"Rise": Η ταινία για την ζωή των Αντετοκούνμπο

Δημοσίευση: 11 Μαΐου 2022, 11:39

Το Disney+ έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο τρέιλερ από την ταινία «Rise» που αφορά στην ιστορία του Γιάννη Αντετοκούνμπο και της οικογένειάς του. Τον Θανάση Αντετοκούνμπο των Milwaukee Bucks, τον Κώστα Αντετοκούνμπο των Los Angeles Lakers, καθώς και τον μικρότερο αδελφό τους, Αλεξ, αλλά και τους γονείς τους.  

<a href="/nea/cristobal-balenciaga-moda-kai-drama/69643">"Cristobal Balenciaga": Μόδα και δράμα</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Cristobal Balenciaga": Μόδα και δράμα

Το φιλμ επικεντρώνεται τόσο στην σταδιοδρομία του Greek Freak στους Milwaukee Bucks, όσο και στα πρώτα δύσκολα χρόνια της ζωής του και γυρίστηκε στο μεγαλύτερο μέρος του στην Αθήνα.

Διαβάστε για τα γυρίσματα στα Σεπόλια εδώ.

Μετά τη μετανάστευσή τους από τη Νιγηρία στην Ελλάδα, ο Τσαρλς και η Βέρα Αντετοκούνμπο πάλεψαν για να επιβιώσουν και να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα για τα πέντε παιδιά τους, ενώ ζούσαν καθημερινά υπό την απειλή της απέλασης και παράλληλα προσπαθούσαν απεγνωσμένα να αποκτήσουν την ελληνική υπηκοότητα. Όταν δεν πουλούσαν αντικείμενα σε τουρίστες στους δρόμους της Αθήνας με την υπόλοιπη οικογένεια, τα αδέλφια Γιάννης και Θανάσης έπαιζαν μπάσκετ με μια τοπική ομάδα νέων. Αν και άργησαν να ξεκινήσουν το άθλημα, ανακάλυψαν τις μοναδικές τους ικανότητες στο γήπεδο και δούλεψαν σκληρά για να γίνουν αθλητές παγκόσμιας κλάσης, μαζί με τον αδελφό τους, Κώστα.

Ο Γιάννης το 2013 ξεκίνησε την καριέρα του στο NBA. Στη σεζόν 2016/17 έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του NBA που στην κανονική σεζόν βρισκόταν στο Top 20 και στους συνολικούς πόντους, αλλά και στα ριμπάουντ, τις ασίστ, τα κλεψίματα και τα κοψίματα.

Στέφθηκε πρωταθλητής του ΝΒΑ με τους Μπακς, αλλά και Πολυτιμότερος Παίκτης (MVP) για δύο συνεχόμενες χρονιές και έγινε μάλιστα ο τρίτος μετά τον Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ και τον Λεμπρόν Τζέιμς που το καταφέρνει πριν τα 26 του. Μάλιστα, το 2020 ψηφίστηκε ταυτόχρονα και ο Καλύτερος Αμυντικός Παίκτης της χρονιάς (εκτός από MVP), κάτι που έχουν καταφέρει μόνο ο Μάικλ Τζόρνταν και ο Χακίμ Ολάζουον στην ιστορία του αθλήματος.

Μετά από όλες αυτές τις απίστευτες διακρίσεις, μάθετε περισσότερα εδώ για τους συντελεστές της ταινίας.

Δείτε το τρέιλερ που είναι πολύ… Disney, ενώ η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις 24 Ιουνίου αποκλειστικά στο Disney+, 10 μέρες μετά από το λανσάρισμά της πλατφόρμας και στην Ελλάδα.

TRAILER

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Δε θες να χάνεις κλιπ;
Εγγράψου στο youtube κανάλι μας!
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos