Αντζελίνα Τζολί: "Αρρώστησα με την είδηση του ναυαγίου στην Πύλο"

Δημοσίευση: 17 Ιουνίου 2023, 05:28
Συντάκτης:

Και ενώ ακόμη κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει με ακρίβεια πόσοι είναι οι νεκροί πρόσφυγες στο ναυάγιο ανοικτά της Πύλου, κάθε είδηση που προκύπτει, ενισχύει μια πολύ συγκεχυμένη κατάσταση. Και αυτό διότι μπορεί να σώθηκαν 104 μέχρρι στιγμής και οι νεκροί να θεωρούνται άλλοι τόσοι, όμως μαρτυρίες των επιβαινόντων κάνουν λόγο για 100άδες ανθρώπους στα αμπάρια του πλοίου, πληροφορία που αν επιβεβαιωθεί θα μιλάμε για εκατόμβη νεκρών. 

<a href="/nea/i-antzelina-tzoli-tha-ypodythei-tin-maria-kalas/67198">Η Αντζελίνα Τζολί θα υποδυθεί την Μαρία Κάλας</a>ΣΧΕΤΙΚΑΗ Αντζελίνα Τζολί θα υποδυθεί την Μαρία Κάλας

 

Η Αντζελίνα Τζολί δεν είναι απλά μια Πρέσβειρα Καλής Θέλησης των Ηνωμένων Εθνών (από το 2002) τυπικά και για το φαίνεσθαι. Με έντονη δράση, πιστή και ενεργή στον ρόλο της, με δεκάδες ταξίδια στις "δύσκολες" χώρες, αυτές που πολλοί συνάδελφοί της δεν γνωρίζουν που βρίσκονται στον χάρτη. 

Ανέβασε λοιπόν μια σειρά από stories στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram όπου σχολίασε την τραγωδία ανοικτά της Πύλου και καλό είναι να διαβάσουμε τι γράφει: 

"Έχω αρρωστήσει με αυτό το νέο. Πότε θα καταλάβουμε επιτέλους ότι κανείς δεν επιλέγει να μπει σε σαπιοκάραβο, αν δεν έχει εξαντλήσει όλες τις υπόλοιπες επιλογές του για να κρατήσει την οικογένειά του ασφαλή; Είχα κάποτε γνωρίσει έναν Σύριο πρόσφυγα που επέζησε ενός τέτοιου ναυαγίου και προσπαθούσε ημέρες ολόκληρες να κρατήσει τα κορμιά της γυναίκας και της κόρης του στην επιφάνεια του νερού, να μην πνιγούν.

Τον είχα τότε ρωτήσει πώς επέλεξε να μπει σε μια τέτοια βάρκα με τόσους ακόμα ανθρώπους. Μου διηγήθηκε πώς αρχικά έμεινε στην εμπόλεμη ζώνη και βοηθούσε ως γιατρός. Κάποια στιγμή οι θηριωδίες ήταν αδιανόητες και κινδύνευε η οικογένειά του. Μετακόμισαν στην επαρχία, αλλά δεν άλλαξε κάτι. Η κόρη του δεν μπορούσε να πάει σχολείο, η γυναίκα του δεχόταν παρενοχλήσεις. Τον ικέτεψε να κανονίσει να μπουν σε μια βάρκα να φύγουν.

Δούλεψαν όλοι στην οικογένεια και κατάφεραν να συγκεντρώσουν τα χρήματα των εισιτηρίων. Τους στίβαξαν σε μια βάρκα και τους έβγαλαν στη θάλασσα. Οταν συνειδητοποίησαν πόσο κινδύνευαν, ζήτησαν να φύγουν. Οι διακινητές αρνήθηκαν να τους επιστρέψουν στη στεριά.

Η βάρκα άντεξε για μεγάλο μέρος του ταξιδιού. Ηταν δύσκολο να αναπνεύσεις ανάμεσα σε τόσο κόσμο. Ολοι ήταν τρομαγμένοι. Κάποια στιγμή ένα πλοίο τους εμβόλισε. Η βάρκα άρχισε να βουλιάζει και όλοι ούρλιαζαν. Εκείνος κρατούσε σφιχτά τη γυναίκα και την κόρη του για ώρες ολόκληρες. Κάποια στιγμή, ανήμπορος να τις κρατήσει άλλο, τις έχασε…

Δεν ήταν κακός άνθρωπος ή κακός γονιός. Απλά δεν είχε άλλη επιλογή. Από τότε έχει αφιερώσει την ζωή του ως γιατρός να βοηθά τους άλλους. Είναι μύθος ότι αυτοί οι άνθρωποι αναζητούν μια καλύτερη ζωή. Καμία σχέση με την αλήθεια που είναι ότι προσπαθούν να σώσουν τις οικογένειές τους από τις καθημερινές φρικαλεότητες που βιώνουν.."

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos