Tyrion, ο τελευταίος επιζώντας

Δημοσίευση: 25 Ιουλίου 2018, 15:50

Η Reed Morano είναι ένα όνομα που έχει συνδυαστεί με την φωτογραφική διεύθυνση διάφορων γνωστών φιλμ, σειρών και μουσικών video clips (Vinyl, Looking, Lill your darlings, Skeleton Twins, Meadowland, αλλά και το Lemonade της Beyonce), οπότε η αναγγελία του trailer της πρώτης της ταινίας μεγάλου μήκους, είναι λογικό να δημιουργεί μεγάλο σούσουρο. Το “I Think We’re Alone Now”, είναι το σκηνοθετικό της ντεμπούτο στην μεγάλη οθόνη (το απέσπασε μάλιστα το βραβείο της ειδικής επιτροπής στο Sundance), ενώ πέρυσι είχε σκηνοθετήσει τρια επεισόδια για τον πρώτο κύκλο του The Handmaid’s Tale και βραβεύτηκε μάλιστα με Emmy γι’αυτά.

Με το νέο, λοιπόν, αυτό τρέιλερ, οι προσδοκίες αυξάνονται –ταυτόχρονα με την περιέργεια-, καθώς βλέπουμε ένα πολύ ενδιαφέρον cast με τους Peter Dinklage και Elle Fanning αλλά δεν καταλαβαίνουμε και πολλά από την πλοκή. Το στυλ και η αισθητική της Moreno όμως είναι διάχυτο σε κάθε σκηνή. Η ταινία ακολουθεί έναν άνδρα, ο οποίος απολαμβάνει την μοναχικότητά του σε μία μικρή, επαρχιακή πόλη που έχει ουσιαστικά αφανιστεί από την αποκάλυψη. Είναι ο μοναδικός άνθρωπος που έχει απομείνει και καθόλου δεν τον πειράζει, το απολαμβάνει θα έλεγε κανείς. Αυτό όμως μέχρι την ημέρα που ανακαλύπτει την Grace, στον ρόλο της οποίας βρίσκουμε την Fanning.

Μιλώντας στο Entertainment Weekly, η Morano παραδέχεται πως «μου αρέσει πολύ το είδος της μετα-αποκάλυψης, αλλά έχει γίνει τόσες φορές, έτσι έψαχνα να βρω κάτι λίγο πιο παράξενο, ή έστω κάτι λίγο διαφορετικό τονικά. Έτσι, αυτή την ταινία, την είδα ως μια ευκαιρία να πω μία ιστορία για μετά την αποκάλυψη, σπάζοντας αρκετές συμβάσεις σχετικά με τη διήγηση σε αυτό το είδος».

Ακόμα και το trailer προσπαθεί να σπάσει τη σύμβαση ενός «κανονικού» teaser. Δεν παραδέχεται την εποχή στην οποία τοποθετείται η ταινία αλλά αφήνει τις εικόνες να μιλήσουν από μόνες τους, όταν ο Dinklage απλά τριγυρίζει σε έναν άδειο δρόμο με λευκά Χ ζωγραφισμένα παντού. Η διήγηση κάνει τα πάντα πιο δυστοπικά όταν ακούμε πως ο Dinklage ένιωθε πιο μόνος όταν η πόλη είχε 1600 περισσότερους ανθρώπους από ότι τώρα.

«Εκτιμώ ιδιαιτέρως τις ταινίες που μπορούν να πουν μια ιστορία οπτικά αλλά και ακουστικά, κι όχι μονάχα με συνεχή διάλογο. Νομίζω πως το I Think We’re Alone Now είναι η κατάλληλη ταινία για να κάνει κάτι τέτοιο».

Η επίσημη πρεμιέρα είναι στις 21 Σεπτεμβρίου, αλλά πρώτα θα κάνει πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες στις 14 Σεπτεμβρίου.

TRAILER

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Δε θες να χάνεις κλιπ;
Εγγράψου στο youtube κανάλι μας!
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos