Το «Airhostess-737» του Θανάση Νεοφώτιστου στο Sundance

Δημοσίευση: 16 Δεκ. 2022, 04:06
Συντάκτης:

Μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο, την τιμητική διάκριση Καλύτερης Ταινίας στο 47ο Διεθνές Φεστιβάλ του Τορόντο και το Μεγάλο Βραβείο στο 28ο L’Etrange Festival, η μικρού μήκους «AirHostess-737» του Θανάση Νεοφώτιστου, θα ταξιδέψει για να "προσγειωθεί" στο θρυλικό Sundance, την φεστιβαλική Μέκκα του ανεξάρτητου σινεμά. Εκεί θα μετάσχει στο διαγωνιστικό τμήμα που φέτος απαρτίζουν συνολικά 64 μικρού μήκους διαμαντάκια. 

<a href="/nea/sundance-epelexe-tis-10-kalyteres-tainies-ton-40-hronon-toy/69295">Το Sundance επέλεξε τις 10 καλύτερες ταινίες των 40 χρόνων του</a>ΣΧΕΤΙΚΑΤο Sundance επέλεξε τις 10 καλύτερες ταινίες των 40 χρόνων του

«Οι συναρπαστικές ταινίες μικρού μήκους αποτελούν αναπόσπαστη πτυχή της συνολικής αποστολής του Ινστιτούτου Sundance που έχει στόχο να ενδυναμώσει καλλιτέχνες που παίρνουν ρίσκα, φέρνουν νέες προοπτικές στο προσκήνιο και δημιουργούν έργα που ψυχαγωγούν και προκαλούν συζητήσεις», δηλώνει η Διευθύντρια Προγράμματος του Sundance, Κιμ Γιουτάνι. 

Σε ένα Boeing-737, στην πτήση από Αθήνα προς Καβάλα, δουλεύει μία 39χρονη αεροσυνοδός, η Βανίνα. Με αφορμή τα σιδεράκια που πρόσφατα έβαλε, σε μια καθυστερημένη προσπάθεια για ένα τέλειο χαμόγελο, θα κληθεί να αναμετρηθεί με την, από πάντα, απούσα μητέρα της, το πτώμα της οποίας βρίσκεται στο αμπάρι του αεροπλάνου.

Στην ταινία πρωταγωνιστεί η Λένα Παπαληγούρα και σε έναν συμβολικό ρόλο, ως μητέρα της (η φωνή της), συμμετέχει η Χάρις Αλεξίου. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το φιλμ, εδώ. 

Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, η «Airhostess-737» ολοκληρώνει μια τριλογία με μικρού μήκους ταινίες για έναν δρόμο, ένα ταξίδι, μια διαδρομή (Λεωφόρος Πατησίων, Route-3, Airhostess-737). Ο σκηνοθέτης βρίσκεται αυτή την περίοδο στο τελικό στάδιο προετοιμασίας της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας του με τίτλο «Το Αγόρι με τα Γαλάζια Μάτια».

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos