"King Otto": Το θαύμα του Euro 2004

Δημοσίευση: 8 Ιουλίου 2020, 14:10

υτό που κατάφεραν οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ελλάδας πριν 16 χρόνια με τον Ότο Ρεχάγκελ στο τιμόνι της ομάδας, είναι ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό θαύμα. Ένα πραγματικό κατόρθωμα που θα μείνει για πάντα τοποθετημένο στις μεγάλες εκπλήξεις από καταβολής του αθλήματος.

Το καλοκαίρι του 2004, η Ελλάδα μάγεψε την Ευρώπη με την πιο αναπάντεχη νίκη της στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Οι θεατές ανά τον κόσμο παρακολούθησαν με δυσπιστία και δέος τα αουτσάιντερ του θεσμού, μία ομάδα, η οποία χωρίς να έχει καμία απολύτως νίκη σε σημαντική διοργάνωση, κατάφερε να αποστομώσει τους πάντες νικώντας μεγαθήρια του ευρωπαϊκού (και του παγκόσμιου) ποδοσφαίρου και να αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Ο αρχιτέκτονας πίσω από αυτό τον απροσδόκητο θρίαμβο ήταν ο θρυλικός Γερμανός προπονητής, ο ‘Βασιλιάς’  Ότο Ρεχάγκελ. Έχοντας σημειώσει τεράστιες επιτυχίες για την χώρα του, πήρε την παράτολμη απόφαση να εγκαταλείψει την Γερμανία για να αναλάβει την αδύναμη Ελληνική ομάδα ποδοσφαίρου. Αυτή είναι ιστορία για το πως δύο εκ διαμέτρου αντίθετες κουλτούρες ενώθηκαν, μίλησαν την ίδια γλώσσα και έγραψαν μαζί ένα νέο κεφάλαιο στην Ελληνική μυθολογία.

Η ταινία "Κing Otto" αναμένεται σύντομα στις ελληνικές αίθουσες από την Tanweer το καλοκαίρι και όταν υποχωρήσει η πανδημία. Σκηνοθετεί ο πρωτοεμφανιζόμενος Κρίστοφερ Αντρέ Μαρκς και αυτό είναι το επίσημο τρέιλερ:

Aυτό είναι το επίσημο τρέιλερ: 

 

TRAILER

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Δε θες να χάνεις κλιπ;
Εγγράψου στο youtube κανάλι μας!
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos