Το Berlin Greek Festival κάνει spotlight στον Βαγγέλη Μουρίκη και περιμένει τις ταινίες σας

Δημοσίευση: 17 Οκτ. 2022, 14:55
Συντάκτης:

Tο φεστιβάλ ελληνικών ταινιών και ελληνικής θεματικής του Βερολίνου, ανοίγει τις αιτήσεις συμμετοχής για την επόμενη, 8η διοργάνωση, που θα πραγματοποιηθεί στο Babylon, 29 Μαρτίου - 2 Απριλίου 2023. Οι αιτήσεις είναι ανοιχτές για όλα τα τμήματα του φεστιβάλ και το περιθώριο υποβολής θα κλείσει στις 10 Δεκεμβρίου 2022. Η παραγωγή των ταινιών που μπορούν να κατατεθούν πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μετά την 1 Ιανουαρίου 2021. Δεκτές θα γίνουν ελληνικές παραγωγές, συμπαραγωγές ή διεθνείς ταινίες που έχουν στο επίκεντρο ελληνικό θέμα ή έχουν Έλληνες συντελεστές.

<a href="/nea/vraveio-gia-ton-vaggeli-moyriki-gia-arcadia-toy-giorgoy-zoi/69712">Βραβείο για τον Βαγγέλη Μουρίκη για το «Arcadia» του Γιώργου Ζώη</a>ΣΧΕΤΙΚΑΒραβείο για τον Βαγγέλη Μουρίκη για το «Arcadia» του Γιώργου Ζώη

Η νέα έκδοση του φεστιβάλ θα περιλαμβάνει τα προγράμματα:

1. Διαγωνιστικό Πρόγραμμα Emerging Greeks Competition με πρώτες ή δεύτερες ταινίες μυθοπλασίας μεγάλου μήκους 

2.  Πρόγραμμα Ντοκιμαντέρ

3. Πρόγραμμα Special Screenings

4. Short Films με επιλογές του νέου Προγραμματιστή Ταινιών Mικρού Mήκους Κωνσταντίνου Αϊβαλιώτη. Εκτεταμένες συζητήσεις Q&A, δρώμενα, ειδικές εκδηλώσεις και μουσικές εκδηλώσεις, όπως κάθε χρόνο, θα ανακοινωθούν αργότερα.

To βραβείο που θα απονεμηθεί για το διαγωνιστικό πρόγραμμα είναι το Emerging Greeks Award 2023 για πρωτοεμφανιζόμενους σκηνοθέτες και συνοδεύεται από χρηματικό ποσό 1000 ευρώ, προσφορά από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

Τον Κανονισμό και την Αίτηση Συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στο home page της επίσημης ιστοσελίδας του φεστιβάλ thegreekfilmfestivalinberlin.com

LINK ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Όλοι οι κινηματογραφιστές, ανεξαρτήτως τμήματος που θα καταθέσουν την ταινία τους, παρακαλούνται να χρησιμοποιήσουν την φόρμα κατάθεσης.

Όπως ανακοινώθηκε πριν από μερικές μέρες στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το φεστιβάλ πρόκειται να διοργανώσει ένα Spotlight με τρεις ταινίες στον σπουδαίο ηθοποιό, σεναριογράφο και παραγωγό του νέου ανεξάρτητου ελληνικού σινεμά Βαγγέλη Μουρίκη. 

Ο Βαγγέλης Μουρίκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα. Σπούδασε στο La Trobe University στην Μελβούρνη της Αυστραλίας. Αρχικά, ασχολήθηκε με διάφορες δουλειές και άρχισε να παίζει ως ηθοποιός με μικρούς ρόλους σε mainstream ταινίες και κυρίως σε ανεξάρτητες και avant garde παραγωγές. Στις αρχές των 90’s επέστρεψε στην Ελλάδα και από τότε μέχρι σήμερα παίζει σε μικρού και μεγάλου μήκους κινηματογραφικές ταινίες πρωτοεμφανιζόμενων σκηνοθετών αλλά και πιο αναγνωρισμένων. Εχει τιμηθεί με πολλά βραβεία για την δουλειά του και οι ταινίες που έχει εμφανιστεί έχουν συμμετάσχει στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου. 

Ταινίες ως ηθοποιός  (επιλογή): Ο Κήπος του Θεού του Τάκη Σπυριδάκη (1992), Ο αδερφός μου κι εγώ του Αντώνη Κόκκινου (1998), Οι φωτογράφοι του Νίκου Κούνδουρου (1998), Ο Βασιλιάς του Νίκου Γραμματικού (2002), Αγρύπνια του Νίκου Γραμματικού (2005), Η ψυχή στο στόμα του Γιάννη Οικονομίδη (2006), Ψυχή Βαθιά του Παντελή Βούλγαρη (2010), Αttenberg της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγκάρη (2010), Chevalier της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγκάρη (2015), Digger του Τζώρτζη Γρηγοράκη (2020). 

Ο κ. Μουρίκης πρόκειται να είναι παρών στο φεστιβάλ. Οι ταινίες του αφιερώματος θα ανακοινωθούν αργότερα..

“Ογδοο βήμα για το ελληνικό φεστιβάλ του Βερολίνου και φέτος έχουμε την ανάγκη να γελάσουμε, να σαρκάσουμε και να αυτοσαρκαστούμε, να κατευθυνθούμε προς την κωμωδία, την σάτιρα και το dramedy. Με μεγάλη χαρά θα οργανώσουμε ένα μικρό αφιέρωμα στο σώμα της δουλειάς του σπουδαίου Βαγγέλη Μουρίκη, και με ενθουσιασμό και αγάπη ετοιμάζουμε τα νέα προγράμματα, με νέες συνεργασίες, εκδηλώσεις και εκπλήξεις. Περιμένουμε τον κόσμο και ελπίζουμε ότι θα είναι και πάλι κοντά μας” δηλώνει η διευθύντρια του φεστιβάλ Σοφία Σταυριανίδου. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos