ΣΕΙΡΕΣ

«42°C»: Μυστικά που καραδοκούν και πάθη που κοχλάζουν

Δημοσίευση: 11 Μαΐου 2021, 20:20
Συντάκτης:

Το ερωτικό-ψυχολογικό θρίλερ «42°C» θα κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 14 Μαΐου αποκλειστικά στην COSMOTE TV και θα αποτελείται από οκτώ επεισόδια που θα στριμάρουν back to back στο Cosmote Series Marathon HD, ενώ θα είναι διαθέσιμα και μέσα από τη δωρεάν, on demand υπηρεσία Cosmote TV Plus.

<a href="/home-cinema-streaming/damsel/69658">Damsel</a>ΣΧΕΤΙΚΑDamsel

Την σειρά παρουσίασε χθες η COSMOTE TV σε μια διαδικτυακή εκδήλωση, όπου παρουσίασε το επίσημο τρέιλερ και στην συνέχεια στρίμαρε τα 3 πρώτα επεισόδια για τους δημοσιογράφους

Για τους ρόλους τους και την εμπειρία τους στα γυρίσματα της σειράς, μίλησαν από τα studios της COSMOTE TV οι πρωταγωνιστές της σειράς: Ναταλία Swift, Κατερίνα Λέχου, Χρήστος Λούλης και Theo Alexander. Σε live σύνδεση με το studio ήταν ο βραβευμένος σκηνοθέτης της σειράς, Γιώργος Παπαβασιλείου και οι ηθοποιοί: Αλέξανδρος Λογοθέτης, Έμιλυ Κολιανδρή, Μπέτυ Αποστόλου, Κώστας Νικούλι, Σεμίραμις Αμπατζόγλου, Μιχαήλ Ταμπακάκης, Μαριέλλη Μανουδάκη, Στεφανία Σωτηροπούλου και Νικολάκης Ζεγκίνογλου.

Ένα έγκλημα που συντελείται κάτω από τον ελληνικό ήλιο, «ανοίγει» τον κύκλο των 8 επεισοδίων της σειράς. Μία οικογένεια και ολόκληρη η τοπική κοινωνία του νησιού κλονίζονται από τον απροσδόκητο θάνατο μιας έφηβης κοπέλας. Η ημέρα του θανάτου της είναι η ημέρα επιστροφής της αδελφής της, Λένας (Ναταλία Swift), η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με το τραγικό συμβάν: η αδερφή της νεκρή στην ίδια τοποθεσία που είχε εντοπιστεί η σωρός της μητέρας της, έξι χρόνια πριν. Σύμπτωση ή προμελετημένη πράξη; Στην προσπάθειά της να ανακαλύψει τους υπεύθυνους, η Λένα θα βρει ένα σύμμαχο στο πρόσωπο του εφηβικού της έρωτα, του Νίκου (Κώστας Νικούλι), ενώ θα έρθει αντιμέτωπη με την οικογένειά της, με μυστικά και μνήμες να επιστρέφουν για να την στοιχειώσουν. 

Μια πολύ προσεγμένη παραγωγή, με φροντισμένη φωτογραφία και το φως της Κέρκυρας (όπου έχει γυριστεί σειρά) σε πρώτο πλάνο και πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ένα νέο-νουάρ με χαρακτηστική ελληνική ταυτότητα που προσπαθεί να δομήσει έναν κόσμο μυστηρίου όπου σχεδόν όλοι μοιάζουν να είναι ένοχοι και τον εγκολπώνει μέσα στις δομές μιας αυστηρής ελληνικής οικογένειας, με πολλές όμως ρωγμές, από τις οποίες προσπαθούμε να κρυφοκοιτάξουμε και να αφουγκραστούμε πάθη και ενοχές.

Γνωρίστε τους χαρακτήρες του «42°C»

Ένα μυστήριο που ξετυλίγεται αρκετά συγκρατημένα, ένα σύνολο ερμηνειών που πείθουν, με την σκληρή μητριαρχική περσόνα της Κατερίνας Λέχου, την πιο μετριοπαθή και γλυκομίλητη Έμιλυ Κολιανδρή και τον αέρινο Κώστα Νικούλι να ξεχωρίζουν, μια συχνή μετάβαση στο παρόν και το παρελθόν σωστά μονταρισμένη ώστε να μην κουράζει και να κεντρίζει το ενδιαφέρον, ένας ερωτισμός που υφέρπει και κάποια πάθη που κοχλάζουν κάτω από την επιφάνεια.

Όπως δήλωσε και ο σκηνοθέτης της σειράς Γιώργος Παπαβασιλείου, στους 42 βαθμούς καίγονται, βράζουν όλοι, η κρίση θολώνει, παραστρατήματα συμβαίνουν, μπλέκει το όριο του πρέπει και του θέλω, του ποθώ.

Το μυστήριο δείχνει θελκτικό, αν η λύση του θα αξίζει τον κόπο, θα το μάθουμε στο τέλος, πάντως είναι ευδιάκριτο ότι η ελληνική παραγωγή έχει κάνει βήματα μπροστά και έχω την αίσθηση ότι και το «42°C» μοιάζει να έχει θέση σε διεθνή πλατφόρμα, π.χ. στην Apple TV αν με ρωτούσες.

Περισσότερα για «42°C» εδώ

 

 

Πρώτη δημοσίευση: 11 Μαΐου 2021, 20:20
Ενημέρωση: 11 Μαΐου 2021, 20:26
Συντάκτης:
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos