An Animated Euphoria: ξεκινά ο πανευρωπαϊκός διαγωνισμός animation

Δημοσίευση: 20 Ιουλίου 2019, 13:46

Το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων σε συνεργασία με την Ελευσίνα 2021 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης διοργανώνουν τον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Animation με τίτλο «An animated EUphoria by Eleusis 2021 European Capital of Culture/powered by Animasyros» με θέμα τη «Μετάβαση στην EUphoria», καλώντας τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν.

<a href="/nea/animasyros-2023-ta-vraveia/68794">Animasyros 2023: Τα βραβεία</a>ΣΧΕΤΙΚΑAnimasyros 2023: Τα βραβεία

Το Animasyros μετρά ήδη 11 χρόνια ζωής ως ένα σημαντικό φεστιβάλ animation και φέτος συνεργάζεται με την Ελευσίνα 2021 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, στη διοργάνωση του διαγωνισμού animation An animated EUphoria με θέμα «Μετάβαση στην EUphoria» που σημαίνει τη δημιουργία ενός νέου μοντέλου βιωσιμότητας που τοποθετεί την αειφόρο τέχνη και τον πολιτισμό στο επίκεντρο κάθε ανθρώπινης δραστηριότητας. Σκοπός δηλαδή του διαγωνισμού είναι η εικονοποίηση της «μετάβασης» και άρα η προώθηση του μηνύματος της Ελευσίνας 2021 ΠΠΕ σε πανευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, με τη βοήθεια ενός πρωτότυπου μέσου, όπως το animation, ώστε το ευρύ κοινό να γνωρίσει με απλό και άμεσο τρόπο το σκοπό και το καλλιτεχνικό όραμα και πρόγραμμα της Ελευσίνας 2021 ΠΠΕ.

Το φεστιβάλ απευθύνεται σε σκηνοθέτες, παραγωγούς, επαγγελματίες και ερασιτέχνες animators, οι οποίοι στο πλαίσιο του διαγωνισμού ταινιών μικρού μήκους μπορούν να πειραματιστούν και να βρουν νέους τρόπους να μεταφέρουν το κεντρικό μήνυμα και την πολύπτυχη φύση του καλλιτεχνικού και πολιτιστικού προγράμματος της Ελευσίνας 2021 ΠΠΕ.

Οι τεχνικές που προτείνεται να χρησιμοποιηθούν για το διαγωνισμό είναι ελεύθερες, ενώ η μουσική θα πρέπει να είναι πρωτότυπη με μέγιστη διάρκεια του κάθε παραδοτέου τα τριάντα δευτερόλεπτα (30”).

Την αξιολόγηση των ταινιών θα αναλάβει 9μελής κριτική επιτροπή, η οποία θα απαρτίζεται από διακεκριμένους επαγγελματίες του χώρου του animation, αλλά και του χώρου του πολιτισμού από την Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη, ενώ το έπαθλο των νικητών ανέρχεται σε ποσόν €1500 για το πρώτο βραβείο και €500 για το δεύτερο και το τρίτο.

Παράλληλα, τόσο για την προβολή του σχεδίου σε τοπικό επίπεδο, όσο και για τη επίτευξη πολλαπλασιαστικού αποτελέσματος της δράσης, θα διοργανωθούν τρεις τρίωρες συνεδρίες εφαρμοσμένων εργαστηρίων μικτών τεχνικών κινουμένων σχεδίων με τη συμμετοχή μαθητών και νέων της Ελευσίνας.

Οι θεματικές των εργαστηρίων θα περιλαμβάνουν τους τρεις κύριους άξονες της Ελευσίνας 2021 (EUnvironment, EU Working Classes, Eurbanization) με παραγόμενα αποτελέσματα ταινίες μικρού μήκους  διάρκειας έως 60’’ που θα φτιάξουν οι ίδιοι οι συμμετέχοντες.

https://animated.eleusis2021.eu/

Υποβολή αιτήσεων έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2019

tags: 
Πρώτη δημοσίευση: 20 Ιουλίου 2019, 13:46
Ενημέρωση: 20 Ιουλίου 2019, 13:49

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos