11ο Φεστιβάλ Αρχαιολογικής Ταινίας

Δημοσίευση: 7 Μαΐου 2022, 13:52
Συντάκτης:

Το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαιολογικής Ταινίας ΑΓΩΝ - ένας  θεσμός 25 χρόνων - με θεματικό τίτλο Οικουμενική Κοινότητα θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τις 10 – 16 Μαΐου 2022.

<a href="/nea/untold-film-festival-paroysiase-programma-toy/67618">Το Untold Film Festival παρουσίασε το πρόγραμμά του</a>ΣΧΕΤΙΚΑΤο Untold Film Festival παρουσίασε το πρόγραμμά του

Πρόκειται για τη διοργάνωση που εμπνεύστηκε και καθιέρωσε η σκηνοθέτης Μέμη Σπυράτου και oι προβολές θα πραγματοποιηθούν στον κινηματογράφο Λαΐς της Ταινιοθήκης της Ελλάδος από 10 έως 15 Μαΐου 2022 ενώ η Απονομή των Βραβείων θα πραγματοποιηθεί στο ΟΛΥΜΠΙΑ Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» στις 16 Μαΐου 2022, όπου η Μαρία Φαραντούρη στον Αστερισμό της Ανδρομέδας ερμηνεύει Μίκη Θεοδωράκη, στον οποίο αφιερώνεται το Φεστιβάλ.

58 Ταινίες από 15 χώρες θα διαγωνιστούν για τα θεσπισμένα βραβεία του 11ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαιολογικής Ταινίας ΑΓΩΝ: Μεγάλο Βραβείο Κριτικής Επιτροπής, Σκηνοθεσίας, Αρχαιολογικής Ταινίας, Σεναρίου, Φωτογραφίας, Εκπαιδευτικής ταινίας, Πρωτοτυπίας στη Σύλληψη, Τα «μικρά» του ΑΓΩΝΑ (ταινίες διάρκειας έως 10’), Οικουμενικής Κοινότητας, Βραβείο Κοινού (Θα αναδειχθεί έπειτα από on-site ψηφοφορία του κοινού στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος).

Το βραβείο για τη Συνολική Προσφορά του στον Κινηματογράφο απονέμεται στον οικουμενικό Έλληνα σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ εκτίθενται έργα της Καίτης Μαυρομμάτη με τίτλο Αλεξάνδρεια-Αθήνα στο φουαγιέ της Ταινιοθήκης της Ελλάδος.

«Η λεγόμενη αρχαιολογική ταινία δεν πραγματεύεται μόνο την έρευνα, τις ανασκαφές, τις ανακαλύψεις των αρχαιολόγων και τα μνημεία που δημιούργησαν οι άνθρωποι, αλλά τις συνθήκες και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα της κάθε εποχής. Είναι πολυσύνθετο έργο με επιστημονικές, κοινωνικές, πολιτικές, κυρίως όμως ανθρωπολογικές λεπτομέρειες. Και δεν αφορούν τον άνθρωπο συγκεκριμένου γεωγραφικού τόπου και χρόνου, αλλά τον άνθρωπο απανταχού, την «οικουμενική Κοινότητα». επισημαίνει η Πρόεδρος του Φεστιβάλ Μέμη Σπυράτου, «Η φετινή μας διοργάνωση είναι αφιερωμένη στον οικουμενικό Μίκη Θεοδωράκη».

Την Κριτική Επιτροπή που θα απονείμει τα θεσπισμένα βραβεία του ΑΓΩΝΑ, στις 16 Μαΐου 2022, στο ΟΛΥΜΠΙΑ Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας", απαρτίζουν αλφαβητικά: Δήμος Αβδελιώδης, σκηνοθέτης  /  Dario di Blasi, αρχαιολόγος, πρώην διευθυντής του διεθνούς φεστιβάλ αρχαιολογικής ταινίας της Φλωρεντίας, Ιταλία  /   Nazim Güveloğlu, παραγωγός-σκηνοθέτης, Τουρκία  /  Κώστας Γαβράς, σκηνοθέτης  /  Μάνος Ζαχαρίας, σκηνοθέτης  /  Νίκος Καλτσάς, αρχαιολόγος, διευθυντής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης  /  Lada Laura, αρχαιολόγος, διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαιολογικής Ταινίας του Split, Κροατία  /  Άννα Νταλάρα, εκδότης-παραγωγός συναυλιών  /  Μέμη Σπυράτου, σκηνοθέτης Πρόεδρος του Διεθνούς Φεστιβάλ ΑΓΩΝ  /  Νίκος Σταμπολίδης, αρχαιολόγος, διευθυντής του Μουσείου της Ακρόπολης

Ταινιοθήκη της Ελλάδος – Κιν/φος ΛΑΪΣ, Μ. Αλεξάνδρου 136| Τ. 210 3609695

Ώρες προβολών

10 – 11 – 12 – 13/5 ώρα 16:30

14 – 15 /5 ώρα 10:00

Τιμές εισιτηρίων : Ημερήσιο Κανονικό 7 € | Ημερήσιο Ειδικό μειωμένο : 5€ (Φοιτητικό, ανέργων, 65+)

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.      :www.agonfestival.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos