"Τhe nightmare": Τρομακτικό ντοκιμαντέρ για την παράλυση ύπνου

Δημοσίευση: 2 Μαΐου 2015, 23:20

Στα ελληνικά το έχουμε ακούσει σαν «Βραχνάς». Κάποιοι και σαν "Μόρα". Ίσως και να σας έχει συμβεί στον ύπνο, ίσως πάλι όχι. Αναφερόμαστε στο φαινόμενο κατα το οποίο κάποιος βρίσκεται ξαπλωμένος και σε χαλάρωση την ώρα λίγο πριν αποκοιμηθεί, όταν νιώθει την απειλή από κάποιες ξένες μορφές οι οποίες έχουν πρόθεση να τον διατηρήσουν σε αυτό το μεταίχμιο μεταξύ ύπνου και ξύπνιου, ενώ ταυτόχρονα βαραίνει απότομα το σώμα, μουδιάζει το κεφάλι και δυσκολεύεται στην αναπνοή.

Τρία χρόνια μετά το πρώτο του σκηνοθετικό ντεμπούτο με το μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ «Room 237» που επανεξέταζε υπό διαφορετικό πρίσμα την «Λάμψη» του Στάνλει Κιούμπρικ, ο Ρόντνει Άσερ επιστρέφει με το «The Nightmare» και αφηγείται τις περίεργες εκείνες περιπτώσεις, που το σώμα παγιδεύεται μεταξύ ύπνου και πραγματικότητας.

Μάλιστα ισχυρίζεται ότι και ο ίδιος έχει βιώσει μια παρόμοια εμπειρία και χρησιμοποιώντας μαρτυρίες ανθρώπων που το έχουν βιώσει, προσπαθεί –όπως δείχνει το τρέιλερ- να ισορροπήσει μεταξύ ντοκιμαντέρ και μυθοπλασίας ώστε να αναζητήσει τις εξηγήσεις.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σε όσους από εμάς έχει συμβεί, θα το παρακολουθήσουμε, αρκεί βέβαια να μην το παρακάνει με το στοιχείο του «μπαμπούλα», όπως σε κάποια σημεία ανησυχητικά μοιάζει. Προβλήθηκε στο Sundance και έρχεται στις αμερικανικές αίθουσες στις αρχές Ιουνίου.

TRAILER

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Δε θες να χάνεις κλιπ;
Εγγράψου στο youtube κανάλι μας!
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos