Από το Mindhunter στο ΗΒΟ: Οι φόνοι των παιδιών στην Ατλάντα

Δημοσίευση: 14 Μαρτίου 2020, 13:40
Συντάκτης:

Από το 1979 έως το 1981 τριάντα αφροαμερικανοί έφηβοι και παιδιά εξαφανίστηκαν ή δολοφονήθηκαν με κοινό στοιχείο ότι όλα έγιναν στην περιοχή της Ατλάντα. Ο Wayne Williams θεωρήθηκε ένοχος για δύο από τα εγκλήματα με την κοινή γνώμη της εποχής να τον θεωρεί ένοχο για όλα τα εγκλήματα. Ήταν όμως πράγματι έτσι τα πράγματα;

<a href="/nea/i-triti-sezon-toy-mindhunter-den-tha-ginei-pote/67790">Η τρίτη σεζόν του «Mindhunter» δεν θα γίνει ποτέ</a>ΣΧΕΤΙΚΑΗ τρίτη σεζόν του «Mindhunter» δεν θα γίνει ποτέ

Δεν είναι η πρώτη φορά που μια σειρά ασχολείται με την υπόθεση της Ατλάντα μιας και στην δεύτερη σεζόν του «Mindhunter» του David Fincher στο Netflix εξετάζει αυτήν την υπόθεση και τον Wayne Williams προτάσσοντας τα αναπάντητα ερωτήματα που έχουν μείνει. Σύμφωνα ωστόσο με  το Rolling Stones, πέρσι η δήμαρχος της Ατλάντα Keisha Lance Bottoms και η αρχηγός της αστυνομίας Erika Shields ανακοίνωσαν πως θα μπορούσαν να βρουν νέα στοιχεία καθώς η επιστήμη έχει προχωρήσει πολύ σε σχέση με σαράντα χρόνια πριν και έτσι το DNA θα μπορούσε να τους βοηθήσει.

Η νέα σειρά ντοκιμαντέρ του HBO «Atlanta’s Missing and Murdered: The Lost Children» σκοπεύει να ρίξει φως σε αυτές τις υποθέσεις και να αναδείξει αν πράγματι είχαν συμβεί έτσι όπως πολλοί νόμιζαν ή αν μήπως η υπόθεση έκλεισε πιο γρήγορα από όσο θα έπρεπε.

Η σειρά του HBO όπως υποστηρίζει θα προσφέρει «μια νέα ματιά όπως δεν δόθηκε μέχρι τώρα στις απαγωγές και δολοφονίες τουλάχιστον τριάντα αφροαμερικών παιδιών και εφήβων που έγιναν μέσα σε διάστημα δύο ετών στην Ατλάντα στα τέλη των 70s και αρχές των 80s, από την αρχική εξαφάνιση και δολοφονία δύο αγοριών και τον φόβο που ξέσπασε στην πόλη μέχρι την σύλληψη του 23χρονου Wayne Williams από την Ατλάντα». Η σειρά όπως φαίνεται και στο τρέιλερ που κυκλοφόρησε, βασίζεται σε αρχειακό υλικό και σε πλούσια έρευνα που έχει γίνει για να δώσει φως σε σκοτεινές πλευρές της πρόσφατης αμερικανικής ιστορίας.

Η πρεμιέρα της σειράς ντοκιμαντέρ με τα πέντε επεισόδια θα κάνει πρεμιέρα στις 5 Απριλίου και μένει να δούμε τι στοιχεία θα φέρει στο φως.

tags: 
Πρώτη δημοσίευση: 14 Μαρτίου 2020, 13:40
Ενημέρωση: 14 Μαρτίου 2020, 13:40
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos