Ντοκιμαντέρ για την ιστορία του Batmobile

Δημοσίευση: 31 Μαΐου 2020, 15:41

«The Batmobile Documentary» είναι ο τίτλος του ντοκιμαντέρ για το όχημα του Batman που δημιούργησαν οι Warner Bros. και DC Comics και είναι πλέον διαθέσιμο δωρεάν για streaming στο YouTube.

<a href="/multimedia-video-clip/honest-treiler-gia-batman/66430">Honest τρέιλερ για το The Batman</a>ΣΧΕΤΙΚΑHonest τρέιλερ για το The Batman

Το ντοκιμαντέρ διάρκειας σχεδόν μιας ώρας καλύπτει ολόκληρη τη διάρκεια ζωής του Batmobile, που είναι 70 ετών, αν και δεν περιλαμβάνει την τελευταία προσέγγιση που οδήγησε ο Μπεν Άφλεκ στο DC Extended Universe.

Πρώτη φορά ο Batman οδήγησε το άγνωστο δίθυρο με αποσπώμενη οροφή όχημα το 1939, στο 27ο τεύχος του Detective Comics. Από εκεί μετά, χρειάστηκαν δύο χρόνια πριν η DC Comics επινοήσει τον όρο «Batmobile».

Έβαψε το αυτοκίνητο του υπερήρωα σε μαύρο χρώμα -σε αντίθεση με το αρχικό κόκκινο- και πρόσθεσε διάφορα διακοσμητικά στοιχεία με νυχτερίδες, όπως φτερά στο πίσω μέρος. Το 1943, το «Batmobile» έφτασε τελικά στην ασημένια οθόνη, με την μορφή μιας Κάντιλακ.

Tο Batmobile για πολλούς, είναι ταυτισμένο με την τηλεοπτική έκδοση της δεκαετίας του 1960, ένα Ford που σχεδίασε ο Τζορτζ Μπάρις και οδηγούσε ο Άνταμ Γουέστ.

Στο ντοκιμαντέρ παρουσιάζεται, μεταξύ άλλων, η εκδοχή, βασισμένη σε μία Chevrolet Ιmpala που οδηγούσε ο Μάικλ Κίτον στην ταινία Batman, αλλά και το τεθωρακισμένο όχημα που οδηγούσε ο Κρίστιαν Μπέιλ στην τριλογία Dark Knight του Κρίστοφερ Νόλαν.

CLIP

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Δε θες να χάνεις κλιπ;
Εγγράψου στο youtube κανάλι μας!
imaginary, από την Spentzos imaginary, από την Spentzos