“Lost in Translation” with… “Her”!

Δημοσίευση: 7 Οκτ. 2017, 19:05

Τo Lost in Translation και το Her έχουν λατρευτεί όσο λίγες ταινίες την τελευταία δεκαπενταετία. Αυτό που ίσως να μην γνωρίζουν πολλοί είναι ότι οι δημιουργοί τους, η Sofia Coppola και ο Spike Jonze, υπήρξαν παντρεμένοι πριν τις γυρίσουν. Μάλιστα η Coppola, σε συνέντευξή της το 2003, ξεκαθάρισε ότι ο χαρακτήρας του Giovanni Ribisi, απόμακρου συζύγου της Scarlett Johansson στο Lost in Translation, δεν βασίστηκε στον Jonze. Παρά τη δήλωσή της συνεχίζουμε βέβαια να πιστεύουμε ότι θέλησε να μπει στο μάτι του πρώην άντρα της, καθώς οι σχέσεις μεταξύ διάσημων και ταλαντούχων πάντα αφήνουν τη φαντασία του κοινού να οργιάζει!

Μετά ήρθε το Her του Jonze και οι παραλληλισμοί ανάμεσα στις δυο ταινίες ήταν αναπόφευκτες, καθώς εκτός από τη Johansson, μοιράζονται μια παρόμοια αισθητική και θεματολογία, με τη μοναξιά και την ανάγκη για επικοινωνία και συναισθηματική επαφή να βρίσκεται στο επίκεντρό τους. Κι ο Jorge Luengo Ruiz, που φαίνεται ότι έχει εντρυφήσει στις ομοιότητές τους, έφτιαξε το τελειότερο δώρο για τους fans, το video essay “Lost in Translation // Her: An Unloved Story”.

Με το εμπνευσμένο tagline “Three persons. Two cities. One feeling”, το video παραθέτει σκηνές δημιουργώντας ένα «διάλογο» ανάμεσα στα δυο φιλμ και κάνοντάς μας να ψάχνουμε για ένα πακέτο χαρτομάντιλα. Αγαπήστε κι εσείς αυτό το “unloved story”!

CLIP

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Δε θες να χάνεις κλιπ;
Εγγράψου στο youtube κανάλι μας!
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos