ΣΕΙΡΕΣ

"Big sky" season 1: Ανατροπές και σκαμπανεβάσματα

Δημοσίευση: 25 Φεβ. 2021, 15:50

Στην Μοντάνα των Ηνωμένων Πολιτειών γίνονται απαγωγές  κοριτσιών. Μια ντετεκτιβ και μια πρώην αστυνομικός ενώνονται για να εξερευνήσουν αυτό το μυστήριο και να βρούν ποιός ευθύνεται για αυτό.

<a href="/nea/new-look-monotono-kai-afiloxeno-gia-ton-theati/69579">"Τhe new look": Μονότονο και αφιλόξενο για τον θεατή</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Τhe new look": Μονότονο και αφιλόξενο για τον θεατή

Μια δραματική σειρά μυστηρίου και δημιουργό τον David E. Kelley των Big Little Lies, The Undoing, Goliath, Mr. Mercedes, μόνο ενδιαφέρον μπορεί να παρουσιάζει, τουλάχιστον αρχικά.

Το ‘’Big Sky’’ είναι μια ανατρεπτική σειρά 9 επεισοδίων που το storyline της αφορά τις απαγωγές κοριτσιων και την προσπάθεια των δύο γυναικών να καταλάβουν τι πραγματικά συμβαίνει. Η σειρά έχει πολλά twists, που δεν μπορεί εύκολα να τα προβλέψει κάποιος και με αυτόν τον τρόπο μεγαλώνει το μυστήριο της και κολλάς περισσότερο μαζί της. Εκτός αυτού, οι ερμηνείες όλων των ηθοποιών είναι αρκετά ικανοποιητικές και ξεχωρίζει αυτή του σερίφη Rick (John Carroll Lynch).

Ένα αρνητικό της σειράς είναι,ίσως, ότι σε πολλά σημεία έχει πολύ αργό ρυθμό και κάνει ‘’κοιλιές’’, ειδικά στο τρίτο επεισόδιο, δημιουργώντας την εντύπωση ότι δεν γίνεται τίποτα σημαντικό σε κάποια επεισόδια. Ξεκίνησε πάντως με πολύ δυνατό αρχικό επεισόδιο, με ανατροπές και μπορείς να εισχωρήσεις βαθιά μέσα στην ιστορία. Eνώ στα πρώτα λεπτά του αρχικού επεισοδίου φαινόταν ότι θα παρακολουθούσες κάτι σε σαπουνοπερα με δραματικό περιεχόμενο, συμβαίνει κάτι ανατρεπτικό  και μετα το τέλος του επεισοδίου βλέπεις όλη την σειρά με άλλο μάτι.

Το θέμα είναι ότι για τις δύο βασικές ντετεκτιβ δεν μαθαίνεις πολλά για τις ζωές τους, ειδικά  στα πρώτα επεισόδια, ενώ για τους χαρακτήρες τους και είναι δύσκολο να ταυτιστείς μαζί τους και να ανησυχήσεις για αυτές. Αντιθέτως, μπορείς να ανησυχείς και να νοιαστείς περισσότερο για τα κορίτσια που έχουν απαχθεί και για την εξέλιξη της ιστορίας τους. Έτσι, η σειρά αναφέρεται στην τοξική σχέση ανάμεσα στις δυο ντετεκτιβ, στους κακοποιούς και στα κοριτσια που έχουν απαχθεί.

Όμως η γενική αίσθηση που σου αφήνει η σειρά είναι ότι έχει πολλά σκαμπανεβάσματα. Κάποιες φορές έχει καταπληκτικά γυρισμένες σκηνές, ωραίους διαλόγους και ερμηνείες και τρελές ανατροπές. Κάποιες άλλες ο ρυθμός κινείται υπερβολικά αργά και όλα τα παραπάνω λείπουν. Σου αφήνει την αίσθηση ότι ξεκίνησε καλά με το τέλος του πρώτου επεισοδίου και από εκεί και πέρα χάνει τον χαρακτήρα της η σειρά όλο και περισσότερο, ακολουθώντας πολλά κλισέ τέτοιων τύπων σειρών και χάνοντας τον ενθουσιασμό του κοινου για τις ανατροπές της.

Όπως και να έχει, δεν πρέπει να αγνοήσουμε τα θετικά της σειράς, την δυναμισμό που προσδίδει στου γυναικείους χαρακτήρες της και κάποιες καλές ανατροπές στην ιστορία της. Όμως, στο τέλος  τα θετικά της αδυνατούν να ξεπεράσουν τις αδυναμίες που παρουσιάζει.

Το FOX Life είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσω Cosmote TV, Nova, Vodafone TV, Wind Vision.

Μαρία Πλουμάκη

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

imaginary, από την Spentzos imaginary, από την Spentzos