"Medieval": Μπεν Φόστερ & Μάικλ Κέιν στην πιο ακριβή τσέχικη ταινία ever

Δημοσίευση: 8 Aug 2022, 15:17

Τα μεσαιωνικά έπη έχουν το δικό τους φανατικό κοινό, όπως θα επιβεβαιώσουν οι θαυμαστές του Ridley Scott. Οι ταινίες του Scott, ​​όπως το πρόσφατο "The Last Duel", το "Robin Hood" του 2010 και το "Kingdom Of Heaven" του 2005 είναι όλες μεγάλες ιστορίες ιπποτών και βασιλιάδες. Ακόμη και το "Braveheart" και η μεταφορά του σαιξπηρικού "The King" του David Michôd είναι στο ίδιο πνεύμα. Αλλά κανένα από αυτά δεν μπορεί να απεικονίσει καλύτερα τη μεσαιωνική ζωή και τις μεσαιωνικές μάχες όσο το «Medieval», η επερχόμενη ταινία που αναμένεται να είναι η πιο ακριβή τσέχικη παραγωγή που έχει γίνει ποτέ.

<a href="/nea/o-maikl-kein-aposyretai-apo-tin-ypokritiki/68885">O Mάικλ Κέιν αποσύρεται από την υποκριτική</a>ΣΧΕΤΙΚΑO Mάικλ Κέιν αποσύρεται από την υποκριτική

Στη νέα ταινία πρωταγωνιστεί ο Ben Foster ως Jan Žižka, ένας στρατιωτικός διοικητής της Βοημίας που πολλοί θεωρούν έναν από τους καλύτερους πολεμιστές στην ιστορία. Η ταινία, σε σκηνοθεσία του βασικού στελέχους της τσέχικης κινηματογραφικής βιομηχανίας Petr Jákl, δεν καλύπτει τις πιο διαβόητες νίκες του Žižka, αντίθετα, αφηγείται μια ιστορία ενηλικίωσης για το πώς ο Žižka έγινε ο πιο θρυλικός μαχητής που είχε δει ποτέ η Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.

Σύμφωνα με την σύνοψη: Εμπνευσμένο από την αληθινή ιστορία του Jan Žižka, ενός από τους μεγαλύτερους πολεμιστές στην ιστορία. Μετά το θάνατο του βασιλεύοντος αυτοκράτορά της, η Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία πέφτει στο χάος, ενώ οι αντιμαχόμενοι αδερφοί, ο βασιλιάς Wenceslas της Τσεχίας και ο βασιλιάς Sigismund της Ουγγαρίας, μάχονταν για τον έλεγχο του άδειου θρόνου. Τολμηρός και δίκαιος ηγέτης μισθοφόρων, ο Jan Žižka προσλαμβάνεται από τον Λόρδο Boresh για να απαγάγει την αρραβωνιαστικιά του πανίσχυρου Λόρδου Rosenberg’s, Lady Katherine και να αποτρέψει την άνοδό του στην εξουσία. Ο Jan πιστεύει ότι οι Βασιλιάδες είναι το δεξί χέρι του Θεού και πρέπει να τους σέβονται και να τους υπακούουν, ό,τι κι αν γίνει. Καθώς η Katherine παγιδεύεται σε ένα επικίνδυνο πολιτικό παιχνίδι μεταξύ των μοναρχών, o Jan ερωτεύεται το ισχυρό της πνεύμα και την αφοσίωσή της στη σωτηρία των ανθρώπων. Σε μια γενναία προσπάθεια να την απελευθερώσει, αντεπιτίθεται με έναν επαναστατικό στρατό για να πολεμήσει τη διαφθορά, την απληστία και την προδοσία που είναι ανεξέλεγκτη μεταξύ εκείνων που αναζητούν την εξουσία. O Jan συνειδητοποιεί τώρα ότι η μοίρα της Αυτοκρατορίας θα κριθεί από την αγάπη του για τη Lady Katherine και ότι η δική του μοίρα δεν βρίσκεται στα χέρια των βασιλιάδων, αλλά στα χέρια των δικών του ανθρώπων.

Μαζί με τον Foster, στο "Medieval" πρωταγωνιστούν επίσης οι Michael Caine, Matthew Goode, Sophie Lowe. Το «Medieval» μπορεί να υπερηφανεύεται για έναν προϋπολογισμό 500 εκατομμυρίων κορώνων Τσεχίας, που το καθιστούν την πιο ακριβή ταινία της χώρας. Αν αυτό αναμένεται να μεταφραστεί σε κρατική επιτυχία, θα το διαπιστώσουμε στις 9 Σεπτεμβρίου, όταν η ταινία θα βγει στους κινηματογράφους.

TRAILER

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Δε θες να χάνεις κλιπ;
Εγγράψου στο youtube κανάλι μας!
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos