Μικρού μήκους για τους μετανάστες με τον Ντε Νίρο

Δημοσίευση: 6 Οκτ. 2015, 08:47

To Ellis είναι το 14λεπτο φιλμ που σκηνοθετεί ο JR, έγραψε ο βραβευμένος με Όσκαρ Eric Roth και πρωταγωνιστεί ο Robert De Niro. Αφηγείται με δραματικό τρόπο την «μαύρη» ιστορία του Ellis Island Immigrant Hospital, το μέρος απ” όπου πέρασαν αμέτρητοι μετανάστες στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Αμερική και να εξασφαλίσουν μία καλύτερη ζωή.

Το Ellis Island είχε ξεκινήσει να λειτουργεί από το 1902 ως κέντρο υποδοχής μεταναστών. Υπολογίζεται πως πάνω από 1.2 εκατομμύρια άνθρωποι πέρασαν από εκεί, ενώ ότι το 40% όλων των σημερινών πολιτών των ΗΠΑ είχε έναν τουλάχιστον πρόγονό του στο νησί.

Πολλοί πίστευαν πως είχαν κάνει απλώς μία στάση πριν συνεχίσουν το ταξίδι τους, ωστόσο τα όνειρά τους δεν εκπληρώθηκαν ποτέ και άφησαν εκεί την τελευταία τους πνοή. Οι συγκλονιστικές ιστορίες των μεταναστών που πέρασαν από εκεί θα μπορούσαν να γεμίσουν τόμους ολόκληρους.

Ο De Niro υποδύεται έναν μετανάστη που η ελπίδα του για ένα καλύτερο αύριο πεθαίνει στο νησί, εκεί απ” όπου μέσα από τα παράθυρα των κτιρίων μπορούσες να δεις το Άγαλμα της Ελευθερίας. Τον De Niro συνοδεύουν τα φαντάσματα του νησιού, που τα πορτραίτα τους  βρίσκονται στους τοίχους, στα παράθυρα και στις πόρτες των κτιρίων. Το μαυρόασπρο ύφος στην σκηνοθεσία τονίζει ακόμα περισσότερο το δραματικό τόνο της ταινίας που θα προβληθεί στο The New Yorker Festival στις 4 Οκτωβρίου.

Αυτό είναι το τρέιλερ.

 

ΤΑΙΝΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Δε θες να χάνεις κλιπ;
Εγγράψου στο youtube κανάλι μας!
Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!
Πρώτη δημοσίευση: 6 Οκτ. 2015, 08:47
Ενημέρωση: 6 Οκτ. 2015, 08:47
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ