ΣΕΙΡΕΣ

"The Bear" season 2: Όλα τα αστεράκια του κόσμου!

Δημοσίευση: 7 Ιουλίου 2023, 16:25
Συντάκτης:

Σύνοψη: Ο Κάρμι (Τζέρεμι Άλεν Γουάιτ) και το υπόλοιπο προσωπικό της κουζίνας του, που γνωρίσαμε στην πρώτη σεζόν, δοκιμάζονται από τις προκλήσεις του ανοίγματος του The Bear, του νέου εστιατορίου που θα πάρει τη θέση του σαντουιτσάδικου του αδερφού του. Παράλληλα, όλοι τους θα έρθουν αντιμέτωποι με τους φόβους, τα τραύματα και της ανησυχίες τους, σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.

<a href="/home-cinema-streaming/rebel-moon-part-two-scargiver/69816">Rebel Moon - Part Two: The Scargiver</a>ΣΧΕΤΙΚΑRebel Moon - Part Two: The Scargiver

Κριτική: Σε όλους μας έχει τύχει να ανακαλύψουμε ένα φοβερό εστιατόριο ή φαγάδικο, να το προτείνουμε με θέρμη σε γνωστούς και φίλους και να επιστρέψουμε μετά από καιρό για να διαπιστώσουμε ότι κάτι έχει χαλάσει: το φαγητό δεν είναι πια τόσο νόστιμο, οι μερίδες έχουν μικρύνει, το σέρβις είναι πιο αργό, κ.ο.κ.

Κι αυτό φοβόμασταν ότι θα μπορούσε να συμβεί με το “The Bear”, τη σειρά γύρω από έναν chef που αναλαμβάνει το σαντουιτσάδικο του νεκρού αδερφού του, που έσκασε πέρσι το καλοκαίρι στις οθόνες μας και πήρε με συνοπτικές διαδικασίες θέση ανάμεσα στις καλύτερες της χρονιάς. Ευτυχώς, η δεύτερη σεζόν είναι εδώ για να μας καθησυχάσει: το “The Bear” δεν παραμένει απλώς ένα εξαιρετικό τηλεοπτικό προϊόν, αλλά καταφέρνει να αποφύγει τις κακοτοπιές που συνιστούν αυτό που αποκαλούμε “κατάρα” της δεύτερης σεζόν.

Όσα μας άνοιξαν την όρεξη στην πρώτη σεζόν είναι και πάλι εδώ, από το σφιχτό μοντάζ μέχρι τις σεκάνς που το στρες χτυπάει ταβάνι, αλλά ο φρενήρης ρυθμός έχει μετατραπεί σε κάτι πιο βαθύ και ουσιαστικό. Οι Κρίστοφερ Στόρερ και Τζοάνα Κάλο, δημιουργοί της σειράς, σοφά αποφάσισαν να βγάλουν τους ήρωές τους και κατά προέκταση και τους θεατές από τον ασφυκτικό κόσμο της κουζίνας, δείχνοντάς μας τον κόσμο όπου κινείται ο καθένας τους, με αποτέλεσμα μια υποδειγματική ανάπτυξη των χαρακτήρων. Δεν είναι τυχαίο που τα δύο καλύτερα επεισόδια της σεζόν είναι αυτά που είναι αφιερωμένα το ένα στον pastry chef Μάρκους (Λάιονελ Μπόις) και το άλλο στον “ξάδερφο” Ρίτσι (Έμπον Μος-Μπάκραχ), ενώ το flashback επεισόδιο όπου παρακολουθούμε μια βραδιά χριστουγεννιάτικου εορτασμού στο δυσλειτουργικό σπιτικό των Μπερζάτο θα σας κάνει να θεωρήσετε τα δικά σας οικογενειακά τραπέζια τουλάχιστον φυσιολογικά.

H γνώμη του MOVE IT για την πρώτη σεζόν "The bear"

Αυτό που καταφέρνει εδώ το “The Bear”, καλύτερα κι από την πρώτη σεζόν, είναι η απεικόνιση της δυσκολίας που έχει το να κάνεις το όνειρό σου πραγματικότητα. Το άνοιγμα του νέου εστιατορίου, με όλα όσα αυτό συνεπάγεται, αναδεικνύεται ως ιδανικό όχημα για να δείξει την προσπάθεια, την αφοσίωση και την υπομονή που απαιτείται ώστε να μπορέσει μια ομάδα ανθρώπων με διαφορετικές ιδιοσυγκρασίες να καταφέρει να φέρει εις πέρας κάτι που θα αλλάξει και θα καθορίσει τις ζωές όλων τους. Ο τρόπος που διαφαίνονται τα άγχη, οι αγωνίες και τα τραύματα όλων των χαρακτήρων είναι τόσο οργανικός, το σύνολο του καστ τόσο δοσμένο και καλοκουρδισμένο, που δεν μπορείς παρά να νιώσεις κι εσύ μέλος αυτής της ιδιότυπης οικογένειας που αποτελεί την κουζίνα του “The Bear”.

Η τρίτη σεζόν θα δείξει αν οι κόποι τους θα ανταμειφθούν με ένα αστέρι Michelin, αλλά μέχρι τότε όλα τα αστεράκια του κόσμου τα δίνουμε στη δεύτερη!

H 2η σεζόν "The Bear" είναι διαθέσιμη στο Disney Plus

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos