Το "Airhostess-737" πετάει για το Λοκάρνο

Δημοσίευση: 6 Ιουλίου 2022, 14:06
Συντάκτης:

Η μικρού μήκους ταινία «Airhostess-737» του Θανάση Νεοφώτιστου ετοιμάζεται για την πτήση της με προορισμό το 75ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο και το διαγωνιστικό τμήμα του, όπου θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο από το φεστιβάλ. Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ) συγχαίρει τον δημιουργό και τους παραγωγούς του «Airhostess-737», την Ιωάννα Μπολομύτη και τον Δημήτρη Τσακαλέα∙ εκφράζει επίσης την ικανοποίησή του γιατί η ταινία αυτή γυρίστηκε στο πλαίσιο του Ειδικού Προγράμματος Covid-19, χρηματοδοτούμενη από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού μέσω του ΕΚΚ.

<a href="/festival-thessalonikis/64o-festival-thessalonikis-o-thanasis-neofotistos-skinothetei-ta-spot/68907">64ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης: Ο Θανάσης Νεοφώτιστος σκηνοθετεί τα σποτ</a>ΣΧΕΤΙΚΑ64ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης: Ο Θανάσης Νεοφώτιστος σκηνοθετεί τα σποτ

Η προγραμματισμένη  πτήση του «Airhostess-737» στο Λοκάρνο, σ’ ένα από τα παλαιότερα καταξιωμένα φεστιβάλ της Ευρώπης που προβάλλει και προωθεί νέους δημιουργούς, προστίθεται στις σημαντικές επιτυχίες της ελληνικής ταινίας μικρού μήκους κατά την τελευταία πενταετία. Οι συνεχείς διακρίσεις  και η σταθερή διεθνής αποδοχή των νέων κινηματογραφιστών δημιουργούν αισιοδοξία για το μέλλον και την προοπτική του ελληνικού σινεμά στον ευρωπαϊκό χώρο.

Περισσότερα σας είχαμε γράψει πριν αρκετούς μήνες 

Το «Αirhostess-737», σύμφωνα με τον Θανάση Νεοφώτιστο, «ολοκληρώνει μια τριλογία με μικρού μήκους ταινίες για έναν δρόμο, ένα ταξίδι, μια διαδρομή» -αναφέρεται σε δύο ακόμη μικρού μήκους έργα του, το «Λεωφόρος Πατησίων» και το «Route-3», που τον ανέδειξαν ως ταλαντούχο δημιουργό. Αυτό στον καιρό βρίσκεται στο τελικό στάδιο προετοιμασίας της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας του «Το αγόρι με τα γαλάζια μάτια», που έχει ήδη ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ΕΚΚ.

Η ιστορία στην προηγούμενη μικρού μήκους ταινία του «Route-3» εξελισσόταν σ’ ένα αστικό λεωφορείο στους δρόμους μιας ευρωπαϊκής πόλης. Στη σημερινή, χώρος δράσης είναι ένα Boeing-737, στην πτήση Αθήνα – Καβάλα. Η κεντρική ηρωίδα, μια αεροσυνοδός στα πρόθυρα νευρικής κρίσης γιατί τα σιδεράκια που έβαλε πρόσφατα στα δόντια της καταστρέφουν το χαμόγελό της, θα ζήσει μια πρωτόγνωρη περιπέτεια στον αέρα μεταφέροντας το πτώμα της πάντα απούσας μητέρας της.

Οι συντελεστές της ταινίας

Σκηνοθεσία: Θανάσης Νεοφώτιστος  /  Σενάριο: Θ. Νεοφώτιστος, Γρηγόρης Σκαράκης  /  Παραγωγοί: Ιωάννα Μπολομύτη, Δημήτρης Τσακαλέας  /  Ηθοποιοί: Λένα Παπαληγούρα, Κωνσταντίνα Κουτσονάσιου, Χάρις Αλεξίου (φωνή)  /  Eκτέλεση παραγωγής: Πάνος Παπαχατζής  /  Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Φώτου  /  Μοντάζ: Πάνος Αγγελόπουλος  /  Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Εύα Γαϊτανίδου  /  Σχεδιασμός ήχου: Στέλιος Κουπερωτής  /  Ήχος: Αλέξης Κούκιας  /  Μουσική: Λευτέρης Σαμσών  /  Μέικ απ: Όλγα Κομπογιάννη  /  Διεύθυνση παραγωγής: Ιόλη Φλοκατούλα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
42992
Feelgood
18784
Neo
2440
Hunger Games Ballad, από την Spentzos Hunger Games Ballad, από την Spentzos