ΣΕΙΡΕΣ

"Better Things" season 4: Παραμένει τόσο καλή

Δημοσίευση: 10 Aug 2020, 12:33
Συντάκτης:

Σύνοψη: Τα ups and downs της οικογένειας Fox συνεχίζονται, με την Sam (Pamela Adlon) να προσπαθεί να διαχειριστεί την κρίση μέσης ηλικίας, την Max (Mikey Madison) να έχει επιστρέψει στο σπίτι στο οποίο πλέον ζεί ως ενήλικας, την Frankie (Hannah Alligood) να βαδίζει ανάμεσα στην οργή και την κατανόηση ως προς την μητέρα της, και την Duke (Olivia Edward) να έχει μεγαλώσει και να μπαίνει σταδιακά στην εφηβεία.

<a href="/nea/am-i-being-unreasonable-odyniro-kai-geloio-tis-anthropinis-yparxis/69760">"Am I Being Unreasonable?": Το οδυνηρό και το γελοίο της ανθρώπινης ύπαρξης</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Am I Being Unreasonable?": Το οδυνηρό και το γελοίο της ανθρώπινης ύπαρξης

Άποψη: Η αυτοβιογραφική σειρά της Pamela Adlon δεν ήταν μόνο μια ανάλυση της έννοιας της μοντέρνας μητρότητας (αν και ανέκαθεν η Adlon ενδιαφερόταν για την εξιστόρησή της), αλλά ήταν και μια εξέταση των ζωών όχι μόνο της Sam και των κοριτσιών της αλλά και των ανθρώπων που τους πλαισιώνουν είτε για μια ζωή είτε για πέντε λεπτά.

Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της σειράς “Better Things” είναι το πώς κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή εώς σήμερα χωρίς το σενάριο να στηρίζεται σε τεράστια (σαπουνοπερέ) plot twists, ή σε ξαφνικές αλλαγές της σύστασης των χαρακτήρων. Αντιθέτως, όλα και όλοι παραμένουν σταθερά, με τις μικρές αλλαγές να είναι συνήθως αναπαίσθητες.

Για την ακρίβεια, η σεζόν αυτή (και εν γένει η σειρά) είναι τόσο καλή που καθιστά άλλες εξαιρετικές τηλεοπτικές σειρές να μοιάζουν μονότονες και προβλέψιμες. Η Adlon, η οποία είναι η δημιουργός, σκηνοθέτης και πρωταγωνίστρια, στρέφει το βλέμα της στα κομμάτια της ζωής των ανθρώπων που άλλοι δημιουργοί και σκηνοθέτες παραγκωνίζουν για χάρη της δράσης και της ίντριγκας.

Το “Better Things” αφορά τις γυναίκες, μητέρες και κόρες όλων των ειδών, αλλά ταυτόχρονα προσφέρει και υπαρξιακή ανησυχία αφού ασχολείται με την θνητότητα, την απογοήτευση, την αναγκαιότητα της συγχώρεσης με την Sam να μας κάνει να ευχόμαστε να έχουμε την μισή της χάρη, δύναμη και χιούμορ όταν έρθουν εκείνες οι στιγμές.

Η Adlon έχει πολλές αξιομνημόνευτες στιγμές σε αυτήν την σεζόν, αλλά φροντίζει να στρέψει και τα φώτα πάνω στους συμπρωταγωνιστές της: ο καλύτερος της φίλος Rich (Diedrich Bader) περνά έναν δύσκολο χωρισμό, η φίλη της η Lenny (Cree Summer) βλέπει τον γάμο της να καταρρέει, ο αδερφός της Marion (φανταστικός Kevin Pollack) έχει την τιμητική του σε αυτήν την σεζόν, και η Phyllis (Celia Imrie) για άλλη μια φορά καταφέρνει να λέει ό,τι πιο προσβλητικό μπορεί αλλά να ξεφεύγει από τις συνέπειες.

Σκηνοθετικά, η Adlon τους κοιτά όλους με κατανόηση, ενώ το σενάριο καταφέρνει να μετατρέψει σε δευτερόλεπτα κάθε απλή συναναστροφή σε μια φορτισμένη, συνήθως οργισμένη και χαοτική συναναστροφή, όπου ο θεατής μπορεί να συναισθανθεί όλους τους συμμετέχοντες εξίσου.

Επιπροσθέτως, το “Better Things” συστήνει νέους χαρακτήρες (βλέπε το εκπληκτικό έκτο επεισόδιο που διαδραματίζεται στην Νέα Ορλεάνη) και να κάνει τον θεατή να τους ερωτεύεται, πράγμα που μας θυμίζει πώς κάποιες φορές είμαστε ικανοί και στην πραγματική μας ζωή να ερωτευτούμε (με εισαγωγικά ή χωρίς) ανθρώπους που μόλις γνωρίσαμε, να τους συναισθανθούμε και να συγκινηθούμε μαζί τους.

Το “Better Things” μας υπενθυμίζει πως είναι σημαντικό να παρευρισκόμαστε στις μεγάλες στιγμές ζωής των ανθρώπων δίπλα μας, αλλά υπάρχει και μια ξεχωριστή μαγεία όταν συμμετέχουμε και στις ζωές ανθρώπων με τους οποίους θα συμπέσουμε για μια στιγμή.

Τέσσερις σεζόν τώρα η σειρά μας προσφέρει ακριβώς αυτήν την μαγεία, με την Adlon να γκρεμίζει τα όρια μεταξύ των ηθοποιών, χαρακτήρων και θεατών για να τους ενώσει όλους μαζί. 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos