10 Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου: Μια σινεφιλική "θεραπεία"

Δημοσίευση: 19 Ιουλίου 2021, 20:38
Συντάκτης:

Οι Σπέτσες είναι από μόνες τους κινηματογραφικές, αλλά φέτος αυτό το γνώρισμά τους έχει ενισχυθεί, καθώς αποτελούν το νέο “σπίτι” του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου, το οποίο επέστρεψε για τη δέκατη διοργάνωσή του.

aegean film festivalΣΧΕΤΙΚΑ10ο Φεστιβάλ Αιγαίου. Τα βραβεία

To 10ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου, που λαμβάνει χώρα στις Σπέτσες από τις 18 έως τις 25 Ιουλίου και στην Πάρο από τις 30 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου, πραγματοποίησε χθες την έναρξή του με την προβολή του βραβευμένου με Αργυρή Άρκτο στο Φεστιβάλ Βερολίνου 2020, “Διαγραφή Ιστορικού”.

Η προβολή πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ποσειδωνίου, μπροστά από το εμβληματικό ομώνυμο ξενοδοχείο των Σπετσών. Σε μια μοναδική ατμόσφαιρα, με ένα σωτήριο αεράκι που πήρε σήκωσε τη ζέστη της ημέρας, το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει μια ταινία που διαφορετικά δεν θα είχε την ευκαιρία να δει.

Παρότι το “Διαγραφή Ιστορικού” δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως καλοκαιρινή ταινία -γι’ αυτό θα πρέπει να περιμένουμε για το “Monday” του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου, το οποίο θα προβληθεί στην παραλία της Αγίας Μαρίνας την Τετάρτη- είναι σίγουρο ότι η συγκεκριμένη επιλογή, μια μαύρη κωμωδία για την digital εποχή μας ντυμένη με τα τραγούδια του υπέροχου Daniel Johnston, είναι μια ταινία που δημιουργεί προβληματισμό και προσφέρει πολλές αφορμές για συζήτηση, ιδανικά σε κάποιο παραλιακό μπαρ του νησιού.

H κριτική του MOVE IT για το "Διαγραφή ιστορικού".

Κι εδώ ακριβώς έγκειται η ομορφιά εγχειρημάτων, όπως το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου, που φέρνει ταινίες τις οποίες δύσκολα θα ανακάλυπτε και θα παρακολουθούσε κανείς, σε ένα ονειρικό setting, όπως αυτό που προσφέρουν οι Σπέτσες. Η αγάπη και η αφοσίωση των συντελεστών του είναι εμφανείς και το όραμά τους, αυτό της συνάντησης σινεφίλ, ντόπιων και φεστιβαλικών νομάδων με φόντο τις ομορφιές του Αιγαίου, είναι κάτι που λείπει και κάτι που χρειαζόμαστε. Σε μια χρονιά που μας βρίσκει να αναρρώνουμε ακόμα από τις καραντίνες, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου δεν προσφέρει μόνο μια σινεφιλική “θεραπεία”, αλλά και μια ευκαιρία να παρέχει μια πρώτης τάξεως επιλογή διασκέδασης στους επισκέπτες και τους κατοίκους των Σπετσών, αλλά κι έναν πόλο έλξης επισκεπτών, οι οποίοι θα μπορούν να συνδυάσουν την ομορφιά ενός νησιού με τη μαγεία της μεγάλης οθόνης.

Περαιτέρω, με τα παράλληλα events, όπως το  2ήμερο συνέδριο “Location Greece”, το οποίο απευθύνεται σε παραγωγούς που ενδιαφέρονται να πραγματοποιήσουν γυρίσματα ταινιών στην Ελλάδα, αλλά και την προβολή 50 ταινιών μικρού μήκους, το Φεστιβάλ δίνει βήμα σε νέους δημιουργούς, αναδεικνύει τη χώρα μας ως μια ιδανική επιλογή για γυρίσματα ταινιών και φέρνει έναν φεστιβαλικό αέρα μέσα στο ελληνικό καλοκαίρι.

Με λίγα λόγια, μια υπέροχη, νέα αρχή για έναν θεσμό που ξεκίνησε από την Πάτμο και υπόσχεται να κάνει το Αιγαίο… πιο κινηματογραφικό από ποτέ!

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!
Πρώτη δημοσίευση: 19 Ιουλίου 2021, 20:38
Ενημέρωση: 19 Ιουλίου 2021, 20:51
Συντάκτης:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The incredible Jessica James

The incredible Jessica James

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η Τζέσικα Τζέιμς (Τζέσικα Γουίλιαμς), μια νεαρή θεατρική συγγραφέας που προσπαθεί να κάνει...
14 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Spentzos
8922
Feelgood
7937
Spentzos
6678
Tanweer
4690
Feelgood
3274