Bενετία 2021: Το χέρι του Θεού και η δύναμη του σκύλου

Δημοσίευση: 4 Σεπτεμβρίου 2021, 14:07
Συντάκτης:

Η δεύτερη ημέρα για το 78ο Φεστιβάλ Βενετίας ήταν χαρά του «μικρού», καλλιτεχνικού φιλμ, με τέσσερις ταινίες να λάμπουν αυτόφωτα «στη σκιά» του Dune.

<a href="/nea/venetia-2023-o-hrysos-leontas-sto-poor-things-toy-giorgoy-lanthimoy/68692">Βενετία 2023: Ο Χρυσός Λέοντας στο «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου</a>ΣΧΕΤΙΚΑΒενετία 2023: Ο Χρυσός Λέοντας στο «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου

Η Τζέιν Κάμπιον επέστρεψε στο σινεμά με το «The Power of the Dog», διασκευή του ομότιτλου best-seller του Τόμας Σάβατζ από το 1967, την πρώτη της ταινία μετά το «Bright Star» του 2009, η οποία θα στριμάρει την 1η Δεκεμβρίου στο Netflix.

Περισσότερα για το φιλμ που πρωταγωνιστούν ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, η Κίρστεν Ντανστ και ο Τζέσι Πλέμονς σας έχουμε γράψει εδώ, όπου μπορείτε να δείτε και το τρέιλερ. Αυτό που διαβάζουμε πάντως είναι πως ο Κάμπερμπατς ξεχώρισε με την ερμηνεία του ξεκίνησαν κάποιες οσκαρικές "κουβέντες".


Και η επόμενη ταινία θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix, στις 15 Δεκεμβρίου. Πρόκειται για το «The hand of God» του Πάολο Σορεντίνο, ο οποίος παρέδωσε μια προσωπική coming of age ταινία στη Νάπολη της Ιταλίας, όπου μεγάλωσε μετά τον θάνατο των γονιών του σε ατύχημα: «Μόνο τώρα που έγινα 50 ετών κτάφερα να αποστασιοποιηθώ από τα γεγονότα και να καταφέρω να κάνω αυτό το φιλμ», δήλωσε ο Ιταλός δημιουργός.

Περισσότερα για την ταινία και τρέιλερ εδώ.



Στο «The Card Counter» του Πολ Σρέιντερ (σε φόρμα μετά το "First reformed"), ο Όσκαρ Άιζακ πρωταγωνιστή στον ρόλο ενός πρώην στρατιωτικού ανακριτή που μπλέκει με τον τζόγο, ενώ δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει όλους τους λογαριασμούς του με το παρελθόν. «Ήθελα σχεδόν απεγνωσμένα ένα διάλειμμα από το green screen (βλέπε Star Wars & Dune), μια ευκαιρία να παίξω σε μια ταινία με δυνατό κεντρικό χαρακτήρα», ήταν το σχόλιο του Άιζακ που τις επόμενες ημέρες θα παρουσιάσει στη Μόστρα (μαζί με την Τζέσικα Τσαστέιν) και το τηλεοπτικό «Scenes from a marriage» του ΗΒΟ.

Εδώ περισσότερα για το φιλμ και τρέιλερ.



Στο κόκκινο χαλί εμφανίστηκε και ο γοητευτικότατος (στα 57 του) Ματ Ντίλον για την πολιτική σάτιρα «Land of dreams» των Ιρανών Σότζα Ασάρι & Σιρίν Νεσάτ («Women without men»), στην οποία συμπρωταγωνιστεί με την Σίλα Βαντ (Snowpiercer, A girl walks home alone at night).



Περισσότερα για το Φεστιβάλ Βενετίας εδώ.





ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos