Άγνωστο το κινηματογραφικό μέλλον του Spider-man

Άγνωστο το κινηματογραφικό μέλλον του Spider-man
Δημοσίευση: 24 Aug 2019, 18:43
Συντάκτης:

Oι περιπέτειες του Spider-Man είναι μια διαφορετική περίπτωση από τους υπόλοιπους σούπερ ήρωες της Marvel, όσον αφορά στην εμπορική τους εκμετάλλευση, καθώς τα δικαιώματά του ανήκουν στην Sony Pictures. 

ΣΧΕΤΙΚΑAυτό που ο Μάικλ Τζάκσον ήθελε να αγοράσει την Marvel για να παίξει τον Spider-Man

Και πλέον είναι άγνωστο αν και πότε θα δούμε ξανά σε ταινία τον Άνθρωπο-Αράχνη, καθώς οι δυο κολοσσοί Sony Pictures και Disney - η οποία είναι ιδιοκτήτρια των Marvel Studios- ήρθαν σε ρήξη σχετικά με τη διαχείριση του χαρακτήρα του αγαπημένου σούπερ ήρωα. Oι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο εταιρειών έφτασαν σε αδιέξοδο και ως εκ τούτου η Marvel Studios και ο πρόεδρός της Kevin Feige, δεν πρόκειται να αναμιχθούν ξανά στην παραγωγή νέων ταινιών με τον δημοφιλή σούπερ - ήρωα.

Έτσι, ο Spider-Man δεν θα βρίσκεται πλέον στις νέες ταινίες του κινηματογραφικού σύμπαντος με τους υπόλοιπους ήρωες της Marvel. Η διαφωνία των δύο εταιριών, όπως σημειώνει το Reuters, έχει να κάνει με τη δομή της διαχείρισης των κερδών από τη συνεκμετάλλευση της ταινίας.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Sony και Disney για το μέλλον του προϊόντος τους είχαν ξεκινήσει εδώ και μήνες, με τη Disney να απαιτεί, σύμφωνα με τον Guardian, τα επόμενα φιλμ να χρηματοδοτούνται εξίσου από τα δύο studio και ο πρόεδρος της Marvel, Kevin Feige να είναι σύμβουλος παραγωγής. Ωστόσο η Sony  επέμεινε στους υφιστάμενους όρους, σύμφωνα με τους οποίους δίνει στη Marvel το 5% κερδών από το πρώτο δολάριο και όλα τα περιφερειακά εμπορικά έσοδα, με τα υπόλοιπα να πηγαίνουν στη Sony. Oι ακριβείς τελικές ποσοστώσεις  δεν είναι γνωστές. Σύμφωνα  με  το Reuters, στέλεχος  με γνώση επί του θέματος  υποστηρίζει ότι οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν καταλήξει.

Το 2015 οι δυο εταιρείες κατέληξαν σε συμφωνία που επέτρεψε στον Spider-man να εμφανιστεί σε πέντε έργα της Marvel.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tulip
12029
Feelgood
9042
Tanweer
3463