7ο Parthenώn Film Festival - Σινεμά στο χωριό

Δημοσίευση: 6 Ιουλίου 2022, 11:41
Συντάκτης:

Tο Parthenώn Film Festival - Σινεμά στο Χωριό επιστρέφει στις 8-10 Ιουλίου στον Παρθενώνα Χαλκιδικής με ένα κινηματογραφικό αφιέρωμα με θέμα το ταξίδι. Περιπλανήσεις για δύο, οικογενειακά road trips, μοναχικές αναζητήσεις, το σινεμά σαν προορισμός και σαν σημείο εκκίνησης. Αυτή είναι η θεματική του 7ου Parthenώn Film Festival, που θα υποδεχθεί ξανά φέτος παλιούς και νέους φίλους στη φιλόξενη πλατεία του Παρθενώνα, με ελεύθερη είσοδο για όλους.

<a href="/nea/untold-film-festival-paroysiase-programma-toy/67618">Το Untold Film Festival παρουσίασε το πρόγραμμά του</a>ΣΧΕΤΙΚΑΤο Untold Film Festival παρουσίασε το πρόγραμμά του

Τα «Μαγνητικά Πεδία», η πολυβραβευμένη ταινία του Γιώργου Γούση, που ενθουσίασε κοινό και κριτικούς, θα ανοίξει τη φετινή διοργάνωση. Ένα ταξίδι για δύο, μία ρομαντική περιπλάνηση για την Έλενα και τον Αντώνη, που συναντιούνται σε ένα νησί, που σαν να φτιάχτηκε για να φιλοξενήσει την ιδιαίτερη συμπόρευση τους. Το Ταξίδι για Δύο συμπληρώνεται με το «Paper Moon», έναν φόρο τιμής στον θεωρητικό του κινηματογράφου και σκηνοθέτη Peter Bogdanovich, που έφυγε φέτος στα 82 του. Ένα ταξίδι που ενώνει για πρώτη φορά τον Ryan O'Neal με τη μικρή του κόρη, Tatum O'Neal, βραβευμένη με Όσκαρ για την ερμηνεία της.

Τη σκυτάλη παίρνουν οι φωτεινοί -και δυσλειτουργικοί- κόσμοι του βραβευμένου με 2 Όσκαρ «Little Miss Sunshine» και του «The Darjeeling Limited» του Wes Anderson, για να μας διηγηθούν οικογενειακές ιστορίες με τον πιο ευφάνταστο και γλυκόπικρο τρόπο.

Τέλος, το βραβευμένο με Χρυσό Φοίνικα «Παρίσι, Τέξας» του Wim Wenders, ένα αριστουργηματικό road film με τον Harry Dean Stanton σε μια αιώνια αναζήτηση ενός χαμένου έρωτα, θα κλείσει το φεστιβάλ με τον πιο ρομαντικό τρόπο. Το αναλυτικό πρόγραμμα: 

Παρασκευή 8 Ιουλίου

21:00 | «Μαγνητικά Πεδία» (2022) του Γιώργου Γούση

Η Έλενα οδηγεί μόνη της με άγνωστο προορισμό, όταν απροσδόκητα μπαίνει στο φέρρυ για Κεφαλονιά. Εκεί θα μοιραστεί τις σκέψεις και τα βάρη της με έναν άνδρα που συναντάει τυχαία, τον Αντώνη. Οι δυο τους θα ξεκινήσουν μια περιπλάνηση στο νησί, ψάχνοντας ένα ωραίο μέρος για να θάψουν ένα μεταλλικό κουτί που κουβαλάει ο Αντώνης. 

Σκηνοθεσία: Γιώργος Γούσης. Σενάριο: Γιώργος Γούσης, Έλενα Τοπαλίδου, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος. Πρωταγωνιστούν: Έλενα Τοπαλίδου, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος

22:30 | «Paper Moon» (1973) του Πίτερ Μπογκντάνοβιτς

Βρισκόμαστε στα 1936, την εποχή του Μεγάλου Κραχ και η ορφανή Άντυ αφήνεται στη φροντίδα ενός πλασιέ της Βίβλου, που μπορεί και να είναι ο πατέρας της. Σε ένα ταξίδι τους, η πανέξυπνη εννιάχρονη θα φανεί χρήσιμη στις κομπίνες του, αλλά καταλήγει να τον σαμποτάρει για να μείνει παραπάνω μαζί του. 

Σκηνοθεσία: Πίτερ Μπογκντάνοβιτς. Σενάριο: Άλβιν Σάρτζεντ. Πρωταγωνιστούν: Ράιαν Ο’ Νιλ, Τέιτουμ Ο’ Νιλ

Σάββατο 8 Ιουλίου

21:00 | «Little Miss Sunshine» (2007), των Βάλερι Φάρις και Τζόναθαν Ντέιτον

Όταν η 8χρονη Όλιβ μαθαίνει πως πέρασε σε έναν διαγωνισμό ομορφιάς, η οικογένεια Χούβερ, μια από τις πιο δυσλειτουργικές και εκκεντρικές οικογένειες, σύσσωμη επιβιβάζεται σε ένα ετοιμόρροπο βαν και ξεκινάει ένα ταξίδι στην άλλη άκρη της Αμερικής για να παρευρεθεί στα καλλιστεία.

Σκηνοθεσία: Βάλερι Φάρις, Τζόναθαν Ντέιτον. Σενάριο: Μάικλ Αρντ. Πρωταγωνιστούν: Τόνι Κολέτ, Στιβ Καρέλ, Γκρεγκ Κινίαρ, Πολ Ντέινο, Αμπιγκαίλ Μπρέσλιν, Άλαν Άρκιν

23:00 | «The Darjeeling Limited» (2006), του Γουές Άντερσον

Τρία αδέλφια ταξιδεύουν μέχρι την Ινδία για να βρουν την εξαφανισμένη για χρόνια μητέρα τους, μετά τον θάνατο του πατέρα τους. Ένα αναπάντεχο ατύχημα κατά τη διαδρομή θα τους κάνει να αναθεωρήσουν και να ανακαλύψουν το νόημα της ζωής (τους). 

Σκηνοθεσία: Γουές Άντερσον. Σενάριο: Γουές Άντερσον, Ρόμαν Κόπολα, Τζέισον Σβάρτσμαν. Πρωταγωνιστούν: Άντριεν Μπρόντι, Όουεν Γουίλσον, Τζέισον Σβάρτσμαν, Αντζέλικα Χιούστον, Μπιλ Μάρεϊ, Νάταλι Πόρτμαν

Κυριακή 10 Ιουλίου 

21:00 | «Παρίσι, Τέξας» (1984), του Βιμ Βέντερς

Ένας άσκοπα περιφερόμενος άνδρας ταξιδεύει προς το Τέξας, επιστρέφει στην οικογένειά του μετά από 4 χρόνια και θα ξεκινήσει ένα μακρύ ταξίδι με τον μικρό του γιο για να βρει εκείνη που δεν έπαψε ποτέ του να αγαπάει. Ο Χρυσός Φοίνικας του Βιμ Βέντερς είναι ένα συγκλονιστικό οδοιπορικό στα σκοτάδια των ερωτευμένων ψυχών. 

Σκηνοθεσία: Βιμ Βέντερς. Σενάριο: Σαμ Σέπαρντ. Πρωταγωνιστούν: Χάρι Ντιν Στάντον, Ναστάζια Κίνσκι, Ντιν Στόκγουελ

Την αφίσα του 7ου Parthenώn Film Festival - Σινεμά στο χωριό σχεδίασε και επιμελήθηκε ο Γιώργος Ζάμπας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
19 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos