Arizona: Ο Danny McBride και η αιμοδιψής λύσσα του

Δημοσίευση: 14 Aug 2018, 17:16

Το πρώτο τρέιλερ για την νέα ταινία του Danny McBride, “Arizona” κατέφθασε! Τον McBride τον έχουμε δεί σε ταινίες όπως τα “Pineapple Express,” και “This Is The End,” ενώ πρόσφατα τον παρακολουθήσαμε στην εκπληκτική σειρά “Vice Principals.” Παρ’όλα αυτά ο McBride επανήλθε στον κινηματογραφικό χώρο με τα περυσινά “Alien: Covenant” & “Disaster artist” και το φετινό “ The Legacy of a Whitetail Deer Hunter” πλάι στον Τζος Μπρόλιν,  ενώ σύντομα θα πάρουμε και μία γεύση της συγγραφικής του ικανότητας για horror ταινίες, αφού ο ίδιος γράφει το screenplay για το “Halloween,” που θα βγεί στις αίθουσες φέτος. Στο “Arizona” θα τον δούμε σε πρωταγωνιστικό ρόλο, μόνο που δεν θα είναι ο ξεκαρδιστικός McBride που έχουμε όλοι αγαπήσει (ή μισήσει). Αντιθέτως, ο ρόλος του πρόκειται για έναν βαθιά απογοητευμένο, θυμωμένο και τελικά τρομερά εκδικητικό Αμερικάνο που αποφασίζει να δολοφονήσει τους ανθρώπους που τον κορόϊδεψαν.

Πιο συγκεκριμένα, ο Sonny (Danny McBride) είναι άλλος ένας Αμερικάνος που φαλήρησε με την κτηματομεσιτική κρίση του 2009. Για να εκδικηθεί αυτούς που ο ίδιος θεωρεί ότι τον αδίκησαν, αποφασίζει να απαγάγει την μεσίτριά του, Cassie (Rosemarie DeWitt) και όπως θα διαπιστώσετε από το τρέιλερ, ο Sonny, που προφανώς δεν είναι και ο πιο έξυπνος τύπος, κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο. Είναι ξακάθαρο πως δεν είναι συνηθισμένος σε τέτοιου είδους εγκλήματα. Σίγουρα, το κωμικό στοιχείο δεν μπορεί να λείπει από τον ρόλο του McBride, κάτι που το τρέιλερ φροντίζει να το υπογραμμίσει. Εξ’άλλου ποιος σοβαρός κακοποιός θα απήγαγε την μεσήτριά του φορώντας full-face και ύστερα θα τις έδειχνε φωτογραφίες με τα παιδιά του και τον εαυτό του; Το τρέιλερ μας παρέχει ορισμένες σκηνές που πραγματικά φαίνονται ξεκαρδιστικές. Η ερώτηση είναι: μπορεί η ταινία να ανταπεξέλθει των προσδοκιών της; Σίγουρα, το “Arizona” φέρνει στο μυαλό το “Fargo” των αδερφών Κοέν, που ενώ επικρατούν πολύ δυσάρεστες συνθήκες, το χιούμορ είναι ευδιάκριτο και απτό. Άραγε, μπορεί το “Arizona” να καταφέρει να κρατήσει αυτήν την ισορροπία για ολόκληρη τη διάρκειά της;

Το κάστ πέρα από τους McBride και DeWitt, συμπεριλαμβάνει τους Luke Wilson, Kaitlin Olson (It’s Always Sunny in Philadelphia), David Alan Grier (The Carmichael Show) και Elizabeth Gillies (Dynasty). Επίσης, το “Arizona” αποτελεί το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Jonathan Watson, ο οποίος προηγουμένως είχε συνεργαστεί με τον McBride ως second unit director στην σειρά του HBO “Vice Principals.” Το σενάριο είναι γραμμένο από τον Luke Del Tredici (30 Rock). Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο Sundance και έλαβε διάφορες αντιφατικές κριτικές, ενώ διανομή δεν έχει βρει προς το παρόν.

 

TRAILER

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Δε θες να χάνεις κλιπ;
Εγγράψου στο youtube κανάλι μας!
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos