτικές γωνίες οδηγούν τον ντετέκτιβ Τζέημς Κόρμακ σε διαφορετικές εκδοχές για τον θάνατο του κοριτσιού.

<a href="/home-cinema-streaming/greatest-hits/70041">The Greatest Hits</a>ΣΧΕΤΙΚΑThe Greatest Hits

Άποψη: Tι θα γινόταν αν μια χρονοκάψουλα, θαμμένη πριν από πολλά χρόνια, περιείχε ένα στοιχείο για μια δολοφονία που είχε μείνει για καιρό άλυτη; Με αυτόν τον τρόπο ξεκινάει η σκοτεινή υπόθεση της σειράς έξι επεισοδίων “Black Snow”. Πρόκειται γιαένα καλοφτιαγμένο αστυνομικό δράμα, που δημιουργήθηκε με την πολιτιστική συμβολή της τοπικής κοινότητας των Νησιωτών της Νότιας Θάλασσας και ξετυλίγει ένα ανατριχιαστικό μυστήριο.

Πολλοί από τους προγόνους των κατοίκων των Νησιών της Νότιας Θάλασσας, εκδιώχθηκαν βίαια από τις πατρίδες τους, αλυσοδέθηκαν και μεταφέρθηκαν παρά τη θέλησή τους στην Αυστραλία, ενώ στη συνέχεια τέθηκαν σε βάναυση εργασία στα χωράφια ζαχαροκάλαμου που πολλαπλασιάζονταν στο Βόρειο Κουίνσλαντ. Η ιστορία της δουλείας στην Αυστραλία είναι κάτι που δεν γνωρίζουν αρκετοί Αυστραλοί, όμως, οι μόνιμες επιπτώσεις ενός τόσο ειδεχθούς εγκλήματος είναι μακροχρόνιες, καθώς το διαγενεακό τραύμα επιτελεί το τρομερό του έργο. Αυτή η δύσκολη αλήθεια αποτελεί και τη ραχοκοκκαλιά του “Black Snow”.

Η αφήγηση μας ταξιδεύει στον χρόνο ανάμεσα  στο 1994 και στο 2019 και επιτρέπει στους σεναριογράφους Lucas Taylor, Boyd Quakawoot, Beatrix Christian και τους σκηνοθέτες Sian Davies και Matthew Saville να δώσουν ζωή και φωνή στο 17χρονο θύμα τους Isabel, την οποία υποδύεται πολύ εύστοχα η Talijah Blackman-Corowa. Στην προσπάθεια του να φέρει στο φως τα μυστικά της πόλης, ο ντετέκτιβ James Cormack -ο Travis Fimmel είναι λίγο πιο γοητευτικός και “καλογυαλισμένος” από όσο θα επέβαλε η ντεκαντάνς που αποπνέει ο ήρωάς του- “ξίνει” στην πραγματικότητα τις δικές του παλιές πληγές.

Υπάρχει ένα σημείο, σχετικά νωρίς στην πλοκή, όπου γίνεται σαφές ότι ο ένοχος ή οι ένοχοι πρέπει να προέρχονται από μια σχετικά μικρή ομάδα χαρακτήρων. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, αντίθετα, συνήθως, εμπλέκει τον θεατή σε μια διαδικασία δικής του “έρευνας”. Μόνο που εδώ οι δευτερεύοντες χαρακτήρες δεν είναι ιδιαίτερα ελκυστικοί ή, μάλλον, θα λέγαμε καλύτερα ότι μοιάζουν λίγο άνευροι μπροστά στο creepy μυστήριο που επιδιώκει να χτίσει το όλο story.

Αν υπήρχε ένα σχόλιο που θα μπορούσε να συνοψίσει την άποψή μας για το “Black Snow” είναι ότι θα την ξεκινήσετε ως το τελευταίο must see αστυνομικό δράμα που μας έρχεται από την Αυστραλία, αλλά θα μείνετε τελικά για ένα θέμα που κεντρίζει το ενδιαφέρον, μια  ατμοσφαιρική κινηματογράφηση που κερδίζει τα βλέμματα και μια προσπάθεια που συνολικά ξεχωρίζει από τον μέσο όρο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The Greatest Hits

The Greatest Hits

Θα το βρείτε: Disney+

Σύνοψη: Μετά τον χαμό του φίλου της, Μαξ, σε τροχαίο δυστύχημα, η Χάριετ βιώνει...
1 ημέρα
memory, από την Spentzos memory, από την Spentzos